Individuele Rondreis Veelzijdig Peru

Cultuur, natuur en mystiek
17 dagen

INDIVIDUELE RONDREIS VEELZIJDIG PERU: Cultuur, natuur en mystiek

Tijdens deze 17-daagse individuele rondreis Peru nemen wij u mee op een zeer uitgebreide en gevarieerde reis langs de mooiste en meest fascinerende plekken van Peru. En dat zijn er heel veel! U begint in de hoofdstad Lima, daarna de Ballestas eilanden en de Oase van Huacachina, gevolgd door een vlucht over de mysterieuze Nazcalijnen. Bij LAZOA Travel is deze vlucht bij de reissom inbegrepen.

Vervolgens vliegt u naar ‘De Witte Stad’ Arequipa met zijn prachtige koloniale architectuur en neemt u een kijkje bij de reusachtige condors in de Colca Canyon. U gaat verder naar de stad Puno voor een bezoek aan het Titicacameer en de drijvende eilanden van de Uros-indianen. Een prachtige busrit brengt u in de oude Incastad Cuzco. U maakt hier kennis met de cultuur van de Inca’s en daarbij mag een bezoek aan het wereldberoemde Machu Picchu natuurlijk niet ontbreken.

Een korte vlucht brengt u naar Puerto Maldonado in de jungle van de Amazone, waar u de prachtige flora en fauna van het tropische regenwoud van dichtbij kunt bekijken. Een mooie en interessante afsluiter van deze individuele rondreis Peru die u niet snel zult vergeten.

Een schitterende en indrukwekkende reis met veel mystiek, oude cultuur en tropisch regenwoud!

Dag 1: Amsterdam – Lima
Vandaag vliegt u met KLM rechtstreeks naar Lima, de hoofdstad van Peru. Bij het vliegveld wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag kunt u in het hotel bijkomen van de vlucht, of deze ‘Stad van de Koningen’ zelf alvast verkennen.

Overnachting in Lima.

Dag 2: Lima
Na het ontbijt maakt u met de gids een stadstour door Lima. U bezoekt het historische centrum waar het regeringspaleis, de kathedraal, het aartsbisschoppelijk paleis en het 17e-eeuwse kloostercomplex van San Francisco zijn gevestigd. Op het terrein aldaar bevindt zich onder meer een tempel, een beroemde oude bibliotheek en twee kerken. Als hoogtepunt op het complex neemt u ook een kijkje in de catacomben (catacumbas): ondergrondse kelders met tombes en skeletten.

Vervolgens gaat u naar de woonwijken San Idriso en Miraflores. San Idriso – bekend als ‘The Garden District’ van Lima – heeft uitgestrekte groene gebieden en is een van de chiquere wijken. Het is een ambassade- en zakenwijk, waar ook veel kunstenaars wonen. Miraflores staat bekend om zijn winkelgebieden, bloemrijke parken en stranden met een fraai uitzicht op de oceaan. Daarna bezoekt u een markt waar u lokale producten kunt proeven.

De tour eindigt met een bezoek aan het Rafael Larco Herrera Museum, opgericht door Rafael Larco op 28 juli 1926 in Trujillo. Het museum herbergt de grootste privécollectie Peruaanse pre-Columbiaanse kunst ter wereld. Naast een uitgebreide collectie goud, zilver, sieraden, keramiek en andere voorwerpen uit de oudheid vindt u er ook een bijzondere verzameling erotisch aardewerk uit oude Peruaanse culturen.

‘s Avonds krijgt u een dinerbuffet in een lokaal restaurant, inclusief een folkloristische show met de beste dansen van het land, aangeboden.

Overnachting in Lima.
Ontbijt en diner inclusief.

Dag 3: Lima – Paracas
In de ochtend wordt u opgehaald en naar het busstation gebracht. Hier stapt u in een comfortabele openbare bus, die u in ongeveer 4 uur naar Paracas brengt. Het is een leuke ervaring tussen de locals. Bij aankomst wordt u weer opgehaald en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Paracas.
Ontbijt inclusief.

Dag 4: Paracas
Na het ontbijt gaat u naar de pier van het hotel en stapt u op de boot, die u naar de Ballestas eilanden zal brengen. U vaart langs El Candelabro (de kandelaar) – een prehistorische geoglief van 180 meter hoog – voordat u bij de prachtige flora en fauna van de eilandengroep aankomt. U kunt hier grote kolonies zeeleeuwen, pelsrobben, pinguïns en diverse vogelsoorten observeren. De eilanden mogen niet worden betreden, maar vanaf de boot kunt u fraaie plaatjes van de dieren maken. De tocht duurt ongeveer 2 uur.

Na terugkomst op het vasteland gaat u richting de stad Ica om een aantal belangrijke bezienswaardigheden te bezoeken, waaronder het regionale museum en de beroemde Oase van Huacachina, die midden tussen de hoge zandduinen ligt.

Overnachting in Paracas.
Ontbijt inclusief.

Dag 5: Paracas – Lima
Voordat u weer terugrijdt naar Lima, staat eerst nog een spectaculaire vlucht over de wereldberoemde Nazcalijnen op het programma. De Nazcalijnen zijn een reeks oude geogliefen in de Nazcawoestijn. Ze zijn aangewezen als UNESCO-werelderfgoed en alleen vanuit de lucht te zien. Het is een unieke plek in de wereld, vol mysterie en mystiek, prachtige tekeningen van immense figuren en lijnen van spectaculaire perfectie. Het is niet bekend hoe, door wie en waarom de lijnen zijn gemaakt. Figuren die u onder meer kunt ontwaren zijn de aap, de spin, de astronaut en de kolibrie.

Na afloop van de vlucht wordt u naar het busstation gebracht voor de busrit terug naar Lima, waar u in het begin van de avond aankomt.

Overnachting in Lima.
Ontbijt inclusief.

Dag 6: Lima – Arequipa
Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor een korte vlucht naar Arequipa. De tweede stad van het land staat bekend om zijn prachtige architectuur, heerlijke eten en eeuwige blauwe lucht. Arequipa ligt aan de voet van de indrukwekkende Misti-vulkaan en wordt ‘De Witte Stad van Peru’ genoemd vanwege zijn parelwitte huizen, kerken en kloosters.

In de middag krijgt u een rondleiding door de stad. U bezoekt het centrale plein met zijn kathedraal en de kerk ‘La Compañía de Jesús’ met zijn Sixtijnse kapel en steekt de Chilirivier over naar het uitkijkpunt Carmen Alto. Hier heeft u een indrukwekkend uitzicht op het startpunt van de Arequipavallei en de koloniale wijk Yanahuara.

Als laatste bezoekt u Santa Catalina, een klooster van de Dominicaanse Orde. Het is een van de meest fascinerende religieuze gebouwen in Peru en laat zien hoe de nonnen hier vroeger leefden. Het kleurrijke klooster stamt uit 1579 en wordt omringd door kleine straatjes, steegjes en mooie patio’s. Het is feite een kleine stad op zich en een leuke plek om doorheen te dwalen.

Overnachting in Arequipa.
Ontbijt inclusief.

Dag 7: Arequipa – Colca Canyon
Na het ontbijt vertrekt u naar de Colca Canyon. Door een werkelijk schitterend gebied met mooie vulkanen en door dorpen en steden rijdt u naar uw volgende bestemming: Chivay, een dorpje dat op 3600 meter hoogte ligt. Onderweg bezoekt u onder andere het Salinas & Aguada Blanca National Park en het ‘uitkijkpunt der vulkanen’. Op de route ziet u verschillende soorten vogels en ook de Zuid-Amerikaanse kameelachtigen.

In het begin van de middag komt u aan in Chivay, waar u een lunch geserveerd krijgt. Daarna wordt u naar het hotel gebracht. De middag is verder ter vrije besteding. U kunt een kijkje nemen op de lokale markt of de warmwaterbronnen van La Calera bezoeken (optioneel).

Overnachting in Chivay.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 8: Colca Canyon – Puno
Na een vroeg ontbijt wordt u naar het uitkijkpunt Cruz del Condor gebracht. U heeft hier een prachtig uitzicht op de 3270 meter diepe Colca Canyon met zijn majestueuze Andes condors, die een spanwijdte tot wel 3 meter hebben. Op de terugweg naar Chivay bezoekt u de steden Maca en Yanque (met kerken uit de koloniale tijd) en de uitkijkpunten Wayra Punku, Antahuilque en Choquetico, voor een ander zicht op de Canyon.

Na terugkomst in Chivay staat de auto met chauffeur voor u klaar en vertrekt u met een lunchbox richting Puno, de ‘folklorehoofdstad van Peru’, aan de oever van het Titicacameer. De ongeveer 6 uur durende rit gaat door prachtige hooglanden waar u onder andere lama’s, alpaca’s en flamingo’s zult tegenkomen. Bovendien kunt u enkele rotsachtige formaties zien die op een stenen bos lijken. Mogelijk bezoekt u ook nog een Quechua-familie.

Puno is een charmante stad en is rijk aan archeologische overblijfselen en historische monumenten. De mensen zijn er nederig, arm en vriendelijk. Maar Puno is vooral bekend van het Titicacameer, het heilige meer van de Inca’s en een van de meest raadselachtige plaatsen ter wereld. Een boottocht over het meer staat voor morgen op het programma.

Overnachting in Puno.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 9: Puno
Vandaag staat een boottocht op het hoogst bevaarbare meer ter wereld, het Titicacameer, op het programma. Het Titicacameer is het grootste meer van Zuid-Amerika, met een oppervlakte van 8340 km². Het ligt in de Andes tussen Peru en Bolivia op 3812 meter boven de zeespiegel.

U bezoekt eerst de drijvende eilanden, waar de inheemse Uros-indianen hun huizen op gebouwd hebben. De eilanden zijn helemaal van riet gemaakt en zijn verankerd, zodat ze niet weg kunnen drijven. Op een eiland woont een hele familie, die soms uit meerdere gezinnen bestaat. Niet alleen de eilanden zijn van riet gemaakt, maar ook de boten, huizen en uitkijktorens. Hier is echt alles riet wat de klok slaat!

Vervolgens vaart u verder naar het eiland Taquile. Een wandeling brengt u op het centrale plein, waar u kunt genieten van een heerlijke Peruaanse lunch. Het uitzicht op het meer en de besneeuwde bergen van de Boliviaanse Andes is adembenemend. Taquileños staan bekend om hun fijne handgeweven textiel en kleding. Uiteraard zijn deze artikelen te koop. Het eiland staat ook bekend om haar populatie breiende mannen. Taquileños hebben hun tradities en cultuur behouden en veel inwoners dragen traditionele kledij.

Overnachting in Puno.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 10: Puno – Cuzco
Vroeg in de morgen wordt u naar het busstation gebracht voor de busrit naar Cuzco. Het is een toeristische rit met onderweg verschillende stops bij bezienswaardigheden, zoals het Pucara Museum, de Incaruïnes van Raqchi en de kerk van Andahuaylillas, voordat u in de archeologische hoofdstad van de gelijknamige regio aankomt. Voordat Cuzco werd veroverd door de Spanjaarden, was het de hoofdstad van het Incarijk. Cuzco is de meest bezochte toeristische bestemming in Peru.

Overnachting in Cuzco.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 11: Cuzco
In de ochtend staat een stadstour door Cuzco op het programma. U bezoekt onder andere de kathedraal met meer dan 400 schilderijen van de Cusqueña-school en de zonnetempel Coricancha, het belangrijkste religieuze centrum van de Inca’s gewijd aan de zonnecultus. Volgens de kroniekschrijvers waren de muren en vloeren van deze tempel volledig bedekt met goud.

Daarna gaat u naar een van de meest pittoreske wijken van Cuzco, San Blas, met smalle geplaveide straatjes vol met galerijen en ateliers en de San Blaskerk, de oudste parochiekerk in Cuzco. Binnen vindt u verschillende grote werken van de Spaanse kunst en prachtig houtsnijwerk.

Vervolgens bezoekt u de nabijgelegen ruïnes van Cuzco, waaronder de vestingtempel van Sacsayhuamán, een ommuurd complex aan de noordelijke rand van de stad. Zoals veel Inca-constructies, is het complex gemaakt van grote gepolijste stenen muren, met blokken zorgvuldig uitgehouwen om strak te passen zonder gebruik van cement. Hierna bezoekt u de nabijgelegen heiligdommen van Kenko en de ingenieuze waterwerken van de Inca’s in Tambomachay. Ten slotte ziet u Puka Pukara, het ‘Rode fort’ in Quechua. De plaats wordt verondersteld een militaire buitenpost te zijn geweest op de route tussen Pisac en het keizerlijke Cuzco.

Overnachting in Cuzco.
Ontbijt inclusief.

Dag 12: Cuzco
U wordt opgehaald bij het hotel en naar de markt van Pisac gebracht. Het is een bekende markt onder inwoners en toeristen die zijn oorspronkelijke charme niet heeft verloren, ondanks het grote aantal bezoekers. Er zijn twee secties die kunnen worden bezocht: een lokaal gedeelte waar mensen van Pisac en omliggende dorpen hun groenten en fruit kopen en verkopen en een gedeelte waar veel handgemaakte producten zoals keramiek, alpacakleding en sieraden worden verkocht.

In de middag gaan we naar Ollantaytambo, wat het ‘laatste levende Incadorp van Peru’ wordt genoemd. U bezoekt het indrukwekkende fort vanwaar u een prachtig uitzicht over het dorp heeft. Ollantaytambo is een van de weinige plekken waar de Spanjaarden een slag tegen de Inca’s verloren. U ervaart de unieke manier van leven in de Heilige Vallei in een typisch huis dat al generaties lang in dezelfde handen is, vlakbij de ingang van de Ollantaytambo-ruïnes.

Overnachting in Cuzco.
Ontbijt inclusief.

Dag 13: Cuzco – Machu Picchu – Cuzco
Machu Picchu: ‘De verloren stad van de Inca’s’ is niet alleen een van de ‘Nieuwe Zeven Wereldwonderen’, maar ook de grootste schat in de geschiedenis van Peru en het rijk van de Inca’s. Onontdekt door de Spanjaarden en in de loop der eeuwen vergeten, werd de stad in 1911 per ongeluk herontdekt door de Amerikaanse wetenschapper Hiram Bingham. Tot de dag van vandaag laten de ruïnes wetenschappers met talloze vragen en raadsels zitten over hoe het gebouwd is en met welk doel. De theorieën verschillen, maar één ding is zeker: Machu Picchu is een van de meest indrukwekkende en opwindende plekken in de wereld, subliem en majestueus op de top van de berg en omgeven door ondoordringbaar regenwoud. Sinds 1983 staat Machu Picchu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

U gaat met de trein naar Aguas Calientes, het dorp aan de voet van Machu Picchu. Hier ontmoet u de gids voor uw bezoek aan de wereldberoemde ruïnes. U bezoekt het centrale plein, de Tempel van de Drie Vensters, de halfronde toren, de heilige zonnewijzer en de begraafplaatsen. De gids zal u vertellen over de ontdekking en de verschillende theorieën over hoe en waarom Machu Picchu werd gebouwd. Na dit indrukwekkende bezoek gaat u met bus, trein en privétransfer terug naar uw hotel in Cuzco.

Overnachting in Cuzco.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 14: Cuzco – Puerto Maldonado
U verlaat Cuzco voor een schitterend verblijf in de jungle van de Amazone. Een korte vlucht brengt u naar het vliegveld van Puerto Maldonado, vanwaar u naar Inkaterra lounge (vlinderhuis) wordt gebracht. Hier begint uw jungleavontuur in het regenwoud, waar de flora en fauna zijn weerga niet kent. U stapt in een kano die u over de rivier Madre de Dios naar uw ecovriendelijke lodge voor de komende twee nachten brengt.

Na de lunch maakt u onder leiding van een gids een wandeling over de natuurlijke wandelpaden van het regenwoud. U wandelt langs immense bomen, die u de mogelijkheid geven om veel vogels en insecten te zien. Als het gaat schemeren maakt u met de boot een ‘Twilight River’-excursie. Ervaar de omschakeling van dag naar nacht met totaal andere dieren. De gids vertelt er alles over en u ontmoet diersoorten die in het donker leven. Ook ziet u capybaras en kaaimannen. Na terugkomst wordt het diner geserveerd.

Overnachting in de jungle bij Puerto Maldonado.
Ontbijt, lunch en diner inclusief.

Dag 15: Puerto Maldonado
U wordt wakker met de geluiden uit de jungle. Na het ontbijtbuffet staat een wandeling door het Tambopata National Park naar het Sandovalmeer op het programma. Hier zult u zien waarom Madre de Dios de biodiversiteits hoofdstad van de wereld wordt genoemd. Varend in een kano leert u meer over het ontstaan van dit hoefijzervormige meer, dat de thuisbasis is van de bedreigde reusachtige rivierotter (Pteronura brasiliensis), blauwe en gele ara (Ara ararauna), rode brulaap (Alouatta seniculus), zwarte kaaiman (Melanosuchus niger) en een van ‘s werelds grootste zoetwatervissen, de paiche (Arapaima gigas).

U keert terug naar de lodge voor de lunch. In de middag wachten de Canopy Walkway & Anaconda Walk op u. In het Ikaterra Canopy Walkway Interpretation Centre komt u meer te weten over de constructie en de conserveringsprojecten van ITA-Inkaterra Asociación (NGO). Klim op één van de twee torens van 30 meter hoog en steek de 7 hangende bruggen over die de boomtoppen verbinden. Geniet van de adembenemende vergezichten en krijg de kans om toekans (Ramphastos tucanus), spechten, trogons, eekhoornapen (Saimiri boliviensis) en de tweevingerige luiaard (Choloepus hoffmanni) te bekijken. Vervolg uw weg over de 200 meter lange houten brug over het moeras van Aguajales. U keert terug naar de lodge en geniet van een heerlijk diner.

Overnachting in de jungle bij Puerto Maldonado.
Ontbijt, lunch en diner inclusief.

Dag 16: Puerto Maldonado – Lima – Amsterdam
Nog even genieten van de rust in de jungle. Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld van Puerto Maldonado gebracht voor de vlucht naar Lima, waar u het vliegtuig terug naar Amsterdam neemt. Uw prachtige individuele rondreis Peru zit er helaas weer op.

Ontbijt inclusief.

Dag 17: Amsterdam
Vandaag keert u terug op de luchthaven Schiphol.


Reisinformatie & tips:
> PERU

Prijsindicatie bij 2 personen: € 4.199,00 per persoon.
Prijsindicatie bij 4 personen: € 3.799,00 per persoon.

De prijs van deze individuele rondreis Peru is afhankelijk van de vertrekdag en uw persoonlijke wensen. Vraag via het contactformulier onderaan de pagina uw persoonlijke offerte aan.

Inclusief:

 • rechtstreekse vluchten Amsterdam-Lima en Lima-Amsterdam met KLM
 • binnenlandse vlucht Lima-Arequipa
 • binnenlandse vlucht Cuzco-Puerto Maldonado
 • binnenlandse vlucht Puerto Maldonado-Lima
 • vlucht over de Nazcalijnen
 • bagagekosten (1 koffer en handbagage)
 • luchthavenbelastingen
 • brandstofheffing – veiligheidstoeslag
 • begeleiding bij de excursies door een Engelstalige privégids, m.u.v. de excursies op het Titicacameer en in de jungle bij Puerto Maldonado, waar de excursies in groepsverband zijn
 • transfers over land per privéauto met chauffeur of per bus
 • entreegelden bij genoemde excursies
 • (boot)transfers zoals beschreven
 • verblijf in een mix van uitstekende 3 en 4 sterrenhotels en een junglelodge
 • hotelverzorging op basis van logies & ontbijt
 • overige genoemde maaltijden

Exclusief:

 • niet genoemde maaltijden
 • fooien
 • optionele excursies
 • reis- en annuleringsverzekering
 • reserveringskosten (€ 25,00 per boeking)
 • bijdrage garantiefonds GGTO (€ 15,00 per boeking)

> Individuele rondreis Peru

Hieronder vindt u de hotels die LAZOA Travel voor deze individuele rondreis Peru heeft geselecteerd. Het zou kunnen dat een hotel tijdens uw reis niet beschikbaar is. U overnacht dan in een gelijkwaardig of beter hotel.

Lima – Hotel Jose Antonio****


www.hotelesjoseantonio.com

Paracas – Hotel La Hacienda Bahia****


www.lahaciendabahiaparacas.com

Arequipa – Casa Andina Select****


www.casa-andina.com/destinos/arequipa

Chivay – Casa Andina Standard Colca***


www.casa-andina.com

Puno – Hotel Jose Antonio****


www.hotelesjoseantonio.com

Cuzco – Hotel Abittare***


www.abittarehotel.com/en

Puerto Maldonado – Hacienda Concepción Lodge


www.inkaterra.com

> Individuele rondreis Peru

  VRAAG EEN OFFERTE AAN: