Rondreis Ayubowan Sri Lanka

Privé Rondreis Sri Lanka

18 dagen

AYUBOWAN SRI LANKA: Privé Rondreis Sri Lanka

AYUBOWAN! Dat is wat de Sri Lankanen u toewensen: Een lang leven!

Tijdens deze 18-daagse privé rondreis Sri Lanka wordt de nodige aandacht besteed aan de eeuwenoude geschiedenis, cultuur, natuur en het koloniaal verleden van Sri Lanka. Voor de cultuur brengen we een bezoek aan de oude koningssteden Kandy, Polonnaruwa en Anuradhapura. Dit zijn steden met vele tempels, stoepa’s en andere boeddhistische heiligdommen. Daarnaast komen ook nog Dambulla Rock Temple, Sigiriya Rock Fortress en Ella aan de beurt. Veel bezienswaardigheden staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het koloniaal verleden krijgt een Nederlands tintje. We bezoeken namelijk de havenstad Galle, waar de Nederlanders regeerden in de 17e en 18e eeuw. De stad ademt nog steeds de sfeer van het oude Holland. Oude kerken, monumenten, fort en wallen zijn hier goed bewaard gebleven. Smalle steegjes dragen nog steeds Nederlandse namen.

Sri Lanka beschikt over mooie nationale parken. Ook daar gaan we niet aan voorbij. We bezoeken de nationale parken van Udawalawe en Horton Plains. Het is hier genieten van een geweldige flora en fauna.

We brengen ook nog een aantal dagen door aan de oostkust van Sri Lanka. In de badplaats Trincomalee kunnen we bijkomen van de geweldige indrukken, die tijdens de reis zijn opgedaan. De oostkust is een relatief rustig gebied.

Tijdens deze privé rondreis Sri Lanka wordt u begeleid door uw eigen gids/chauffeur.

Deze reis wordt alleen van maart t/m oktober uitgevoerd.

Een enerverende rondreis die veel van het echte Sri Lanka laat zien!

Dag 1: Amsterdam
Vandaag vertrekt u vanaf Schiphol naar Sri Lanka. De volgende dag landt u op de internationale luchthaven Bandaranaike.

Dag 2: Bandaranaike Airport – Koggala
Na aankomst op vliegveld Bandaranaike begint uw privé rondreis Sri Lanka met een transfer naar Koggala, een klein kustplaatsje gelegen aan de zuidkust van Sri Lanka in het Galle-district. Onderweg brengen we een bezoek aan Galle. Veel in deze stad herinnert nog aan de tijd dat de Nederlanders hier in de 17e en 18e eeuw de scepter zwaaiden. Het wemelt hier van Nederlands-koloniale gebouwen, huizen en kerken. Zelfs Nederlandse straatnaambordjes vind je op veel plekken terug.

We bezoeken in Galle het 17e-eeuwse Nederlandse fort en Nederlands museum. Daarna reizen we door naar Koggala. ’s Avonds een boottocht op het meer van Koggala om getuige te zijn van de zonsondergang.

Overnachting in Koggala.
Diner inclusief.
Afhankelijk van uw aankomsttijd kan het programma afwijken.

Dag 3: Koggala – Udawalawe
Vandaag staat een 4×4 jeepsafari in het Udawalawe National Park op het programma. U trekt met een ranger een halve dag door bossen, moerassen en over vlakten om op zoek te gaan naar kuddes wilde olifanten, waterbuffels, herten, krokodillen, everzwijnen, jakhalzen, diverse vogelsoorten en mogelijk krijgt u ook nog luipaarden te zien.

Udawalawe National Park is een gebied van 31.800 hectare en werd in 1972 uitgeroepen tot beschermd natuurreservaat met de status van volledig nationaal park. Jaarlijks valt hier 1520 mm regen en schommelt de temperatuur gemiddeld rond de 29º Celsius. Omgeven door bergketens is het gebied een mix van open graslanden, groene junglestruiken en teakbossen. Flora en fauna worden gevoed door water uit het kunstmatige Udawalawe-regenreservoir en de Walawe-rivier.

Overnachting in Udawalawe.
Ontbijt en diner inclusief.

Dag 4: Udawalawe
In 1995 werd een bijzonder initiatief genomen met de oprichting van het ‘Elephant Transit Home’. De organisatie zet zich in voor het welzijn en behoud van verweesde babyolifanten. Na een rehabilitatieprogramma in het kamp worden de olifanten – als ze weer onafhankelijk zijn – terug vrijgelaten in het wild. U brengt een bezoek aan het kamp dat erkend is als een van de beste revalidatiecentra voor wilde dieren ter wereld.

Tijdens uw bezoek ziet u de vreugde van de babyolifanten als het voedertijd is. Drinken, bladeren eten en vervolgens weer de modderpoel induiken. Er is een informatiecentrum waar u van alles te weten kunt komen over de olifanten en het project.

Overnachting in Udawalawe.
Ontbijt en diner inclusief.

Dag 5: Udawalawe – Ella – Nuwara Eliya
Na het ontbijt vertrek naar Nuwara Eliya. Onderweg wordt een bezoek gebracht aan de Buduruwagala-tempel. De naam Buduruwagala betekent ‘De rots van boeddhistische sculpturen’ en zou dateren uit de 10e eeuw. De rots geeft de visuele indruk van een enorme olifant geknield met gebogen hoofd. Daarin uitgehouwen 7 beelden met Boeddha (16 meter hoog) in het midden.

We maken ook kennis met Ella, een klein stadje in de provincie Uva, om daar de sfeer te proeven. Ella ligt op een hoogte van 1041 meter boven de zeespiegel, in een groene heuvelachtige omgeving. Het gebied heeft een rijke biodiversiteit.

We vervolgen de reis, met als bestemming Nuwara Eliya waar we 2 nachten verblijven. Nuwara Eliya is een prachtig oord met een verkwikkend bergklimaat en ligt midden tussen de theeplantages. Golfers kunnen in Nuwara Eliya terecht op een van de beste 18-holes golfbanen in Azië. Invloeden uit het koloniale Britse tijdperk zijn in Nuwara Eliya nog zichtbaar aanwezig.

Overnachting in Nuwara Eliya.
Ontbijt en diner inclusief.

Dag 6: Nuwara Eliya – Horton Plains – Nuwara Eliya
Met een ontbijtpakket van het hotel op zak, gaan we ‘s morgens vroeg op pad voor een mooie wandeltocht door Horton Plains National Park, een schitterend natuurreservaat met mysterieuze landschappen en bergen. Het park ligt op een 2100 meter hoog plateau en omvat graslanden, nevelwouden, mistige meren en enorme rotsen. Het is niet ondenkbaar dat u herten, apen, zwijnen en zelfs luipaarden kunt spotten.

De beroemdste attractie in het park is World’s End. Hier eindigt het plateau in een diepe afgrond van wel 870 meter. Dat zorgt voor een waanzinnig uitzicht over de theeplantages, omliggende dorpen en de vallei. Als tenminste de mist geen spelbreker is!

Overnachting in Nuwara Eliya.
Ontbijt en diner inclusief.

Dag 7: Nuwara Eliya – Kandy
Na het ontbijt in het hotel gaan we op weg naar Kandy. Onderweg wordt een bezoek gebracht aan een theeplantage en zien we in de fabriek het proces van geplukte groene theebladeren tot eindproduct.

Kandy is de mooie oude hoofdstad van het gelijknamige district. Omgeven door heuvels, met in het midden een meer, is het de stad van de beroemde Tempel van de Tand. U vindt er ook de koninklijke botanische tuinen, waar de mooiste collecties orchideeën te bewonderen zijn. Kandy en omliggende dorpen zijn het centrum van ambachtelijke industrie. Traditionele dansen in deze omgeving zijn het spectaculairst van het hele land.

Dwaal rond en geniet van al het moois dat Kandy te bieden heeft. Morgen vervolgen we ons bezoek aan deze stad.

Overnachting in Kandy.
Ontbijt en diner inclusief.

Dag 8: Kandy – Pinnawala – Kandy
Na het ontbijt vertrekt u naar het Pinnawala olifantenweeshuis, halverwege Kandy en Colombo in de heuvels van centraal Sri Lanka. Het is een thuis voor ongeveer 60 olifanten (waarvan zo’n 50 babyolifanten). Het weeshuis werd in 1975 opgericht om zorg en bescherming te bieden aan de vele weesolifanten. Zie hoe deze geweldige dieren gevoederd worden en zich vermaken in de rivier. Na een leuk bezoek aan het olifantenweeshuis keren we terug naar Kandy.

’s Middags gaan we naar de heilige Tempel van de Tand. Het is een van de belangrijkste boeddhistische tempels van Sri Lanka en bevindt zich midden in het centrum van Kandy in het koninklijk paleiscomplex. In deze tempel zou namelijk de hoektand van Boeddha bewaard worden. Het relikwie heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Sri Lanka. Jaarlijks vindt de ‘Esala Perahera’ plaats, een festival als eerbetoon aan Boeddha’s belangrijkste relikwie: de heilige tand. Kandy werd in 1988 door UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst, voornamelijk vanwege de tempel.

Overnachting in Kandy.
Ontbijt en diner inclusief.

Dag 9: Kandy – Matale – Dambulla – Habarana
Na het ontbijt worden in Kandy de koninklijke botanische tuinen van Peradeniya bezocht. De tuinen werden als een lusthof aangelegd door een Sinhalakoning en later opnieuw vormgegeven door de Britten. Het complex is 60 hectare groot en biedt een grote verscheidenheid aan zeldzame bomen, planten en bloemen. Hier werden ook exotische gewassen getest, zoals koffie, thee, nootmuskaat, rubber en kinine, producten die later belangrijk werden voor de economie van Sri Lanka. Bijzonder is een laan met palmbomen, geplant door de Britten in 1905.

We vervolgen onze weg naar een kruidentuin in Matale, waar u tijdens een kookdemonstratie leert hoe natuurlijke kruiden worden gebruikt bij het bereiden van Sri Lankaanse maaltijden.

Vervolgens een bezoek aan de rotstempel van Dambulla. Deze tempel werd gebouwd door Koning Walagambahu in de 1e eeuw vóór Christus. Dambulla Rock Temple behoort tot het werelderfgoed van UNESCO en is de meest indrukwekkende grottempel van Sri Lanka. Het complex van vijf grotten omvat meer dan 2000 m² aan muur- en plafondschilderingen en 150 Boeddhabeelden, waarvan de grootste is gehouwen uit één rots en 14 meter groot is.

Overnachting in Habarana.
Ontbijt en diner inclusief.

Dag 10: Habarana – Sigiriya – Polonnaruwa – Habarana
Vandaag weer zo’n geweldige dag met mooie bezienswaardigheden. Sigiriya Rock Fortress en koningsstad Polonnaruwa passeren de revue.

’s Morgens brengt u een bezoek aan Sigiriya Rock Fortress. Dit werelderfgoed werd in de periode 473-491 na Christus gebouwd door koning Kashyapa. De leeuwenrots met bovenop een citadel steekt 200 meter boven de bomen uit. De citadel is van ongekende schoonheid; de voet van de rots wordt omringd door een gracht, een wal en uitgestrekte (water) tuinen. De wereldberoemde fresco’s van de ‘hemelse meisjes’ van Sigiriya, die zich op een beschutte plek op de rots bevinden, kunnen worden benaderd via een wenteltrap. De fresco’s zijn geverfd in aardpigmenten.

Polonnaruwa is een van de oudste koningssteden en voormalige hoofdstad van Sri Lanka. De monumenten in deze middeleeuwse stad zijn relatief goed bewaard gebleven en stralen nog steeds de grandeur uit van Sri Lanka’s verleden. Boeddhabeelden, bijzondere stoepa’s en tal van ruïnes zijn hier te bewonderen.

Bezoek het koninklijk paleiscomplex en zijn binnenplaats met een concentratie aan oude erfgoederen. Hoogtepunt is Gal Viharaya met zijn vier massieve granieten Boeddhabeelden, allemaal gehouwen uit één blok graniet.

Het landschap in de regio van Polonnaruwa wordt gekenmerkt door enorme kunstmatig aangelegde reservoirs, echte binnenzeeën, waarvan de bekendste de Zee van Parakrama is. Deze is in omvang groter dan de haven van Colombo.

Overnachting in Habarana.
Ontbijt en diner inclusief.

Dag 11: Habarana – Hiriwaduna – Ritigala – Habarana
Na het ontbijt maken we ons op voor de ‘Hiriwaduna Village Experience’. In en rond het dorpje Hiriwaduna maken we een mooie wandeling, een leuke boottocht met een catamaran over het meer en een rit met een ossenkar door de jungle en rijstvelden. U bezoekt dit typisch Sri Lankaanse dorpje, maakt kennis met de lokale bevolking en leert zo het echte plattelandsleven kennen.

U brengt ook nog een bezoek aan de eeuwenoude ruïnes van het Ritigala-klooster, in een ver verleden de verblijfplaats van boeddhistische monniken. De raadselachtige overblijfselen liggen diep verscholen op een berg in een beschermd natuurgebied en zijn bereikbaar via een pad door de dichtbeboste jungle. De berg is doordrenkt van mythe en mysterie.

Overnachting in Habarana.
Ontbijt en diner inclusief.

Dag 12: Habarana – Trincomalee
Na het ontbijt vertrekt u naar de havenstad Trincomalee. Deze stad is beroemd om zijn natuurlijke haven, die in 1770 door Lord Nelson werd omschreven als de mooiste haven ter wereld. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was de haven de basis voor de gecombineerde Oost-Aziatische vloot van de geallieerde mogendheden.

Overnachting in Trincomalee.
Ontbijt en diner inclusief.

Dag 13 t/m 15: Trincomalee
Drie dagen ter vrije besteding in deze badplaats. U hoeft zich hier geen moment te vervelen. Rondom Trincomalee bevinden zich een paar mooie stranden. Ter plaatse is er de mogelijkheid tot het boeken van leuke (optionele) excursies. U kunt gaan zeevissen of walvissen en dolfijnen spotten. Pingeon Island (1 km vanaf de kust) is een mooie plek om te duiken en te snorkelen.

Overnachting in Trincomalee.
Ontbijt en diner inclusief.

Dag 16: Trincomalee – Anuradhapura – Mihintale
Na het ontbijt laten we Trincomalee achter ons en gaan we op weg naar Anuradhapura, de oude hoofdstad van Sri Lanka (periode 5e eeuw vóór Christus en 9e eeuw ná Christus). Anuradhapura is het centrum van de boeddhistische beschaving van het eiland. De oudste boeddhistische heiligdommen (sommige daterend uit de 3e eeuw voor Christus) zijn hier te vinden.

Indrukwekkende witte stoepa’s, versierd met fraaie beelden, de Sri Maha Bodhi-boom (meer dan 2000 jaar oud), siertuinen, prachtig uitgevoerde stenen baden en vijvers, een irrigatiesysteem van stuwmeren en kanalen zijn de attracties van Anuradhapura.

Om in stijl van het boeddhisme te blijven, bezoeken we vervolgens Mihintale, een heilige bergtop die wordt beschouwd als de plek waar het boeddhisme is begonnen. Het is een van de belangrijkste bedevaartsoorden voor boeddhisten op Sri Lanka. Op de rots zijn veel heiligdommen en woningen, oorspronkelijk gebruikt door monniken. Een trap met 1840 granieten treden leidt u naar een grote dagoba op de top. Een prachtig uitzicht over de omgeving is de beloning.

Overnachting in Anuradhapura.
Ontbijt en diner inclusief.

Dag 17: Anuradhapura – Negombo
De laatste dag van deze geweldige rondreis is helaas aangebroken. Na het ontbijt vertrekken we naar Negombo. Na aankomst in Negombo check-in bij het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt gaan winkelen, de stad verkennen, of gewoon een beetje relaxen bij het zwembad of op het strand.

Overnachting in Negombo.
Ontbijt en diner inclusief.

Dag 18: Negombo – Amsterdam
Uw privé rondreis Sri Lanka zit er helaas alweer op. U wordt naar de luchthaven van Colombo gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. Afhankelijk van uw vlucht komt u vandaag of morgen in Amsterdam aan.

Reisinformatie & tips:
> SRI LANKA

Prijsindicatie bij 2 personen: € 2.249,00 per persoon
Prijsindicatie bij 4 personen: € 2.099,00 per persoon

De prijs van deze privé rondreis Sri Lanka is afhankelijk van de vertrekdag en uw persoonlijke wensen. Vraag via het contactformulier onderaan de pagina uw persoonlijke offerte aan.

Inclusief:

 • lijnvlucht Amsterdam-Colombo v.v.
 • luchthavenbelastingen
 • brandstofheffing – veiligheidstoeslag
 • excursies en transfers zoals beschreven
 • transfers met privéauto met chauffeur, tenzij anders aangegeven
 • begeleiding door een Engelstalige gids/chauffeur van dag 2 t/m 12 en 16 t/m 18
 • verblijf in uitstekende hotels
 • hotelverzorging op basis van halfpension
 • maaltijden zoals beschreven

Exclusief:

 • niet genoemde maaltijden
 • fooien
 • optionele excursies
 • reis- en annuleringsverzekering
 • reserveringskosten (€ 25,00 per boeking)
 • bijdrage garantiefonds GGTO (€ 7,50 per persoon per boeking)

> Privé rondreis Sri Lanka

Hieronder vindt u de hotels die LAZOA Travel voor deze privé rondreis Sri Lanka heeft geselecteerd. Het zou kunnen dat een hotel tijdens uw reis niet beschikbaar is. U overnacht dan in een gelijkwaardig of beter hotel.

Koggala – The Long Beach Resort & Spa****
       
www.thelongbeachresort.com

Udawalawe – Hotel Centauria Wild*****
       
www.centauriawild.com

Nuwara Eliya – Heaven Seven Hotel****
        www.heavensevenhotels.com/nuwara-eliya-hotel

Kandy – Thilanka Hotel*****
       
www.thilankahotel.com

Habarana – Sungreen Resort & Spa****
       
www.sungreenhabarana.com

Trincomalee – Trinco Blu by Cinnamon****
       
www.cinnamonhotels.com/trincoblucinnamon

Anuradhapura – The Lakeside Hotel at Nuwarawewa***
       
www.nuwarawewa.com

Negombo – Amagi Aria****
       
www.amagihotels.com/amagiaria

> Privé rondreis Sri Lanka

  VRAAG EEN OFFERTE AAN: