Rondreis Vietnam van Noord naar Zuid

Cultuur, natuur en strand
15 dagen

VIETNAM VAN NOORD NAAR ZUID: Cultuur, natuur en strand

Deze 15-daagse privérondreis Vietnam van Noord naar Zuid neemt u mee van het noorden van Vietnam, langs de kust, naar het zuiden. De reis begint in de hoofdstad Hanoi, waarna u een cruise op een zeilschip door het adembenemende Halong Bay maakt. Vervolgens bezoekt u de historische steden Hué en Hoi An in het midden van Vietnam.

Na een strandverblijf van enkele dagen in de kustplaats Nha Trang aan de Zuid-Chinese Zee, vervolgt u uw weg naar Ho Chi Minh City. Naast de stad zelf bezoekt u ook de Mekong-delta, een waterrijk gebied met authentieke dorpjes, groene rijstvelden en dichtbegroeide boomgaarden. Kijk snel naar de van-dag-tot-dag beschrijving voor meer gedetailleerde informatie over de reis!

Een gevarieerde rondreis van Noord naar Zuid langs de prachtige Vietnamese kust, met een verrassende culinaire twist!

Dag 1: Amsterdam – Hanoi
Vandaag vliegt u vanaf Schiphol – met overstap – naar Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. De volgende dag landt u op de internationale luchthaven Noi Bai.

Dag 2: Hanoi
Na aankomst op de luchthaven van Hanoi wordt u opgewacht door de gids en chauffeur en volgt transfer naar het hotel in de stad. Onderweg maakt u al kennis met het straatbeeld van Vietnam: smalle huizen, kooplieden aan de kant van de weg en heel veel brommertjes.

‘s Avonds nemen wij u mee naar een van de meest charmante restaurants van Hanoi voor een Vietnamees welkomstdiner.

Overnachting in Hanoi.
Diner inclusief.

Dag 3: Hanoi
Vandaag maakt u onder leiding van een bekende lokale ‘foodblogger’ kennis met de Vietnamese keuken. U bezoekt de levendige Thanh Hamarkt in het oude gedeelte van de stad en ziet en proeft onderweg lekkernijen en (voor ons) onbekende etenswaren, terwijl u luistert naar de uitleg over de Vietnamese eetgewoonten. Vervolg uw weg door de straatjes van de oude wijk naar de Dong Xuanmarkt om lokale lekkernijen zoals Pho Tiu en Bun Dau te proeven.

Kuier verder door de steegjes om andere gerechten te zien, voordat u naar Hang Thanh Street wandelt om een speciaal Frans dessert te proeven. Na het ronddwalen door Hang Cot Street en Phung Hung Street (een van de mooiste straten van Hanoi met prachtige muurschilderingen) stopt u bij een van de drukste (maar kleinste) koffieshops van het Old Quarter voordat u terugkeert naar het hotel.

Later deze middag gaat u verder met het verkennen van deze historische stad met een bezoek aan de Tempel van de Literatuur (Van Mieu Pagode). Deze eerste universiteit van Vietnam werd in 1076 opgericht om leden van keizerlijke families, mandarijnen en elite te onderwijzen. U gaat verder naar de nabijgelegen Eén Pilaar Pagode (daterend uit 1049), gevolgd door het mausoleum van de historische figuur en vader van het moderne Vietnam: Ho Chi Minh. 

Overnachting in Hanoi.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 4: Hanoi – Halong Bay
Na het ontbijt vertrek naar Halong Bay. We rijden door de Rode Rivier-delta, waar u het dagelijkse leven van Vietnamese dorpsbewoners kunt gadeslaan terwijl ze de rijstvelden bewerken, hun varkens op de fiets naar de markt brengen en de velden ploegen met waterbuffels.

Rond 12.00 uur gaan we aan boord van een houten jonk voor een onvergetelijke boottocht door de baai van Halong, één van de mooiste natuurgebieden in Azië. De schitterende baai bestaat uit duizenden kleine eilandjes. Vreemd gevormde rotsen rijzen hier uit zee en laten, samen met de vissersboten, een prachtig panorama en adembenemend schouwspel zien.

De grillig gevormde rotseilanden zijn een speling van de natuur. De zachte kalksteen is in de loop van de tijden uitgesleten waardoor diepe spelonken en grotten zijn ontstaan, die bizarre vormen hebben aangenomen. Zo kunt u onder meer een schildpad, olifant en vechtende haan ontwaren. Tijdens de boottocht door de baai ziet u de meest indrukwekkende en ongerepte stukjes natuur. We gaan voor anker voor de nacht en terwijl de zon ondergaat, wordt aan boord een heerlijk diner geserveerd met verse zeevruchten, salades en fruit.

Overnachting op de jonk in Halong Bay.
Ontbijt, lunch en diner inclusief.

Dag 5: Halong Bay – Hanoi Airport – Hué
Geniet van een prachtige ochtend op het water met een schitterende zonsopgang boven de kalksteenformaties van Halong Bay. Terwijl de jonk terugvaart naar de haven, geniet u van een brunch aan boord en ziet u de ontelbare rotsformaties aan u voorbij glijden. Als u de jonk verlaat staan onze gids en chauffeur al klaar om u naar het vliegveld van Hanoi te brengen voor de binnenlandse vlucht naar de oude keizerlijke hoofdstad Hué, waar u wordt opgehaald en naar het hotel wordt gebracht.

Overnachting in Hué.
Ontbijt inclusief.

Dag 6: Hué
Vandaag bezoekt u Hué en omgeving. De oude keizerlijke hoofdstad Hué is het cultureel en spiritueel centrum van Vietnam, en bekend door haar prachtige architectuur en pagodes. De paleizen en graftombes herinneren aan de laatste dynastie van Vietnam.

U begint met een bezoek aan de keizerlijke Citadel, een groot complex met paleizen, tempels, pagodes, musea en prachtige lotusvijvers uit de Nguyen-dynastie. Binnen dit complex bevindt zich ook de Verboden Purperen Stad, die in veel opzichten doet denken aan de Verboden Stad in Peking. Het weerspiegelt de pracht en praal van de heersers van de dynastie evenals de littekens van vele jaren van onrust. De Citadel prijkt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Vervolgens bezoekt u de graftombe van keizer Minh Mang, de tweede keizer van de Nguyen-dynastie. Dit graf staat bekend om haar imposante architectuur en bevindt zich in een prachtige bosrijke omgeving.  Hierna vertrekt u naar het platteland van Thuy Bieu, waar u een heerlijke lunch wacht in een prachtige Pomelo-tuin.

Na de maaltijd maakt u een korte wandeling door het dorp en platteland. Let op de unieke architectuur (specifiek voor Hué), de kleine huisjes en de weelderige tuinen. Tijdens de wandeling pauzeert u in een prachtige tuin voor het nuttigen van een verkoelend drankje, voordat u aan boord gaat voor een boottocht over de Parfumrivier terug naar Hué. Onderweg wordt gestopt bij de Thien Mu-pagode, het symbool van de stad Hué. De rest van de dag is vrij te besteden.

Overnachting in Hué.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 7: Hué – Danang – Schiereiland Son Tra – Hoi An
Na het ontbijt verlaat u Hué voor Danang, de grootste stad in Centraal Vietnam. De reis van vandaag gaat van laaglanden en stranden naar de bergen. Onderweg wordt gestopt bij verschillende uitkijkpunten en ook voor een picknicklunch. U passeert het fotogenieke vissersdorp Lang Co en rijdt over de schilderachtige Hai Van Pass (wolkenpas), waar u een prachtig uitzicht op de kustlijn wacht.

Vanaf de top gaan we verder naar zeeniveau langs de kronkelende steile hellingen van het schiereiland Son Tra. De weg naar Son Tra langs de kust biedt een adembenemend uitzicht. Vanaf het uitkijkpunt zijn Danang, My Khe Beach, het Truong Son-gebergte en zelfs de Hai Van Pass te zien. Het schiereiland Son Tra – ook wel Monkey Mountain genoemd – is de thuisbasis van de met uitsterven bedreigde zeldzame apensoort Red Shanked Douc. Volgens kenners komen deze ‘gekostumeerde apen’ (zo genoemd vanwege hun kleuren) oorspronkelijk uit Indochina en kunnen ze worden waargenomen in hun natuurlijke habitat in het Son Tra-gebied. Het hoogste punt van Son Tra op 696 meter biedt panoramische uitzichten.

U daalt af langs de andere kant van de berg om het grootste (vrouwelijke) Boeddhabeeld (67 m hoog) van Vietnam te zien en rijdt verder naar kleine baaien, stranden en vissersdorpen waar kleurrijke houten boten liggen aangemeerd. U laat het schiereiland achter u en gaat naar het hotel aan het strand van Hoi An. De rest van de dag is ter vrije besteding om te ontspannen en te genieten van het strand of de faciliteiten van het resort.

Overnachting in Hoi An.
Ontbijt en picknicklunch onderweg inclusief.

Dag 8: Hoi An
Na het ontbijt is het tijd om met de gids het historische Hoi An te ontdekken. Ondanks de verwoestingen door de natuur en oorlogen, is het centrum van Hoi An grotendeels hetzelfde gebleven als in zijn hoogtijdagen. Verken de stad tijdens een wandeling, ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden en ook enkele van de verborgen straatjes en lokale ‘geheimen’.

Hoi An is een charmante, oude handelsstad met smalle straatjes, traditionele huizen en de ruim 400 jaar oude Japanse overdekte brug. Naast haar geschiedenis en cultuur beschikt het over een lang, schoon, wit zandstrand. Het oude centrum heeft een scala aan ambachtelijke winkels en ambachtslieden, waaronder de beste kleermakers van Azië. U kunt hier tegen gunstige prijzen schoenen en kleding op maat laten maken.

In een lokaal restaurant wordt de lunch gebruikt. Geniet ’s middags van de vrije tijd in het luxeresort aan het strand, of bezoek de oude stad zelfstandig. De gids en chauffeur zijn te allen tijde beschikbaar.

Overnachting in Hoi An.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 9: Hoi An
Deze dag is ter vrije besteding. Geniet van de zon, het strand en de vele voorzieningen van het resort. Of ga een kijkje nemen op de lokale kleurrijke markt voor een leuk souvenir. U kunt in de omgeving ook mooie fietstochten maken.

Overnachting in Hoi An.
Ontbijt inclusief.

Dag 10: Hoi An – Danang Airport – Nha Trang
Vandaag wordt u naar het vliegveld van Danang gebracht voor de vlucht naar de badplaats Nha Trang. Na aankomst in het hotel aan het strand van Nha Trang is de rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting in Nha Trang.
Ontbijt inclusief.

Dag 11 en 12: Nha Trang
Twee dagen ter vrije besteding. U kunt gaan genieten van zon, zee en strand. Nha Trang is een van de grootste badplaatsen van Vietnam. Het strand is er breed, wit, 5 km lang en wuivende palmbomen zorgen voor verkoeling. U vindt er kristalhelder zeewater met veel koraalriffen en een prettig klimaat. De baai biedt fantastische duik- en snorkelmogelijkheden. U kunt een boottocht maken naar een van de prachtige eilanden voor de kust.

Nóg een aantal tips: een bezoek aan het Nationaal Oceanografisch Museum. Dit is een aquarium met populaire en zeldzame diersoorten van de zee. U ziet hier o.a. haaien, schildpadden en zeepaardjes in een decor van mooie koraalriffen. Ook kunt u de Po Nagar Cham-torens beklimmen. De torens bevinden zich op een heuvel, waardoor u een mooi uitzicht heeft over de stad en de haven. De Cho Dammarkt is een leuke plek om souvenirs te kopen.

Overnachting in Nha Trang.
Ontbijt inclusief.

Dag 13: Nha Trang – Ho Chi Minh City (Saigon)
Na het ontbijt vertrek naar Cam Ranh Airport in Nha Trang voor een korte vlucht naar Ho Chi Minh City, de grootste en modernste stad van Vietnam met zijn schitterende Frans-koloniale gebouwen, boulevards en parken. Het is een bruisende stad met veel hotels, restaurants en bars en is het economische middelpunt van Vietnam. In de middag verkent u met een lokale gids de hoogtepunten van Saigon, zoals de lokale bewoners de stad nog steeds noemen. U bezoekt het voormalige presidentiële paleis (Reunification Palace), waar op 30 april 1975 het einde van de Vietnamoorlog werd ingeluid. U wandelt vervolgens naar de meest bekende koloniale bezienswaardigheden: het oude postkantoor, Dong Khoi Street, het Continental Hotel, het operagebouw en het stadhuis. 

Geniet ‘s avonds van een echt lokale ervaring met de ‘Saigon After Dark Vespa Tour’. Een combinatie van het beste eten, cultuur en nachtleven dat Saigon te bieden heeft. Om 18.00 uur wordt u bij het hotel opgehaald om daarna achterop een Vespa-scooter (met uitstekende chauffeur) een culinaire verkenning door de stad te maken. Er wordt bij een 5-tal locaties gestopt om u te laten genieten van de geweldige authentieke Vietnamese keuken, de lekkerste drankjes en livemuziek. Gegarandeerd 4 uur heel veel plezier! Het avontuur eindigt om ongeveer 22.00 uur.

Overnachting in Ho Chi Minh City.
Ontbijt en culinaire verkenning inclusief.

Dag 14: Ho Chi Minh City – Mekong-delta – Ho Chi Minh City
Vertrek rond 08.30 uur voor een autorit van twee uur naar de Mekong-delta, ook wel de rijstschuur van Vietnam genoemd. Bij aankomst stapt u aan boord van een boot, die u in 30 minuten naar het beginpunt van de fietstocht brengt (een Xe Loi of fiets met aanhanger is ook beschikbaar). De 7 km lange tocht gaat over schaduwrijke weggetjes, langs fruitplantages en door slaperige dorpjes. Onderweg stopt u bij traditionele werkplaatsen waar loempiavellen en rieten dakbedekking van waterpalmen worden gemaakt.

We bezoeken een door een familie gerunde boomgaard, waar diverse tropische vruchten worden verbouwd. De eigenaar, een voormalige oorlogsveteraan, zal u verhalen uit zijn leven vertellen en u een rondleiding door zijn tuinen geven. U krijgt de gelegenheid vers tropisch fruit te proeven. Ook leert u met blote handen een vis te vangen. Lukt dat, dan is de beloning een smakelijk gegrilde vis.

Nadat u afscheid heeft genomen van de gastheer, peddelt u ontspannen in een kleine sampanboot door de smalle kanalen naar uw volgende bestemming. Stap uit en fiets naar een verbluffend 100 jaar oud huis dat een architectonische mix is tussen traditioneel Vietnamees en Europees ontwerp. Hier wordt een Vietnamese lunch geserveerd, die bestaat uit gerechten die alleen te vinden zijn in de Mekong-delta. Na de maaltijd keert u terug naar Ho Chi Minh City, waar u aan het einde van de middag aankomt.

Overnachting in Ho Chi Minh City.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 15: Ho Chi Minh City – Amsterdam
In de loop van de dag wordt u opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht terug – met overstap – naar Amsterdam, waar u afhankelijk van uw vluchttijden dezelfde dag, of de volgende dag landt. Een prachtige rondreis Vietnam van Noord naar Zuid zit er helaas weer op.

Ontbijt inclusief.

Reisinformatie & tips:
> VIETNAM

Prijsindicatie bij 2 personen: € 2.699,00 per persoon.
Prijsindicatie bij 4 personen: € 2.549,00 per persoon.

De prijs van deze rondreis Vietnam van Noord naar Zuid is afhankelijk van de vertrekdag en uw persoonlijke wensen. Vraag via het contactformulier onderaan de pagina uw persoonlijke offerte aan.

Inclusief:

 • lijnvlucht met overstap Amsterdam-Hanoi en Ho Chi Minh City-Amsterdam
 • binnenlandse vlucht Hanoi-Hué
 • binnenlandse vlucht Danang-Nha Trang
 • binnenlandse vlucht Nha Trang-Ho Chi Minh City
 • luchthavenbelastingen
 • brandstofheffing – veiligheidstoeslag
 • excursies en transfers zoals beschreven
 • transfers met privéauto met chauffeur, tenzij anders aangegeven
 • begeleiding door een Engelstalige gids, m.u.v. de stranddagen
 • verblijf in uitstekende 4 en 5 sterrenhotels en een 5 sterrenjonk in Halong Bay
 • hotelverzorging op basis van logies & ontbijt
 • overige genoemde maaltijden

Exclusief:

 • niet genoemde maaltijden
 • fooien
 • optionele excursies
 • visum voor Vietnam
 • reis- en annuleringsverzekering
 • reserveringskosten (€ 25,00 per boeking)
 • bijdrage garantiefonds GGTO (€ 7,50 per persoon per boeking)

> Vietnam van Noord naar Zuid

Hieronder vindt u de hotels die LAZOA Travel voor deze rondreis Vietnam van Noord naar Zuid heeft geselecteerd. Het zou kunnen dat een hotel tijdens uw reis niet beschikbaar is. U overnacht dan in een gelijkwaardig of beter hotel.

Hanoi – The Ann Hotel****
       
www.theann.com.vn

 
> Vietnam van Noord naar Zuid

  VRAAG EEN OFFERTE AAN:

  Shopping Basket