Ultieme Rondreis Birma

Myanmar van A tot Z
29 dagen

ULTIEME RONDREIS BIRMA: Myanmar van A tot Z

Er is geen ander land in Azië waar tradities zo diep geworteld zijn als in Myanmar. Het land heeft een bijna onuitputtelijke culturele rijkdom dat zich vertaalt in de vele tempels, stoepa’s, kloosters en ruïnes uit verschillende tijdperken. Nergens anders vindt u een intensiever en traditioneler boeddhisme dan in het authentieke Myanmar.

Omdat tijdens onze uitgebreide rondreis Birma geen gebruik wordt gemaakt van binnenlandse vluchten, kan het land intensiever ervaren worden. Deze vorm van reizen met auto, trein en boot biedt kansen om meer afgelegen regio’s beter te leren kennen. Met deze reis wordt het land opengesteld van Zuid naar Noord, van Yangon naar Mandalay.

Ervaar tijdens deze reis niet alleen de culturele hoogtepunten, maar ook de schilderachtige uniciteit van Myanmar rond het Inlemeer en mooie steden en boerendorpjes op weg van Yangon naar Mandalay. In Magway en Pyay gaan we grotendeels buiten de toeristische paden, hier zien we dan ook een bijzonder authentiek Myanmar. Kijk voor meer gedetailleerde informatie over de reis op de van-dag-tot-dag beschrijving.

Het betreft hier een privéreis van 29 dagen. Een toeristenvisum voor Myanmar heeft een geldigheidsduur van 28 dagen. Omdat de aankomst op dag 2 is, geeft dat geen problemen.

Een onvergetelijke rondreis door het mooiste cultuurland van Zuidoost-Azië!

Dag 1: Amsterdam – Yangon
Vandaag vliegt u vanaf Schiphol – met overstap – naar Yangon in Myanmar, voor uw Ultieme Rondreis Birma. De volgende dag landt u op Yangon International Airport.

Dag 2: Yangon
Na aankomst op de luchthaven ontvangst door de gids en transfer naar het hotel. Nadat u zich heeft opgefrist, haalt de gids u op voor een tour naar een aantal bezienswaardigheden. Yangon (voorheen Rangoon), is een relatief rustige en charmante stad. Het koloniale en spirituele erfgoed maakt het tot één van de meest fascinerende steden in Zuidoost-Azië.

U gaat u met de gids naar de Chauk Htat Gyi-pagode met zijn liggende Boeddha van 65 meter. Een bezoek aan de pagode is een introductie tot het boeddhisme in Myanmar. U vindt er mooie muurschilderingen die het leven van Boeddha weergeven en de plaatselijke bevolking komt hier bijeen om te bidden.

Theedrinken is een belangrijk onderdeel van het leven in Myanmar. Bezoek een theewinkel en begeef u tussen families en vrienden, die samenkomen voor de sociale contacten. De rondleiding wordt vervolgd naar het Kandawgyi Park. In het meer schittert in de zon het bijzondere Karaweik Paleis dat de vorm heeft van een gouden draak.

Verder naar de Shwedagon Pagode, de meest heilige boeddhistische tempel in Myanmar. Hoewel de oorsprong van de pagode onduidelijk is, gelooft de lokale bevolking dat deze 2500 jaar geleden werd gebouwd en verschillende keren werd gerenoveerd, voordat deze in de 15e eeuw zijn huidige vorm kreeg. De 8-zijdige centrale stoepa is 99 meter hoog, verguld met 50.000 kilo bladgoud en wordt omgeven door 64 kleinere stoepa’s.

Overnachting in Yangon.

Dag 3: Yangon – Kyaikhtiyo (Golden Rock)
We gaan op weg naar de Kyaikhtiyo-pagode (bekend als de Golden Rock), een rit van ongeveer 5 uur. In het basiskamp van Kyaikhtiyo stapt u over in een open truck, die u naar de gouden rots brengt. Een immense rots bedekt met bladgoud en balancerend aan de rand van een diepe afgrond. Volgens de legende houdt de rots zijn evenwicht door een zorgvuldig geplaatste haar van Boeddha. Het is een belangrijk bedevaartsoord in Myanmar.

Overnachting in Kyaikhtiyo bij de Golden Rock.
Ontbijt inclusief.

Dag 4: Kyaikhtiyo – Hpa-an
Vanmorgen bestaat de mogelijkheid om de gouden rots opnieuw te bezoeken om te zien hoe de opkomende zon zijn stralen op de rots werpt. Vóór zonsopgang verzamelen lokale  pelgrims zich bij de rots om offers te brengen. Een unieke en onvergetelijke ervaring, die u eigenlijk niet mag missen.

Vandaag gaat de reis verder om 08.00 uur. We keren terug naar het basiskamp en rijden vervolgens naar Hpa-an, een klein stadje omgeven door prachtige kalksteenrotsformaties. Hpa-an is de hoofdstad van de staat Karen (Kayin) en ligt aan de grens met Thailand.

Onderweg bezoekt u de grotten van Bayint Nyi en Kaw Gun. De eerste heeft een warmwaterbron, met een prachtig uitzicht op een tempelcomplex, aan de voet van steile kalkrotsen. Kaw Gun is ook fascinerend, met meer dan 2000 stenen tafelen met Mon-inscripties en honderden Boeddhabeelden.

Bij aankomst in Hpa-an check-in bij het hotel. Daarna kunt u een ontspannen wandeling maken langs de Thanlyin-rivier. Bergen en boten bieden een prachtig decor om mooie foto’s te maken.

Overnachting in Hpa-an.
Ontbijt inclusief.

Dag 5: Hpa-an – Mawlamyine
Vandaag bezichtigingen in de omgeving van Hpa-an. De eerste stop is de Sadan-grot. In de ingang vindt u een zaal vol Boeddhabeelden, een liggende Boeddha en fraai goud geschilderd pleisterwerk. Een wandeling door de grot brengt u bij een verborgen meer. Hier nemen we een lokale boot voor een rondleiding over het meer.

Hierna gaan we naar Zwekabin, een van de vele bizarre kalksteenformaties in het gebied. Bij Lumbini Gardens ziet u meer dan duizend identieke Boedhhabeelden. Vervolgens naar de Kyauk Kalat-pagode. Deze pittoreske tempel ligt op een klein eiland in een schilderachtig meer, met de kliffen van Zwekabin als decor.

We vervolgen de reis naar Mawlamyine, een rit van ongeveer een uur. Dit aantrekkelijke stadje ligt aan de monding van de Thanlyin-rivier en wordt omgeven door groene, tropische gebieden. De stad was de hoofdstad van het Britse Birma tussen 1827 en 1852 en heeft de sfeer uit die koloniale tijd nog enigszins behouden.

Overnachting in Mawlamyine.
Ontbijt inclusief.

Dag 6: Mawlamyine
Vandaag de bezienswaardigheden van Mawlamyine (voorheen Moulmien). Eerst een bezoek aan de kleurrijke centrale markt, waar lokale spullen worden verkocht. Door naar de pagodes van Mahamuni, gebouwd in de traditionele Mon-stijl, en Kyaik Than Lan, de grootste stoepa van de stad. Vervolgens naar het prachtige Seindon Mibaya, een houten klooster dat meer dan 100 jaar oud is.

We wandelen langs de waterkant van de rivier om een glimp op te vangen van de indrukwekkende Kaladan-moskee, gebouwd tijdens het koloniale tijdperk toen veel Indiërs voor de Britten kwamen werken. In de middag gaan we aan boord van een privé-boot voor een bezoek aan Khaung Sae Kyun (Shampoo Island), waar haarwasceremonies worden gehouden.

We gaan terug naar Mawlamyine en sluiten de dag af op een uitkijkpunt, waar u tijdens de zonsondergang een prachtig panoramisch zicht heeft op de stad, de Thanlyin-rivier en het eiland Bilu.

Overnachting in Mawlamyine.
Ontbijt inclusief.

Dag 7: Mawlamyine – Moeyungyi
Na het ontbijt vertrekken we in de richting van Yangon. Halverwege de middag komen we aan in de wetlands van Moeyungyi, een vitaal leefgebied voor migrerende watervogels. Een recente telling heeft uitgewezen dat 125 soorten watervogels in dit gebied hun thuis hebben. Daarnaast zijn de wetlands een pleisterplaats voor miljoenen trekvogels die elk jaar door het gebied trekken. Naast een geweldige plek voor vogelaars, beschikt het gebied over een ongekende flora en fauna, die natuurliefhebbers zeker zullen imponeren.

In de namiddag maakt u een boottocht door de wetlands. U ziet buffels baden in het ondiepe water en kunt een groot aantal vogels spotten. Daarna kunt u het gebied rond het resort verkennen op zoek naar nog meer wildlife.

Overnachting in Moeyungi.
Ontbijt inclusief.

Dag 8: Moeyungyi – Yangon
Vandaag gaan we terug naar Yangon, waar we rond de middag arriveren. Bij aankomst in het hotel kunt u nog een paar uur rusten voordat u naar het koloniale centrum gaat, waar Oost en West elkaar ontmoeten met een mix van pagodes, monumenten en koloniale gebouwen. We wandelen langs de Sule-pagode, het stadhuis en het Victory Monument.

Rond zonsondergang een fietstocht met een Trishaw. Yangon, een smeltkroes van etnische groepen en nationaliteiten, is de perfecte plek om onbekend eten te proeven. Tijdens de tocht proeft u traditionele Birmese, Shan- en Indiase gerechten, voordat u stopt bij de levendige 19e straat voor een openlucht barbecue. De hele tocht wordt u gereden door lokale fietstaxi’s.

Overnachting in Yangon.
Ontbijt en barbecue inclusief.

Dag 9: Yangon – Pyay
Geniet in de ochtend van wat vrije tijd. Rond het middaguur vertrek naar het Yangon Railway Station voor een treinreis naar Pyay. Geniet van de comfortabele verstelbare stoelen in een coupé met airco. Tijdens de rit ziet u schilderachtige landschappen en afgelegen dorpen aan u voorbij glijden. De reis duurt ongeveer 6,5 uur. In de trein zijn snacks, bier en frisdranken verkrijgbaar. Bij aankomst in Pyay volgt transfer naar het hotel.

Overnachting in Pyay.
Ontbijt inclusief.

Dag 10: Pyay
De dag begint met een bezoek aan de kleurrijke markt langs de rivier. Het is een geweldige plek om meer te leren over het dagelijkse leven van de lokale bevolking.

Pyay, ook bekend als Prome, was van de 5e tot de 9e eeuw de hoofdstad van het Pyu-koninkrijk. De stad was cirkelvormig ommuurd en strekte zich uit over 46 km², waardoor het op dat moment de grootste ommuurde stad van Azië was. Tegenwoordig is het een slaperig stadje aan de rivier, maar wel met een unieke charme.

Als inleiding op de stad bezoekt u de Shwe Sandaw-pagode. De pagode is van groot religieus belang voor het Myamarese volk en bevat twaalf relikwieën van Boeddha. Vlakbij is een enorm zittend Boeddhabeeld dat onlangs is gerenoveerd. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op de Irrawaddy-rivier.

In de middag bezoeken we de oude stad Sri Ksetra. Als Thayekhittaya stond de stad ooit bekend als een van de grootste steden van Myanmar. Tegenwoordig liggen de ruïnes van de stadsmuren en tempels verscholen tussen de doornstruiken.

Sluit de dag af met een wandeling langs de rivier en struin over de avondmarkt. De stad is klein en gemakkelijk om te voet te verkennen. In het centrum zijn genoeg restaurantjes te vinden.

Overnachting in Pyay.
Ontbijt inclusief.

Dag 11: Pyay – Magway
Vandaag rijden we noordwaarts naar Magway, een rit van ongeveer vier uur. Geniet onderweg van het landschap en de kleine stadjes.

Onderweg stopt u bij Beikthano, een stad van meer dan 2000 jaar oud. Voor liefhebbers van geschiedenis en archeologie is Beikthano een waar genot. Het is een van de beste sites om overblijfselen van de vroege Puy-beschaving te vinden. Binnen de lange stadsmuren vindt u ruïnes van kloosters, stoepa’s en begraafplaatsen.

Vanaf hier gaat u verder naar Magway en rijden we naar het hotel. Magway staat bekend om de productie van aardnoten en sesamolie, waardoor het de bijnaam ‘Oliepot van Myanmar’ heeft gekregen.

Nadat u zich opgefrist heeft gaan we ’s middags naar de Mya Tha Lun-pagode. Deze vereerde tempel ligt aan de oevers van de Irrawaddy-rivier, een schilderachtige plek die ideaal is voor het maken van foto’s. Na het bezoek aan de pagode keert u terug naar het stadscentrum.

Overnachting in Magway.
Ontbijt inclusief.

Dag 12: Magway – Pwint Phyu – Salay – Magyeekan
Vandaag verkennen we de omgeving van Magway. We gaan naar de actief borrelende modderbaden van Nagar Pwet Taung (Dragon Lake) en een nabijgelegen tempel. Door naar de noordelijke oevers van de Irrawaddy-rivier om de Kyaung Taw Yar-pagode in Pwint Phyu te bezoeken. Boeddha zou hier in het klooster enige tijd hebben doorgebracht.

Vanuit Pwint Phyu gaan we naar het koloniale havenstadje Salay en stoppen bij het Salay House. Dit koloniale gebouw, aan de rivier, is gerenoveerd tot museum en restaurant. Een rondleiding door het museum toont de geschiedenis van het oude Brits-koloniale Birma.

Vervolgens transfer naar Magyeekan, een traditioneel Birmees dorp. De accommodatie voor vanavond is één van de vier guesthouses in het dorp, die zijn gebouwd in traditionele stijl en beschikken over goede sanitaire voorzieningen.

Overnachting in Magyeekan (Salay).
Ontbijt inclusief.

Dag 13: Magyeekan (Salay) – Bagan
Maak na het ontbijt een wandeling door het dorp. De sfeer in het dorp is ’s ochtends anders, omdat dorpelingen profiteren van de koele lucht om hun werk te verrichten. Het is een goed moment om een idee te krijgen van het authentieke lokale leven in de omgeving.

Om 09.00 uur vertrek naar Bagan. Bij aankomst check-in bij het hotel en neem even de tijd om u op te frissen. Laat in de middag een ontspannen rit met paard-en-wagen door het tempelgebied. De dag wordt afgesloten bij een uitkijkpunt om getuige te zijn van een spectaculaire zonsondergang.

Overnachting in Bagan.
Ontbijt inclusief.

Dag 14: Bagan
De excursies van vandaag bieden een goed inzicht in Bagan’s geschiedenis, cultuur en lokale levensstijl. We beginnen bij de Thagyar Pone-tempel, gelegen in een prachtige omgeving. Vervolgens gaan we naar de Ananda-tempel, een van de meest vereerde tempels in Bagan.

Door naar Myinkaba Village en de Gubyaukgyi-tempel, waarvan de laatste bekend staat om de prachtige schilderingen op de binnenmuren en decoratief pleisterwerk aan de buitenkant. In de buurt bevinden zich de Manuha-tempel en de Nanpaya-tempel, twee kleinere tempels met mooie Boeddhabeelden.

Hierna bezoeken we twee ateliers, waar beroemde producten van Bagan geproduceerd worden: lak- en houtsnijwerken. De vaklui gebruiken technieken, die door generaties zijn doorgegeven om prachtige items te maken. Terugkeer naar het hotel voor een rustpauze.

U gaat verder met de boot naar de Kyauk Gu U Min-tempel, aan de oostkant van de rivier. Een wandeling van 10 minuten brengt u bij de tempel. Na het bezoek keert u terug naar de boot voor een ontspannen cruise terug naar Bagan (ongeveer 1 uur). Daarna keren we terug naar het hotel.

Overnachting in Bagan.
Ontbijt inclusief.

Dag 15: Bagan
Dag ter vrije besteding. Uw rondreis Birma is halverwege. Heerlijk ontspannen of toch nog op pad? Informeer eventueel bij de gids naar de mogelijkheden.

Overnachting in Bagan.
Ontbijt inclusief.

Dag 16: Bagan – Mount Popa – Meikthila
Mount Popa staat voor vandaag op het programma. Een uitgedoofde vulkaan, waarvan men denkt dat dit de thuisbasis is van oude Birmaanse animistische geesten. U maakt een wandeling door het dorp aan de voet van de vulkaan, voordat u naar Mount Popa gaat. Na het bezoek door naar Meikthila.

Overnachting in Meikthila.
Ontbijt inclusief.

Dag 17: Meikthila – Nay Pyi Taw
Na het ontbijt vertrek naar Nay Pyi Taw, de hoofdstad van Myanmar. Nog maar enkele decennia geleden was dit gebied weinig meer dan een uitgestrekt stuk land met enkel struikgewas. Nu is het de machtszetel van Myanmar en een van de snelst groeiende steden ter wereld.

Bij aankomst bezoek aan de National Landmark Garden. In de tuin (400 ha) vindt u miniaturen van beroemde bezienswaardigheden uit alle delen van het land, waaronder de Irrawaddy-rivier, de Shwedagon-pagode, de Golden Rock en het Inlemeer.

U bezoekt het Gem Museum. Kostbare juwelen zoals robijnen, saffieren, jade en de grootste parel in Myanmar zijn hier te bewonderen. ’s Avonds bezoek aan de Uppatasanti-pagode, een replica van de prachtige Shwedagon-pagode in Yangon. De 99 meter hoge pagode is zichtbaar vanaf alle grote wegen die naar de stad leiden.

Overnachting in Nay Pyi Taw.
Ontbijt inclusief.

Dag 18: Nay Pyi Taw – Kalaw
Vandaag begint u met een bezoek aan het parlementsgebouw (Pyithu Hluttaw). Op het parlementscomplex vindt u 31 gebouwen, die moderne en oude Birmese architectuur met elkaar combineren.

Na wat rondgekeken te hebben verlaten we Nay Pyi Taw en gaan we naar Kalaw, gelegen in de Shan-staat. Kalaw werd opgericht als heuvelstation door de Britten tijdens de koloniale overheersing. De hoogte van 1320 meter zorgt voor een heerlijk koel klimaat. We komen op tijd om de zonsondergang mee te maken.

Overnachting in Kalaw.
Ontbijt inclusief.

Dag 19: Kalaw – Elephant Camp – Nyaung Shwe (Inlemeer)
U bezoekt vandaag het Green Hill Valley Elephant Camp. Het kamp biedt een liefdevol thuis aan olifanten, die in de zware houtkapindustrie hebben gewerkt en gehandicapt zijn of te oud om te werken. Bij aankomst ontmoet u de gids en gaat u naar het hoofdkamp. U krijgt een welkomstdrankje en ontvangt een briefing over de activiteiten op deze dag.

Door deel te nemen aan de verzorging van de olifanten, beleven bezoekers een unieke ervaring. De mogelijkheid om met de olifanten te baden in de rivier en te voederen, is een geweldige manier om in contact te komen met deze geweldige reuzen.

Herbebossing is een ander project waaraan in het kamp veel aandacht wordt besteed. Bezoekers kunnen een boom planten uit de eigen kwekerij. Het idee is niet alleen om het terugwinnen van het bos te bevorderen, maar ook om de lokale gemeenschap op het belang van herbebossing en de risico’s van lukraak ontbossing te wijzen. Laat in de middag zeggen we de olifanten en hun verzorgers vaarwel en gaan naar Nyaung Shwe, de toegangspoort tot het Inlemeer.

Overnachting in Nyaung Shwe.
Ontbijt inclusief.

Dag 20: Inlemeer en In Dein
Ontmoet de gids na het ontbijt en begin aan een avontuur rond het Inlemeer. U bezoekt de bruisende ochtendmarkt van het meer voor een uniek inzicht in de lokale culturen van het gebied. Dorpelingen van omringende bergstammen komen naar de markt om hun waren te verhandelen. U bent getuige van de diverse bevolkingsgroepen, die op één plek samenkomen, meestal gekleed in hun traditionele kledij.

We varen verder over het meer en passeren dorpjes met paalwoningen en drijvende tuinen van de Inthar-bevolking. Vissers roeien hun bootjes met de unieke één-been-techniek. We bezoeken de Phaung Daw Oo-pagode, een belangrijk heiligdom van het meer. Ervaar de lokale ambachten van het Inlemeer tijdens een bezoek aan het dorp Inpawkhone. We stoppen bij een weverij en een sigarenfabriekje. Misschien is er nog tijd voor een korte wandeling door een van de dorpjes.

Vanaf het meer wordt een kleine rivier gevolgd, die leidt naar het dorp In Dein. Het dorp ligt aan de voet van de heuvels met een schitterend uitzicht op het Inlemeer. We verkennen de omgeving te voet en dwalen door het prachtige gebied van Alaung Sitthou, waar een enorme collectie oude stoepa’s het landschap domineert.

Als de tijd het toelaat stoppen we in Inthar Heritage House om meer te weten te komen over de geschiedenis en cultuur van de inheemse bevolking.

Overnachting in Nyaung Shwe.
Ontbijt inclusief.

Dag 21: Inlemeer
Dag ter vrije besteding. Heerlijk ontspannen of toch nog op pad? Informeer eventueel bij de gids naar de mogelijkheden.

Overnachting in Nyaung Shwe.
Ontbijt inclusief.

Dag 22: Inlemeer – Pindaya
Geniet van een heerlijk ontbijt, voordat u naar Pindaya vertrekt. Onderweg stoppen we in Aung Ban en bezoeken daar de kleurrijke markt. Vervolgens in noordelijke richting naar Pindaya. Op de mooie route zijn verschillende stops voor het maken van foto’s. Na aankomst in Pindaya check-in bij het hotel.

’s Middags bezoek aan de beroemde grotten van Pindaya. Er zouden zich in de grotten meer dan 8000 (!) Boeddhabeelden bevinden. Op de terugweg naar het hotel bezoeken we nog een werkplaats, waar handwerklieden paraplu’s maken.

Overnachting in Pindaya.
Ontbijt inclusief.

Dag 23: Pindaya – Kyauk Se – Mandalay
We verlaten de Shan-staat en gaan op weg naar de voormalige hoofdstad van Myanmar: Mandalay. Onderweg de nodige stops om foto’s te maken of dorpen te bezoeken.

In de middag bereikt u de stad Kyauk Se, bekend om zijn jaarlijkse olifantenfestival. We bezoeken het stadscentrum en gaan verder naar Shin Pin Tamoke Shwegu, een ongelooflijke opgraving met ruïnes en houtsnijwerk uit de 11e eeuw.

Na nog een uur rijden aankomst in Mandalay. Na het inchecken bij het hotel, gaat u weer op pad voor een korte kennismaking met de stad en Mandalay Hill, die 240 meter boven de stad uitsteekt. Vanaf dit hoge uitkijkpunt heeft u een prachtig uitzicht over het omliggende landschap, de Irrawaddy-rivier, het stadscentrum en de zonsondergang.

Overnachting in Mandalay.
Ontbijt inclusief.

Dag 24: Mandalay – Pyin Oo Lwin
Vertrek uit Mandalay voor een mooie autorit van twee uur naar het voormalige Britse heuvelstation van Pyin Oo Lwin. De stad ligt op een plateau, 1000 meter boven de zeespiegel en staat bekend om zijn koelte en weelderige begroeiing. Veel herinnert nog aan het koloniale tijdperk: houten huizen met Britse namen en botanische tuinen in het zuiden van de stad. De rest van de dag kunt u de stad verkennen of gewoon ontspannen in het hotel.

Overnachting in Pyin Oo Lwin.
Ontbijt inclusief.

Dag 25: Pyin Oo Lwin – Hsipaw
Treinreis naar Hsipaw door een prachtig landschap en over het beroemde Goktheik-viaduct. De reis duurt ongeveer 6 uur. Onderweg krijgt u een lunch geserveerd.

Halverwege de middag arriveert u in Hsipaw en gaat u vanaf het treinstation naar het voormalige paleis van de laatste prins van Hsipaw. Geen weelderig paleis, maar een bescheiden huis in staat van verval. Vervolgens bezoekt u nog een aantal andere bezienswaardigheden, waaronder ‘Little Bagan’ en maakt u de zonsondergang mee.

Overnachting in Hsipaw.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 26: Hsipaw
Boottocht over de Dokhtawaddy-rivier. Na 30 minuten varen komen we aan bij een fruitplantage. We maken een wandeling over de plantage, door het dorp en gaan vervolgens naar een 150 jaar oud klooster. Na verkenning van het klooster en een ontmoeting met enkele monniken, keert u weer terug naar de boot.

Bij de volgende stop heeft u de mogelijkheid om te zwemmen en foto’s te maken van de prachtige omgeving. We gaan verder naar een bergstam-dorp waar wordt geluncht. U ontmoet tijdens een wandeling de locals en leert over hun cultuur en tradities. Na een leuke tocht gaan we met de boot terug naar Hsipaw. De hele trip duurt ongeveer 5 uur en wordt meestal halverwege de middag voltooid.

Overnachting in Hsipaw.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 27: Hsipaw – Mandalay
Na het ontbijt vertrek naar Mandalay. Tijdens de lange rit van 6-7 uur worden enkele stops ingelast.

Overnachting in Mandalay.
Ontbijt inclusief.

Dag 28: Mandalay – Sagaing – Ava – Amarapura – Mandalay
Vandaag bezoekt u drie voormalige hoofdsteden van Myanmar (Birma): Sagaing, Ava (ook bekend als Inwa) en Amarapura.

Over de brug van de Irrawaddy-rivier gaan we naar Sagaing, waarvan de heuvel is bedekt met 600 witgeschilderde pagodes en kloosters. Het is de thuisbasis van meer dan 3000 monniken. Bezoek de pagodes Swan Oo Pon Nya Shin en U Min Thone Sae.

Vervolgens naar Ava, de hoofdstad van Myanmar van de 14e tot de 18e eeuw. Een korte tocht met de veerboot brengt ons bij het station, waar paard-en-wagen klaar staan om u naar het teakhouten Bagaya-klooster en de overblijfselen van het Koninklijk Paleis te brengen. Deze wijze van vervoer is een perfecte manier om het leven in dit landelijke gebied te ervaren.

Op de terugweg naar Mandalay stoppen we bij Amarapura, ook een voormalige hoofdstad, wiens naam ‘Stad van onsterfelijkheid’ betekent. Hier bezoekt u een atelier waar prachtige handgemaakte zijden producten gemaakt worden. Verder naar de iconische U Bein-brug. De brug (1,2 km lang) werd gebouwd uit 984 teakhouten palen van het verlaten Inwa-paleis. Geniet van een wandeling op de brug en het prachtige uitzicht over de omgeving. Laat in de middag terugkeer naar Mandalay.

Overnachting in Mandalay.
Ontbijt inclusief.

Dag 29: Mandalay – Amsterdam
Vandaag komt er helaas een einde aan uw Ultieme Rondreis Birma. U wordt opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht – met overstap – terug naar Amsterdam, waar u afhankelijk van uw vluchttijden dezelfde dag, of de volgende dag landt. Er is helaas weer een einde gekomen aan een heel bijzondere reis.

Ontbijt inclusief.

Reisinformatie & tips:
> MYANMAR

> Ultieme rondreis Birma

Prijsindicatie bij 2 personen: € 4.399,00 per persoon.
Prijsindicatie bij 4 personen: € 3.999,00 per persoon.

De prijs van deze Ultieme Rondreis Birma is afhankelijk van de vertrekdag en uw persoonlijke wensen. Vraag via het contactformulier onderaan de pagina uw persoonlijke offerte aan.

Inclusief:

 • internationale vluchten met overstap Amsterdam-Yangon en Mandalay-Amsterdam
 • luchthavenbelastingen
 • brandstofheffing – veiligheidstoeslag
 • excursies en (boot)transfers zoals beschreven
 • transfers met privéauto met chauffeur, tenzij anders aangegeven
 • treinticket Yangon – Pyay in Upper Class
 • treinticket Meiktila – Nay Pyi Taw in Upper Class
 • treinticket Pyin Oo Lwin – Hsipaw in Ordinary Class
 • begeleiding door een lokale Engelstalige gids
 • verblijf in een leuke mix van 2, 3 en 4 sterrenhotels en basic guesthouses
 • hotelverzorging op basis van logies & ontbijt
 • overige genoemde maaltijden

Exclusief:

 • niet genoemde maaltijden
 • fooien
 • optionele excursies
 • visum voor Myanmar
 • reis- en annuleringsverzekering
 • reserveringskosten (€ 25,00 per boeking)
 • bijdrage garantiefonds GGTO (€ 7,50 per persoon per boeking)

Hieronder vindt u de hotels die LAZOA Travel voor deze Ultieme Rondreis Birma heeft geselecteerd. Het zou kunnen dat een hotel tijdens uw reis niet beschikbaar is. U overnacht dan in een gelijkwaardig of beter hotel.

Yangon – Best Western Green Hill****
       
www.greenhillhotelyangon.com

Kyaikhtiyo – Mountain Top Hotel***
       
www.mountaintop-hotel.com

Hpa-an – Hotel Zwekabin***
          

Mawlamyine – Mawlamyaing Strand Hotel****
       
www.mawlamyaingstrandhotel.com

> Ultieme Rondreis Birma

Moeyungyi – Moeyungyi Wetlands Resort
       
www.moeyungyiwetlandsresort.com

Pyay – Mingalar Garden Resort**
       
www.mingalargardenresort.com

Magway – Nan Htike Thu Hotel***
       

Magyeekan (Salay) – Tamarind Lake Village
       

> Ultieme Rondreis Birma

Bagan – Shwe Yee Pwint Hotel***
       
www.shweyeepwinthotel.com

Meikthila – The Floral Breeze (Wun Zin) Hotel***
       
www.wunzinhotel.com

Nay Pyi Taw – The Hotel Amara***
       
www.thehotelamara.com

Kalaw – Pine Breeze Hotel**
       
www.pinebreezehotel.com

> Ultieme Rondreis Birma

Nyaung Shwe – Royal Inlay Hotel***
       
www.royalinlay.com

Pindaya – Conqueror Resort Hotel***
       
www.conquerorresorthotel.com

Mandalay – Mandalay City Hotel***
       
www.mandalaycityhotel.com

Pyin Oo Lwin – Win Unity Hotel***
       
www.winunityhotels.com

Hsipaw – Mr. Charles River View Lodge***
       
www.mrcharleshotel.com

> Ultieme Rondreis Birma

  VRAAG EEN OFFERTE AAN: