Sri Lanka

SRI LANKA (het vroegere Ceylon) is lang niet op de radar geweest van de reiziger, maar dat is inmiddels verleden tijd. Het kleine tropische eiland in de Indische Oceaan wint weer heel snel aan populariteit en daar is een goede reden voor. Het is een fantastisch land met een eeuwenoude cultuur, koloniale geschiedenis, idyllische palmstranden, tropische oerwouden, heilige bergen en nog veel….heel veel meer!

Het overwegend boeddhistische land kent een boeiende multiculturele samenleving. Vier belangrijke religies (boeddhisme, hindoeïsme, islam en christendom) ontmoeten elkaar hier. De eeuwenoude cultuur en architectuur zie je overal terug. Allerlei religieuze bezienswaardigheden nemen een bepalende plaats in.

Sri Lanka, ook wel de ‘Parel van de Indische Oceaan’ genoemd, heeft een geweldige flora en fauna. De rijke biodiversiteit bezet een plaats in de top vijf van de wereld. Diep in de hooglanden liggen eindeloze groene theeplantages. Sri Lanka is in de wereld een grote exporteur van thee.

Het dierenrijk in Sri Lanka is even gevarieerd als het eiland zelf. Er leven meer dan 90 soorten zoogdieren en 400 soorten vogels. In het wild komen apen, krokodillen, schildpadden en luipaarden voor, maar de meest bekende is toch wel de Aziatische olifant. Aan zee is het mogelijk blauwe vinvissen, bultruggen en dolfijnen te spotten.

Er zijn legio mogelijkheden voor sportieve en avontuurlijke activiteiten: wandelen, fietsen, zwemmen, surfen, wildwatervaren, trekkings door bergketens etc. Op Sri Lanka wacht u een grote dosis aan tropische warmte, niet alleen van het weer maar ook van de gastvrije en vriendelijke bevolking. Laat u verrassen!

Zoek hieronder uw individuele rondreis Sri Lanka uit. Al onze rondreizen worden uitgevoerd met privéchauffeur/gids.

Individuele rondreis Sri Lanka

Klassiek Ceylon

- Cultuur, natuur en strand -
Individuele rondreis Sri Lanka
15 dagen


Een rondreis langs de hoogtepunten van Sri Lanka.

Individuele rondreis Sri Lanka

Ayubowan Sri Lanka

- Cultuur, natuur en de oostkust -
Individuele rondreis Sri Lanka
18 dagen


Een rondreis langs vele hoogtepunten en de Sri Lankaanse oostkust.