Rondreis Thailand 2 weken

Van Bangkok naar Hua Hin
15 dagen

RONDREIS THAILAND 2 WEKEN: Van Bangkok naar Hua Hin

Deze individuele rondreis Thailand in 2 weken laat u kennismaken met het mooie Thailand. Tijdens de eerste dagen zal onze gids u meenemen naar een aantal belangrijke attracties in de hoofdstad Bangkok, waarbij gebruik wordt gemaakt van de verschillende vervoersmogelijkheden die deze metropool rijk is.

Na Bangkok gaat de reis per auto met chauffeur naar Ayutthaya, de historische voormalige hoofdstad van Thailand, waar schitterende paleizen en tempelruïnes te bewonderen zijn. Deze vallen onder het werelderfgoed van UNESCO.

De volgende bestemming is de provincie Kanchanaburi, gelegen in het junglegebied van de River Kwai dat herinnert aan de verschrikkingen tijdens de aanleg van de legendarische Birmaspoorlijn. U bezoekt het oorlogsmuseum, de erebegraafplaats en vanzelfsprekend de ‘Bridge on the River Kwai’. U overnacht in een drijvend hotel op de beroemde rivier, hetgeen een geweldige ervaring is.

De reis wordt afgesloten in de gezellige badplaats Hua Hin aan de Golf van Thailand, waar u kunt genieten van zon, zee en strand.

Zonder meer een onvergetelijke kennismaking met het fantastische Thailand!

Dag 1: Amsterdam-Bangkok
Non-stop lijnvlucht naar Thailand. De volgende dag landt u op de internationale luchthaven van Bangkok.

Dag 2: Bangkok
Na aankomst in Bangkok wordt u opgewacht door de chauffeur, die u naar uw hotel brengt. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt gaan winkelen, Bangkok verkennen, of gewoon een beetje relaxen bij het zwembad.

Overnachting in Bangkok.

Dag 3: Bangkok
Vandaag laten wij u Bangkok zien en maken daarbij gebruik van verschillende lokale vervoerswijzen. Onze gids haalt u ’s morgens op bij het hotel en neemt u mee naar Jim Thompson House, een verzameling teakhouten woningen in traditionele Thaise stijl. Daarna gaat u met de skytrain naar de Taksin-pier, waar u op de boot stapt voor een tocht over de Chao Phraya-rivier.

We stappen uit bij de pier van Tha Chang om het Grand Palace, ooit de koninklijke residentie, te bezoeken. Hier huist ook de Emerald Buddha, een nationaal vereerd beeld gemaakt van jade. Een rit in een tuktuk brengt ons bij de Wat Pho, een tempel die onderdak biedt aan de enorme ‘Liggende Boeddha’ (lengte 46 meter).

Aan het eind van de middag keren we met de taxi terug naar het hotel.

Overnachting in Bangkok.
Ontbijt inclusief.

Dag 4: Bangkok
Op deze dag brengt u een bezoek aan Chinatown en de klongs van Thonburi. Bangkok’s Chinatown herbergt de grootste Chinese gemeenschap van Thailand en concentreert zich voornamelijk rond Yaowarat Road. Geniet van een korte wandeling door een doolhof van smalle steegjes vol marktkramen. Hier wordt werkelijk van alles te koop aangeboden. Volgens kenners is hier het beste ‘streetfood’ van Bangkok te krijgen.

Hierna maken we een tocht per typisch Thaise longtailboot door de klongs (kanalen) van Thonburi en stoppen onderweg om de majestueuze ‘Tempel van de Dageraad’ (Wat Arun) te bezoeken.

U wordt teruggebracht naar uw hotel, waarna u de rest van de dag ter vrije besteding heeft.

Overnachting in Bangkok.
Ontbijt inclusief.

Dag 5: Bangkok – Ayutthaya – Bangkok
De tocht van vandaag voert door een prachtig gebied naar Ayutthaya. Reisdoel is onder meer Bang Pa-in, de sprookjesachtige zomerresidentie van de Chakri-koningen. Gelegen in uitgestrekte idyllische parken vindt u hier fraaie paviljoens in Thaise, Europese en Chinese bouwstijlen. Hoogtepunt is Phra Thinang Wehart Chamrun, een paleis in Chinese stijl met een troonzaal voorzien van prachtige siertegels en een interieur van rode lak. Hierna gaan we met de boot naar de oude stad Ayutthaya, waar we in de buurt van het historische park in een lokaal restaurant de lunch gebruiken.

Na de lunch is het tijd om in een tuktuk de prachtige tempels en ruïnes van het Ayutthaya Historical Park te verkennen. Wanneer u tussen de ruïnes rijdt, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, is het niet moeilijk om je de grandeur voor te stellen die ooit het Koninkrijk Ayutthaya was. We bezoeken Wat Phra Si Sanphet (met zijn drie grote klokvormige stoepa’s), Wat Yai Chai Mongkhon (met een lange rij Boeddha-beelden), Wat Chaiwatthanaram (indrukwekkende tempel in de Khmer-stijl) en Wat Mahathat (Boeddha met het hoofd omstrengeld door de wortels van een banyanboom).

Overnachting in Bangkok.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 6: Bangkok – River Kwai
Vroeg vertrek naar Kanchanaburi, gelegen in het prachtige natuurgebied van de River Kwai. Het wordt een indrukwekkende dag. Ons eerste bezoek is aan het Thailand-Burma Railway Centre, een interactief museum dat een zo breed mogelijk beeld toont over de bouwgeschiedenis van de beruchte Birmaspoorlijn ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Vervolgens bezoeken we de erebegraafplaats, waar ook veel Nederlanders begraven liggen die tijdens de aanleg van de ‘Dodenspoorlijn’ zijn omgekomen. Het eerste wat je ziet als je het ereveld oploopt, is een groot marmeren kruis ter nagedachtenis aan de vele slachtoffers. Een bezoek aan de wereldberoemde brug over de River Kwai mag beslist niet op het programma ontbreken.

Varend door een schitterend junglegebied wordt u per longtailboot naar een drijvend hotel op de River Kwai gebracht, waar u de komende twee nachten verblijft. Bij aankomst krijgt u een lunch aangeboden, waarna we met de boot stroomopwaarts varen om het nabijgelegen Mon Tribal Village te bezoeken, een dorp bevolkt door een etnische Mon-stam. Aan het eind van de middag keren we terug naar het hotel voor het diner.

Overnachting in het drijvende hotel op de River Kwai.
Ontbijt, lunch en diner inclusief.

Dag 7: River Kwai
Na het ontbijt pakken we weer de longtailboot, die ons meeneemt op een spannende tocht naar Saiyoke Yai Waterfall & National Park. Geniet hier van de mooie natuur en prachtige watervallen.

We keren terug naar het hotel voor de lunch, waarna de Lawa grot wordt bezocht, een grot met fraaie stalagmieten, stalactieten en boeddhistische afbeeldingen.

Diner en overnachting in het drijvende hotel op de River Kwai.
Ontbijt, lunch en diner inclusief.

Dag 8: River Kwai – Hua Hin
Na het ontbijt verlaten we ons hotel en brengen een bezoek aan het Hellfire Pass Memorial, waar u luncht in een lokaal restaurant. U maakt als laatste excursie in Kanchanaburi nog een treinrit over de ‘Death Railway’. De indrukwekkende rit langs de brede rivier en bergen zal blijvende beelden in uw geheugen achterlaten.  Na aankomst op het Thakilenstation wordt u opgehaald en naar Hua Hin gebracht voor uw strandverblijf. ’s Avonds kunt u al gaan genieten van de gezelligheid in deze badplaats, waar zelfs de Koning van Thailand een verblijf heeft.

Overnachting in Hua Hin.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 9 t/m 14: Hua Hin
Het actieve gedeelte van de reis is ten einde en het enige wat u de komende dagen nog hoeft te doen is ontspannen op het strand, heerlijk eten in een van de vele restaurantjes en een drankje nuttigen in een van de gezellige barretjes. Er valt in Hua Hin en omgeving ook nog veel te ondernemen. Zo kunt u onder andere een nationaal park bezoeken, een kijkje nemen bij het historische treinstation, de apenberg beklimmen en zelfs een balletje slaan op één van de 18-holes golfbanen.

Overnachting in Hua Hin.
Ontbijt inclusief.

Dag 15: Hua Hin – Bangkok – Amsterdam
Vandaag komt er een einde aan uw rondreis Thailand in 2 weken. U wordt bij uw hotel in Hua Hin opgehaald en naar het vliegveld van Bangkok gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Ontbijt inclusief.

Reisinformatie & tips:
> THAILAND

Prijsindicatie bij 2 personen: € 2.399,00 per persoon
Prijsindicatie bij 4 personen: € 2.299,00 per persoon

De prijs van deze rondreis Thailand in 2 weken is afhankelijk van de vertrekdag en uw persoonlijke wensen. Vraag via het contactformulier onderaan de pagina uw persoonlijke offerte aan.

Inclusief:

 • non-stop KLM lijnvlucht Amsterdam-Bangkok v.v.
 • luchthavenbelastingen
 • brandstofheffing – veiligheidstoeslag
 • excursies en (boot)transfers zoals beschreven
 • transfers met privéauto met chauffeur, tenzij anders aangegeven
 • begeleiding door een Engelstalige gids, m.u.v. de stranddagen
 • verblijf in uitstekende 4 en 5 sterrenhotels en resorts
 • hotelverzorging op basis van logies & ontbijt
 • maaltijden zoals beschreven

 Exclusief:

 • niet genoemde maaltijden
 • fooien
 • optionele excursies
 • reis- en annuleringsverzekering
 • reserveringskosten (€ 25,00 per boeking)
 • bijdrage garantiefonds GGTO (€ 7,50 per persoon per boeking)

> Rondreis Thailand 2 weken

Hieronder vindt u de hotels die LAZOA Travel voor deze rondreis Thailand 2 weken heeft geselecteerd. Het zou kunnen dat een hotel tijdens uw reis niet beschikbaar is. U overnacht dan in een gelijkwaardig of beter hotel.

Bangkok – Aetas Hotel*****
       
www.aetashotels.com

River Kwai – The Float House****
       
www.thefloathouseriverkwai.com

Hua Hin – Rest Detail Hotel*****
       
www.restdetailhotel.com

> Rondreis Thailand 2 weken

  CONTACTFORMULIER: