Sapa, een prachtig stukje Vietnam

Sapa is een bergdorpje, gelegen in een afgelegen deel van Noordwest-Vietnam, dichtbij de grens met China. Het gebied staat bekend om zijn adembenemende schoonheid. Het landschap wordt gekenmerkt door terrasvormige rijstvelden op de hellingen van het Hoang Lien-gebergte, dat ook bekend staat als de Tonkinese Alpen.

Sapa en omgeving herbergt een grote diversiteit aan etnische minderheden. In het schitterende gebied leven verschillende bergstammen (waaronder de Red Dao, Black Hmong, Giay, Tay en Xa Pho) in harmonie met elkaar samen, elk met hun eigen tradities, religie, typische kleurige kleding, gewoonten en gebruiken. Hun bron van inkomsten bestaat voornamelijk uit het verbouwen van rijst en maïs op de uitgestrekte terrashellingen en kunstnijverheid.

Het gebied waarin Sapa ligt wordt gedomineerd door het Hoang Lien-gebergte, dat zich in het oosten uitstrekt tot aan het Himalaya-gebied. Het gebied leent zich bij uitstek voor het maken van trektochten, waarbij men niet alleen kan genieten van de imposante vergezichten, maar ook van de flora en fauna, bestaande uit een rijke verscheidenheid aan planten, vogels, zoogdieren, amfibieën, reptielen en insecten. De hoogste berg van Vietnam, de Fansipan (3143 m boven de zeespiegel) maakt deel uit van het berggebied. Avonturiers kunnen deze berg beklimmen.

Het klimaat in Sapa en omgeving is sterk seizoensgebonden, met een subtropisch klimaat in de zomer en een gematigd klimaat in de winter. De gemiddelde temperatuur voor Sapa is 15,4° C, met een maximum van 29,4° C en een minimum van 1° C. De warmste maanden zijn juli en augustus, en de koudste december en januari. In sommige jaren is er sneeuwval op de hoogste toppen.

Wat de nattigheid betreft: de regenperiode is van mei tot september, met de meeste neerslag in juli en augustus. Niets is veranderlijker dan het weer. Er wordt wel gezegd, dat men in Sapa op één dag verschillende seizoenen kan ervaren.

Vanwege zijn schitterende natuur, vriendelijke etnische bevolkingsgroepen, de mogelijkheden voor het maken van trektochten, kleurrijke markten en het gezonde klimaat is Sapa een prominente reisbestemming.

Interesse om Sapa zelf te bezoeken? Tijdens onderstaande individuele rondreis brengt u onder andere een bezoek aan dit schitterende gebied.

 

Rondreis Vietnam Compleet – 21 dagen