Reisinformatie & Tips

Sri Lanka

REISINFORMATIE & TIPS SRI LANKA

Op deze pagina treft u nuttige informatie en tips aan die van pas kunnen komen voor uw reis naar en verblijf op Sri Lanka. Onze informatie zal niet voldoende zijn om al uw vragen te kunnen beantwoorden. Raadpleeg daarom ook de vele Sri Lanka blog- en websites voor nog meer info. Ook zijn er goede reisgidsen in de boekhandel verkrijgbaar. Op Sri Lanka kunt u op steun van de gids rekenen.

Een vakantie begint met een goede voorbereiding en brengt u alvast in de stemming voor een bezoek aan dit schitterende land!

Tips Sri Lanka

REISINFORMATIE & TIPS SRI LANKA

Hoofdstad:  Sri Jayewardenapura Kotte / Colombo (commercieel)
Aantal inwoners: ca. 21 miljoen
Oppervlakte: 65.610 km² (1,5 keer Nederland)
Regeringsvorm: Republiek
Taal: Sinhala, Tamil en Engels
Klimaat: Tropisch moessonklimaat
Religie: Boeddhisme 69,3%, hindoes 5,5%, christenen & moslims 15,2%
Tijdsverschil: Zomer 3,5 uur later, winter 4,5 uur later
Munteenheid: Rupee (LKR)
Elektriciteit: 230 volt

Bekijk hier onze reizen naar Sri Lanka:

Bij aankomst in het hotel is het verstandig om niet de hele dag te gaan slapen. Het duurt dan langer voordat u geacclimatiseerd bent. Beter is om het rustig aan te doen en ‘s avonds vroeg naar bed te gaan. De volgende dag bent u dan al aan het tijdsverschil gewend.

Begin rustig met eten. Vergeet niet dat u een vermoeiende reis achter de rug heeft en dat u in de tropen bent. Uw lichaam moet daar eventjes aan wennen. Begin ook niet meteen met ijskoud(e) cola of bier. Neem liever een kopje warme thee. Dat helpt ook tegen de dorst en doet in ieder geval geen aanslag op uw maag. En let vooral goed op met de zon!

Neem niet teveel kleding mee op reis. Kleding laten wassen kan in bijna elk hotel. Bovendien kunt u overal goedkoop kleding kopen. Verstandig is het om in de (mini)bus/auto een trui mee te nemen in verband met de airco.

In de aankomsthal van de luchthaven van Colombo wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger, herkenbaar aan een bordje met uw naam of LAZOA Travel erop. Daarna volgt transfer naar uw hotel. 

Besef goed dat u naar een land reist waar men andere wetten, regels en gebruiken kent. Probeer daar met zoveel mogelijk respect mee om te gaan. Sri Lankanen vormen een beleefd, bescheiden en zeer vriendelijk volk. Gedraag u daarom ook beleefd en vriendelijk.

Zeker niet compleet, maar houdt u in ieder geval aan de volgende regels:

  • Er gelden geen strikte kledingvoorschriften op Sri Lanka, maar al te bloot wordt niet op prijs gesteld, net als topless of naakt zonnebaden.
  • Zorg dat u gepaste kleding draagt bij een bezoek aan tempels, paleizen of moskeeën. De kleding dient armen, benen en schouders te bedekken. Draag geen hoofddeksel en schoenen bij het naar binnen gaan.
  • Er gelden strenge regels over het poseren bij Boeddhabeelden. Een foto maken van alleen een Boeddhabeeld mag wel.
  • Boeddha-tatoeages mag u niet laten zien. Heeft u zo’n tatoeage, bedek deze dan.
  • Boeddhistische monniken, herkenbaar aan hun oranje gewaden, dienen met eerbied te worden behandeld. U mag een monnik niet aanraken. Maak zonder toestemming ook geen foto’s van monniken.
  • Roken is verboden op openbare plaatsen.

> Reisinformatie & Tips Sri Lanka

Bellen:
Het internationale toegangsnummer op Sri Lanka is +94. Het landennummer van Nederland is +31. Bellen naar Nederland kies dan: 00 31 – netnummer zonder nul – abonneenummer.

Het gebruik van een mobiele telefoon op Sri Lanka is over het algemeen geen probleem, maar in afgelegen gebieden kan het bereik minder zijn. U kunt gebruik maken van een Nederlandse provider, maar dat is vaak erg prijzig. Een overzicht van de belkosten per provider vindt u op: www.bellen.com (keuze Buitenland). Sommige providers bieden voordeelbundels aan voor reizen in de wereld.

Een stuk voordeliger is het kopen van een lokale simkaart op Sri Lanka. Deze kaarten zijn erg goedkoop en al verkrijgbaar op de luchthaven van Colombo. Verder in de grote(re) steden bij belwinkels, kiosken en supermarkten. Vraag of de verkoper de simkaart wil installeren. Kijk eens op internet wat de mogelijkheden zijn voor het gebruik van simkaarten voor uw mobiele telefoon op Sri Lanka.

Het gebruik van een smartphone is tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld. Bellen, internetten, whatsappen en skypen. Wat is er allemaal niet mogelijk? Het is de ultieme reisgids die je altijd op zak hebt.

Internet:
Zeker in de grote steden zijn volop internetmogelijkheden, maar ook in de kleinste gehuchten komt u internetcafés tegen. Internet is een goedkope manier om contact te onderhouden met het thuisfront. Veel hotels, restaurants en cafés bieden hun klanten gratis WiFi aan, wat erg handig is als je een eigen laptop of smartphone bij je hebt.

> Reisinformatie & Tips Sri Lanka

Invoer op Sri Lanka:
Als toerist mag je 1,5 liter sterke drank meenemen of twee flessen wijn. Tabakswaren kunt u invoeren, maar bedenk dat voor elke hoeveelheid tabak invoerbelasting betaald moet worden. Neemt u vreemde valuta mee met een waarde van 5.000 rupees of US$ 15.000 of meer, dan moet u dat bij de Sri Lankaanse douane aangeven.

Invoer in Nederland (EU):
Als u met het vliegtuig of per boot vanuit een land buiten de EU naar de Europese Unie reist, mag u voor maximaal € 430 per persoon belastingvrij goederen invoeren. Boven dit bedrag moet u belasting betalen. Het is streng verboden om producten van beschermde plant- en diersoorten in Nederland in te voeren.

TIP! Meer informatie over in- en uitvoerbepalingen vindt u op de handige ‘Douane reizen app’. Deze is te downloaden in de appstore van Apple of Google Play.

> Reisinformatie & Tips Sri Lanka

De netspanning is op Sri Lanka 230 volt. Er worden stopcontacten gebruikt, die niet altijd geschikt zijn voor Nederlandse stekkers. Neem dan ook voor alle zekerheid een wereldstekker mee. Soms is bij de receptie van het hotel een verloopstekker verkrijgbaar. Check hier uw voltage en type stekker voor Sri Lanka: www.wereldstopcontacten.nl.

Soms zijn er stroomstoringen, vooral in kleinere plaatsen. De onderbrekingen kunnen van korte tot langere duur zijn. De meeste hotels hebben een noodstroomvoorziening. Het meenemen van een zaklamp, reservebatterijen en een powerbank kunnen wij adviseren.

> Reisinformatie & Tips Sri Lanka

De Sri Lankaanse keuken is verfijnd en heerlijk en is een smakelijke mix van Indiase, Maleisische, Portugese, Engelse en zelfs Nederlandse invloeden. Dat is niet zo verwonderlijk, want het land heeft een rijk koloniaal verleden.

Als het om eten gaat: rijst en curry vormen de basis van de Sri Lankaanse keuken. Er is keuze uit wel 20 soorten curry’s met een verscheidenheid aan smaken en kruiden: zoet, zuur, pittig. Probeer de gerechten eens uit. Voor een paar dollar krijgt u de heerlijkste curry gerechten voorgeschoteld. En de keuze is uitgebreid: vlees, groenten, fruit, ei, kip, zeevruchten etc. Uiteraard zijn er ook pizzeria’s en fastfood restaurants.

Wat de drankjes betreft kunt u gaan voor: Ceylonthee, gemberbier, verse kokosmelk, vruchtensappen en water. Alcoholische dranken zijn over het algemeen prijzig. Let op: drink alleen water uit flesjes en mijd ijsblokjes!

Fooien zijn niet verplicht maar worden zeer op prijs gesteld. Sri Lanka is een arm land, de mensen verdienen erg weinig. Gidsen, chauffeurs, obers, kamermeisjes en kruiers verwachten allemaal een fooi. Een fooi is dan ook een vorm van waardering. Het is handig om ervoor te zorgen dat u steeds wat kleinere biljetten bij de hand heeft. Uiteraard kunt u naar eigen goeddunken fooien geven. Restaurants voegen gewoonlijk 10% servicetoeslag aan de rekening toe, maar bedenk dat de bedienden daar niets van krijgen. 

Fotograferen/filmen is in Sri Lanka doorgaans geen probleem. De kleurrijke bevolking, prachtige landschappen, historische bouwwerken, markten: u kunt hier naar hartenlust fotograferen. Wilt u de lokale bevolking op de foto zetten, vraag dan eerst om toestemming. Bij sommige attracties moet u extra betalen voor uw (video)camera. Het is niet toegestaan militaire objecten, personen in uniform en overheidsgebouwen te fotograferen.

Hoewel film- en fotomateriaal in toeristische gebieden goed verkrijgbaar is, adviseren wij u toch om voldoende films, geheugenkaartjes, batterijen e.d. van huis mee te nemen. Bewaar uw apparatuur op een koele plek i.v.m. de hitte en houd rekening met de luchtvochtigheid.

> Reisinformatie & Tips Sri Lanka

De Sri Lankaanse munteenheid is de RUPEE (LKR). Er zijn munten van 25 en 50 cent, 1, 2, 5 en 10 rupee en biljetten van 10, 20, 50, 100, 200, 500, 1.000, 2.000 en 5.000 rupee in omloop. Biljetten van 2.000 en 5.000 rupee worden niet overal geaccepteerd, omdat niet altijd voldoende wisselgeld voorradig is. Zorg er dus voor dat u voldoende kleine coupures op zak heeft.

Voor 10 euro ontvangt u ongeveer 2.300 rupee en voor US$ 10 ongeveer 1.900 rupee. De koers kan fluctueren, dus kijk voor de actuele koers op: www.oanda.com/currency/converter.

Contant geld:
Neem naast een bankpas en een creditcard ook voldoende contant geld mee in euro’s of Amerikaanse dollars, voor het geval dat geldopname (pinnen) niet mogelijk is. Neem uitsluitend onbeschadigde of nieuwe bankbiljetten mee, omdat gescheurde, gekreukte en beduimelde exemplaren mogelijk niet worden geaccepteerd. Geld kunt u wisselen bij banken, wisselkantoren en veelal bij recepties van hotels. Al bij aankomst op het vliegveld van Colombo kunt u probleemloos rupees verkrijgen.

Pinnen:
Geld opnemen kan op Sri Lanka met uw Nederlandse pinpas op veel plaatsen, zeker in de grote(re) steden. Zorg er wel voor dat u vooraf ‘wereldwijd pinnen’ bij uw bank heeft aangezet! Probeer het aantal transacties zoveel mogelijk te beperken; dat scheelt in de transactiekosten. Het aanbod van pinautomaten buiten de grote steden is beperkt. Dus als u buiten de grote steden verblijft, zorg dan vooraf voor voldoende contant geld.

Geld wisselen/wisselkantoren:
Eurobiljetten en Amerikaanse dollars kunt u probleemloos omwisselen bij banken, wisselkantoren en recepties van hotels. Wisselkantoren bieden doorgaans de beste koers. Neem een paspoort mee als u geld gaat wisselen. Het verdient aanbeveling alleen geld te wisselen bij banken of officiële wisselkantoren.

Creditcards:
Internationale creditcards – zoals VISA en Mastercard – kunnen over het algemeen als betaalmiddel worden gebruikt in hotels, grote winkelcentra en duurdere restaurants. Verder is het gebruik van creditcards vaak gelimiteerd, zorg er dus voor dat u altijd voldoende contant geld op zak heeft. Gebruik de creditcard zo min mogelijk en pas als het echt nodig is geld op te nemen of met de kaart te betalen. Het gebruik ervan is erg onvoordelig door de hoge transactiekosten.

Opgelet! Als u gebruik maakt van uw pinpas of creditcard let dan goed op dat u uw kaart niet uit het oog verliest. Voorzichtig omgaan met betaalkaarten kan heel wat problemen voorkomen.

De banken op Sri Lanka zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 13.00/13.30 uur. Wisselkantoren hebben over het algemeen ruimere openingstijden. De banken zijn gesloten op de ‘Poya’-dagen, de dagen van volle maan.

Op Sri Lanka staat handenarbeid op een hoog niveau. Vooral op de traditionele markten wordt aan souvenirs heel wat te koop aangeboden. Het zal dan ook niet moeilijk zijn een mooi souvenir voor thuis te kopen. Het beperkt zich niet alleen tot de beroemde Ceylonthee, maar er is een groot aanbod aan zijde, kleding, fijne keramiek en decoratieve houtsnijwerken. Bij aankoop is het vrijwel altijd mogelijk om af te dingen. Ook als je niet zo van het shoppen bent, is het altijd leuk een kijkje op de markt te nemen.

In de betere ambachtelijke winkels vindt u fijne sieraden, edelstenen, handgemaakte batiks, schilderkunst, maskers, lederwaren, verpakte thee. kruiden …. en nog heel veel meer. Veel items worden gemaakt door lokale ambachtslieden, die daarmee een bijdrage leveren aan het welzijn van de lokale bevolking.

De grote steden op Sri Lanka beschikken over moderne en luxueuze shopping malls. De meeste vindt u in Colombo, Kandy en Galle. Leuk is te vermelden dat in Colombo een winkelcentrum is gevestigd in een oud historisch koloniaal gebouw met de naam ‘Old Dutch Hospital’. Het gebouw werd in de 17e eeuw door de Nederlanders gebruikt als ziekenhuis. Nu zijn er mooie winkels en restaurants gehuisvest.

Houdt u aan de douanevoorschriften m.b.t. het invoeren van producten uit Sri Lanka en pas op met ‘imitatie merkartikelen’. Meer informatie over in- en uitvoerrechten vindt op de handige ‘Douane reizen app’. Deze is te downloaden in de appstore van Apple of Google Play.

> Reisinformatie & Tips Sri Lanka

Wat u mee moet nemen aan kleding en schoeisel, is afhankelijk van het gebied op Sri Lanka dat u bezoekt en in welke tijd van het jaar u reist. Gezien de warmte en luchtvochtigheid is luchtige (katoenen) kleding aan te bevelen. Vrijetijdskleding wordt in hotels, restaurants e.d. doorgaans toegestaan. Bovendien beschikken vrijwel alle goede hotels over een snel werkende wasserij en kunt u goedkoop kleding aanschaffen.

Reist u naar het centrale berggebied van Sri Lanka dan kunnen wij u voor de avonduren een trui adviseren. Neem ook een lichte regenjas en paraplu mee, want er kan nog weleens een (flinke) regenbui vallen.

Bij een bezoek aan paleizen, moskeeën of tempels wordt aangeraden om kleding te dragen die je armen, benen en schouders bedekken. Zomerse kleding wordt wel toegestaan, mits niet te kort of te bloot. Een paar comfortabele wandelschoenen komen van pas als u van plan bent veel te gaan lopen. Voor het strand zijn een paar slippers of sandalen geen overbodige luxe.

Klimaat:
Sri Lanka is in een tropische zone gelegen, waardoor het bijna het gehele jaar door warm en vochtig is. In het overgrote deel van Sri Lanka liggen de temperaturen vrijwel het hele jaar gemiddeld rond de 30º C. In de berggebieden is het koeler.

Het klimaat wordt bepaald door twee moessonseizoenen:

  • Zuidwest moesson: brengt regen in het zuidwesten tussen mei en september. Het droge seizoen loopt in deze regio van december tot maart/april.
  • Noordoost moesson: brengt regen in het noorden en de oostelijke kustgebieden tussen oktober en april, terwijl het droger is tussen mei en september.

Niets is veranderlijker dan het weer, zelfs op Sri Lanka. In een land met een tropisch klimaat is het nooit exact te voorspellen op welke momenten van het jaar regen kan worden verwacht. En waar regen wordt verwacht schijnt vaak de zon en andersom. Als er regen valt, is het vaak een (hevige) bui van korte duur.

Het klimaat kan in de verschillende delen van Sri Lanka sterk verschillen. Kijk voor meer informatie op: klimaatinfo.nl/srilanka.

Beste reistijd:
Op basis van bovenstaande informatie zou je kunnen concluderen dat december tot medio april de beste periode is om Sri Lanka te bezoeken. Toch moet je je niet al teveel vastpinnen op de seizoenen, omdat ieder seizoen naast nadelen ook voordelen kent. Er zijn reizigers die bewust kiezen voor het regenseizoen. Het regent immers zelden de hele dag, de reizen zijn goedkoper en het is minder druk. Als je goed tegen de hitte kunt of aan zee verblijft (verkoelend zeebriesje) dan is zelfs het warme seizoen een optie.

Budget en persoonlijke voorkeur kunnen bepalend zijn voor de beste reistijd op Sri Lanka.

Indien u geneesmiddelen gebruikt is het verstandig om deze in ruime mate mee te nemen. Berg deze op in uw handbagage. Niet alle geneesmiddelen zijn op Sri Lanka verkrijgbaar. Neem de originele verpakking mee en vraag uw (huis)arts om een medisch paspoort of een verklaring (in het Engels) met informatie over uw aandoening en medicijnen. In geval van nood kunt u dan snel geholpen worden. Mocht u medicijnen moeten kopen, controleer dan wel de houdbaarheidsdatum. Ook is het verstandig een EHBO-set voor kleine ongemakken mee te nemen.

Opgelet! Sommige medicijnen vallen onder de Opiumwet en daarvoor heeft u een verklaring nodig. Informeer bij uw apotheek of (huis)arts of dat voor u van toepassing is. Op www.hetcak.nl is te lezen hoe de verklaring aangevraagd kan worden. Meenemen van deze middelen zonder verklaring is strafbaar.

> Reisinformatie & Tips Sri Lanka

Paspoort:
Voor een bezoek aan Sri Lanka heeft u een geldig paspoort en een visum nodig. Uw paspoort moet bij aankomst op Sri Lanka nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Ook moet het paspoort beschikken over tenminste 1 lege visumpagina. Kinderen dienen over een eigen paspoort en visum te beschikken. U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het bezitten van de juiste reisdocumenten.

Visum:
Er is een aantal manieren om een visum aan te vragen: 1) E-visum online, 2) bij de Ambassade van Sri Lanka of 3) bij aankomst (‘On arrival’) op de luchthaven van Sri Lanka. De onder punt 2 en 3 genoemde manieren van visum aanvragen zijn tijdrovend en ingewikkeld. Steeds meer wordt gekozen voor het e-visum.

Elektronisch visum (E-visum)
Om het aanvragen van een visum niet al te ingewikkeld te maken adviseren wij onze reizigers online een e-visum aan te vragen. Het is een eenvoudige procedure, kan in de Nederlandse taal geregeld worden en u hoeft nergens meer aan te denken als u het vliegtuig instapt. Het e-visum (double entry) heeft een geldigheidsduur van 30 dagen. Ook kinderen hebben een e-visum nodig.

Voor nadere informatie en procedure voor het aanvragen van een e-visum kunt u gebruik maken van een visumbureau. Kijk hiervoor op internet.

TIP! Maak een digitaal dossier aan. Scan je paspoort, visa, e-tickets en andere belangrijke bescheiden en mail deze naar jezelf. Zo heb je, in geval van diefstal of verlies tijdens de reis, altijd kopieën van je belangrijke papieren achter de hand.

Ga nooit op reis zonder een goede reisverzekering. Reizen en op vakantie gaan doet u voor uw plezier. Het zal je maar gebeuren: bagage gestolen, ziek worden of in een ziekenhuis belanden. Daar zit u echt niet op te wachten. Mocht er onverhoopt toch iets vervelends gebeuren, dan bent u met een goede reisverzekering van ALLIANZ Global Assistance beschermd tegen de eventuele gevolgen. Desgewenst kunt u hier een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten.

> Reisinformatie & Tips Sri Lanka

Het tijdsverschil is met Nederland +4,5 uur in de winter en +3,5 uur tijdens de zomer. Dus 12.00 uur ‘s middags in Nederland is 16.30 uur op Sri Lanka (wintertijd). Wilt u de juiste tijd weten kijk dan op www.dewereldklok.nl/tijd/sri-lanka. 

Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie of avontuurlijke reis niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij vaccinatie kunt u zich een hoop ellende besparen. Vaccinaties zijn niet verplicht voor Sri Lanka maar worden wel sterk aangeraden. Gebruik van een muggenwerend middel met een hoog percentage DEET is zeker te adviseren.

Welke vaccinaties en medicijnen u voor uw reis naar Sri Lanka precies nodig hebt, laten wij graag aan deskundigen over. Er zijn verschillende medische instanties (waaronder GGD en Meditel) die u kunnen adviseren en uw vaccinatie kunnen verzorgen. Weinig tijd? U kunt zelfs thuis of op het werk gevaccineerd worden. Zie: www.thuisvaccinatie.nl.

TIP! Maak tijdig een afspraak.

Paspoort, vliegticket, geld en bankpassen kunt u het beste opbergen in een kluisje in het hotel. Vrijwel alle hotels beschikken over kluisjes, bij de receptie of op de hotelkamer. Waardevolle sieraden kunt u beter thuislaten.

Waar ter wereld je ook op vakantie gaat, je hebt overal criminelen die het voorzien hebben op toeristen. Hoewel Sri Lanka een veilige reisbestemming is, dient u toch goed op uw spullen te letten. Vooral als u ronddoolt in smalle steegjes, drukke winkelstraten of op de markt is waakzaamheid geboden.

Wees vooral in de grote steden heel alert op zakkenrollers en tasjesdieven. Helaas blijkt maar al te vaak dat mensen die u aanspreken op straat bijna altijd een bijbedoeling hebben. Let dus te allen tijde goed op! Ga ook niet in zee met zgn. studenten of taxichauffeurs die u naar ‘goedkope’ winkels en restaurants willen brengen. Zij krijgen hoge provisies en u betaalt de hoofdprijs.

Het is beter uw paspoort niet af te geven bij verhuurkantoren van auto’s, brommers, fietsen e.d., maar geef een kopie. Je paspoort is je kostbaarste bezit op reis; dat geef je toch niet zomaar af?! Als zich problemen mochten voordoen heeft u dit officiële document in ieder geval nog in uw bezit.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft overigens een interessante website met actuele reisadviezen en artikelen over criminaliteit en veiligheid: www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/sri-lanka.

> Reisinformatie & Tips Sri Lanka

U wordt geadviseerd 3 uur voor de aangegeven vertrektijd op de luchthaven aanwezig te zijn. Het toegestane maximumgewicht en overige informatie over uw bagage staat op uw vliegticket vermeld. Neem geen scherpe voorwerpen, of voorwerpen die gevaar op kunnen leveren, mee in uw handbagage! Ook voor vloeistoffen gelden strenge regels. Wat u mee mag nemen vindt u op: www.schiphol.nl/nl/pagina/wat-mag-in-handbagage. 

Eerst een waarschuwing! Het verkeer in Sri Lanka is een echte heksenketel, wees hier dus super voorzichtig. Zelf gaan rijden raden wij sterk af. Sri Lankanen rijden erg roekeloos, en met de verkeersregels neemt men het ook niet zo nauw. Bussen, vrachtwagens, brommers, fietsers en ossenkarren worstelen zich (al dan niet toeterend) door de smalle straatjes.

Laat u dus liever rijden. Maak eens gebruik van een tuktuk, een leuk en goedkoop vervoermiddel om een stad te gaan verkennen. Wel moet u steeds eerst even onderhandelen over de prijs voor u instapt. Laat u niet verleiden tot het bezoeken van allerlei ‘goedkope’ winkels.

Taxi’s zijn alleen in de grote steden beschikbaar en u kunt deze het beste vertrouwd regelen bij uw hotel. Ook hier geldt weer: onderhandel over de prijs voordat u vertrekt! Als u het hotel verlaat en de stad ingaat, raden wij u aan om steeds een adreskaartje mee te nemen. Dat is handig als u zich weer door een taxi naar het hotel wilt laten brengen.

> Reisinformatie & Tips Sri Lanka

Voor winkels en warenhuizen zijn niet echt vastgestelde tijden aan te geven. Wel zijn de meeste dagelijks geopend vanaf 09.00 uur tot vaak laat in de avond. De banken zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 13.00/13.30 uur. De meeste postkantoren doordeweeks van 08.30 tot 17.00 uur en soms ook op zaterdag.

Opgelet! Bij elke volle maan (meestal één keer per maand) is er een feestdag. Tijdens deze ‘Poya’-dagen zijn banken, winkels en restaurants doorgaans gesloten.

> Reisinformatie & Tips Sri Lanka

Bekijk hier onze reizen naar Sri Lanka: