Valle de Cocora (Cocoravallei)

Valle de Cocora is, zonder twijfel, een verplichte stop voor alle bezoekers die naar Colombia reizen. Tijdens de individuele rondreizen van LAZOA Travel mag een uitstapje naar dit bijzondere natuurgebied dan ook niet ontbreken. De Cocoravallei staat bekend om ’s werelds hoogste palmbomen, de zogenaamde ‘Palma de cera’ (waxpalm), die beschouwd wordt als de nationale boom van Colombia. Ze kunnen een hoogte van 60 meter bereiken en ze groeien alleen op de verrassende hoogten van tussen de 1500 en 3000 meter boven de zeespiegel. In de Cocoravallei ontdekt u de gehele chromatische schaal van groen tussen de bergen en een prachtig uitzicht dat u niet onverschillig zal laten.

Het is een natuurgebied gelegen in de Cordillera Centraal van de Colombiaanse Andes in het Quindío Department, een zeer bekende koffieregio. Het maakt deel uit van Los Nevados National Natural Park, waar bergpieken van 4600 tot 5300 meter hoog te vinden zijn, zoals Nevado del Cisne (4636m), Nevado del Quindío (4760m), Nevado de Santa Isabel (4965m) en Nevado del Tolima (5276m).

De vallei is ideaal voor trekkingen, wandelingen, bijzondere vogels kijken en andere avontuurlijke activiteiten. De ‘basisstad’ om de Cocoravallei te bezoeken is de kleurrijke stad Salento. Van hieruit worden wandelaars met de meest populaire vervoermiddelen in het gebied (de Jeep Willys) naar de ingang van Los Nevados National Natural Park gebracht, waar – naar gelang de conditie van betrokkenen – korte of lange wandelingen gemaakt kunnen worden, ondertussen genietend van de geweldige flora en fauna in het gebied. Het is uiteraard de bedoeling dat men goed voorbereid op pad gaat.

Valle de Cocora is het hele jaar door te bezoeken. De lente lijkt permanent aanwezig te zijn, met een jaarlijkse gemiddelde temperatuur van 15º C, hoogste van 25º C en laagste van 12º C. Toch, vanwege de hoogte en het feit dat de winden uit de Stille Oceaan blijven hangen in het Andesgebergte, die een ecosysteem met een zeer vochtig klimaat creëert, is er bijna dagelijks regen en is het gebruikelijk om de waxpalmen omgeven door mist te vinden. De uitzichten zijn dan nog steeds adembenemend, zelfs met de mysterieuze dunne mist.

Interesse om Valle de Cocora zelf te bekijken? Tijdens onderstaande individuele rondreizen brengt u onder andere een bezoek aan dit prachtige gebied.

Rondreis Fascinerend Colombia – 18 dagen

Het Beste van Colombia in 2 weken – 14 dagen

Hoogtepunten van Peru en Colombia – 18 dagen