Rondreis Klassiek Ceylon

Sri Lanka Rondreis met Privéchauffeur

15 dagen

KLASSIEK CEYLON: Sri Lanka Rondreis met Privéchauffeur

Houdt u van cultuur en natuur, maar ook van zon, zee en strand dan is deze 15-daagse Sri Lanka rondreis met privéchauffeur een prima keuze. U verblijft namelijk ook nog een aantal dagen in de gezellige badplaats Ahangama aan de zuidkust van Sri Lanka.

Ontdek de geschiedenis, de culturele hoogtepunten en schilderachtige schoonheid van dit prachtige land. Geniet van mooie tempels, levendige nationale parken, warme stranden en fascinerende historische steden. Tijdens de reis wordt u begeleid door uw eigen gids/chauffeur.

Uw reis begint in Negombo. U brengt een bezoek aan de koningssteden Polonnaruwa en Kandy en maakt een schitterende treinreis door de eindeloze groene theeplantages naar Nuwara Eliya. Een bezoek aan Horton Plains National Park en een safari in Yala National Park, behoren eveneens tot de hoogtepunten van de reis.

Deze reis heeft ook een Nederlands tintje. Er wordt een bezoek gebracht aan Galle, de koloniale stad waar de Nederlanders het in de 17e en 18e eeuw voor het zeggen hadden. Er is hier nog veel Nederlands erfgoed bewaard gebleven.

De reis wordt afgesloten in de badplaats Ahangama, waar het aan de ongerepte stranden goed toeven is.

Een schitterende rondreis voor liefhebbers van cultuur, natuur en strand!

Dag 1: Amsterdam
Vandaag vertrekt u vanaf Schiphol naar Sri Lanka. De volgende dag landt u op de internationale luchthaven Bandaranaike.

Dag 2: Negombo
Na aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht door de chauffeur, die u naar uw hotel in Negombo brengt, een stad aan de westkust van het eiland. Na check-in bij het hotel is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt een bezoek brengen aan het 17e-eeuwse Nederlandse fort, de neoklassieke St. Mary’s kerk met prachtige plafondschilderingen, of de lagune die uitmondt in het door Nederlanders aangelegde kanaal. Of gewoon een beetje relaxen bij het zwembad of op het strand.

Overnachting in Negombo.
Afhankelijk van uw aankomsttijd is het diner inclusief.

Dag 3: Negombo – Pinnawala – Habarana
Na een heerlijk ontbijt bezoekt u de lokale vismarkt van Negombo. Op een van de belangrijkste vismarkten van het land is het een drukte van jewelste en bent u getuige van de veiling van vers gevangen vis en de verkoop van de meest vreemde exemplaren. Een kleurrijk gezicht zijn de enorme kokos vezelmatten op het zandstrand waarop vis wordt gedroogd.

Vervolgens gaat u op weg naar Habarana. Onderweg bezoekt u het Pinnawala olifantenweeshuis, halverwege Colombo en Kandy in de heuvels van centraal Sri Lanka. Het is een thuis voor ongeveer 60 olifanten (waarvan 50 babyolifanten). Het weeshuis werd in 1975 opgericht om zorg en bescherming te bieden aan de vele weesolifanten. Zie hoe deze geweldige dieren gevoederd worden en zich vermaken in de rivier.

Na een leuk bezoek aan het olifantenweeshuis gaan we naar Habarana. ‘s Avonds kunt u zich ontspannen en genieten van de natuur en de groene omgeving. Optioneel kunt u eventueel een Ayurvedische massagebehandeling boeken.

Overnachting in Habarana.
Ontbijt en diner inclusief.

Dag 4: Habarana – Hiriwaduna – Sigiriya – Habarana
Na het ontbijt maken we ons op voor de ‘Hiriwaduna Village Experience’. In en rond het dorpje Hiriwaduna maken we een mooie wandeling, een leuke boottocht met een catamaran over het meer en een rit met een ossenkar door de jungle en rijstvelden. U bezoekt dit typisch Sri Lankaanse dorpje, maakt kennis met de lokale bevolking en leert zo het echte plattelandsleven kennen.

’s Middags brengt u een bezoek aan Sigiriya Rock Fortress. Dit werelderfgoed werd in de periode 473-491 na Christus gebouwd door koning Kashyapa. De leeuwenrots met bovenop een citadel steekt 200 meter boven de bomen uit. De citadel is van ongekende schoonheid; de voet van de rots wordt omringd door een gracht, een wal en uitgestrekte (water) tuinen. De wereldberoemde fresco’s van de ‘hemelse meisjes’ van Sigiriya, die zich op een beschutte plek op de rots bevinden, kunnen worden benaderd via een wenteltrap. De fresco’s zijn geverfd in aardpigmenten.

U wordt teruggebracht naar het hotel in Habarana voor het diner.

Overnachting in Habarana.
Ontbijt en diner inclusief.

Dag 5: Habarana – Polonnaruwa – Ritigala – Habarana
Na het ontbijt vertrekken we naar Polonnaruwa, een van de oudste koningssteden en voormalige hoofdstad van Sri Lanka. De monumenten in deze middeleeuwse stad zijn relatief goed bewaard gebleven en stralen nog steeds de grandeur uit van Sri Lanka’s verleden. Boeddhabeelden, bijzondere stoepa’s en tal van ruïnes zijn hier te bewonderen.

We bezoeken het koninklijk paleiscomplex en zijn binnenplaats met een concentratie aan oude erfgoederen. Hoogtepunt is Gal Viharaya met zijn vier massieve granieten Boeddhabeelden, allemaal gehouwen uit één blok graniet.

Het landschap in de regio van Polonnaruwa wordt gekenmerkt door enorme kunstmatig aangelegde reservoirs, echte binnenzeeën, waarvan de bekendste de Zee van Parakrama is. Deze is in omvang groter dan de haven van Colombo.

In de middag brengen we een bezoek aan de eeuwenoude ruïnes van het Ritigala-klooster, in een ver verleden de verblijfplaats van boeddhistische monniken. De raadselachtige overblijfselen liggen diep verscholen op een berg in een beschermd natuurgebied en zijn bereikbaar via een pad door de dichtbeboste jungle. De berg is doordrenkt van mythe en mysterie.

Overnachting in Habarana.
Ontbijt en diner inclusief.

Dag 6: Habarana – Dambulla – Matale – Kandy
Vandaag verlaten we Habarana voor de oude stad Kandy. Onderweg brengen we een bezoek aan de rotstempel van Dambulla. Deze tempel werd gebouwd door Koning Walagambahu in de 1e eeuw vóór Christus. Dambulla Rock Temple behoort tot het werelderfgoed van UNESCO en is de meest indrukwekkende grottempel van Sri Lanka. Het complex van vijf grotten omvat meer dan 2000 m² aan muur- en plafondschilderingen en 150 Boeddhabeelden, waarvan de grootste Boeddha is gehouwen uit een rots en 14 meter groot is.

We vervolgen onze weg naar een kruidentuin in Matale, waar u tijdens een kookdemonstratie leert hoe natuurlijke kruiden worden gebruikt bij het bereiden van Sri Lankaanse maaltijden.

Na een korte autorit komen we aan in Kandy, de mooie oude hoofdstad van het gelijknamige district. Omgeven door heuvels, met in het midden een meer, is het de stad van de beroemde Tempel van de Tand. U vindt er ook de koninklijke botanische tuinen, waar de mooiste collecties orchideeën te bewonderen zijn. Kandy en omliggende dorpen zijn het centrum van ambachtelijke industrie. Traditionele dansen in deze omgeving zijn het spectaculairst van het hele land.

Overnachting in Kandy.
Ontbijt en diner inclusief.

Dag 7: Kandy
Na het ontbijt worden in Kandy de koninklijke botanische tuinen van Peradeniya bezocht. De tuinen werden als een lusthof aangelegd door een Sinhala-koning en later opnieuw vormgegeven door de Britten. Het complex is 60 hectare groot en biedt een verscheidenheid aan zeldzame bomen, planten en bloemen. Hier werden ook exotische gewassen getest, zoals koffie, thee, nootmuskaat, rubber en kinine, producten die later belangrijk werden voor de economie van Sri Lanka. Bijzonder is een laan met palmbomen, geplant door de Britten in 1905.

’s Middags gaan we naar de heilige Tempel van de Tand, die zich bevindt in het koninklijke paleiscomplex van het voormalige koninkrijk Kandy, waar het overblijfsel van de tand van de Boeddha zich bevindt. Sinds de oudheid heeft het relikwie een belangrijke rol gespeeld in de lokale politiek omdat men gelooft dat degene die het relikwie bezit het bestuur van het land bekleedt. Jaarlijks vindt de ‘Esala Perahera’ plaats, een festival als eerbetoon aan de tand. Kandy werd in 1988 door UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst, voornamelijk vanwege de tempel.

Overnachting in Kandy.
Ontbijt en diner inclusief.

Dag 8: Kandy – Nuwara Eliya
Vandaag maakt u een schitterende treinreis van Kandy naar Nuwara Eliya, een oord met een verkwikkend bergklimaat. Tijdens deze reis, die beschouwd wordt als een van de mooiste treinreizen in de wereld, kunt u genieten van het schitterende berglandschap, watervallen en eindeloze groene theeplantages. Dit gebied produceert 50% van ’s werelds beste thee. Voor Sri Lanka is thee een belangrijk exportproduct.

De hoogste berg van Sri Lanka (Pidurutalagala – 2524 m hoog) bevindt zich hier. Golfers kunnen in Nuwara Eliya terecht op een van de beste 18-holes golfbanen in Azië. Invloeden uit het koloniale Britse tijdperk zijn in Nuwara Eliya nog zichtbaar aanwezig.

Overnachting in Nuwara Eliya.
Ontbijt en diner inclusief.

Dag 9: Nuwara Eliya
Met een ontbijtpakket van het hotel op zak, gaan we ‘s morgens vroeg op pad voor een mooie wandeltocht door Horton Plains National Park, een schitterend natuurreservaat met mysterieuze landschappen en bergen. Het park ligt op een 2100 meter hoog plateau en omvat graslanden, nevelwouden, mistige meren en enorme rotsen. Het is niet ondenkbaar dat u herten, apen, zwijnen en zelfs luipaarden kunt spotten.

De beroemdste attractie in het park is World’s End. Hier eindigt het plateau in een diepe afgrond van wel 870 meter. Dat zorgt voor een waanzinnig uitzicht over de theeplantages, omliggende dorpen en de vallei. Als tenminste de mist geen spelbreker is!

Overnachting in Nuwara Eliya.
Ontbijt en diner inclusief.

Dag 10: Nuwara Eliya – Yala
Vandaag staat een 4×4 jeepsafari in Yala National Park, bekend van documentaires van National Geographic en Discovery Channel, op het programma. Het bekendste nationale park van Sri Lanka is populair vanwege de aanwezigheid van olifanten, luipaarden, beren, krokodillen en everzwijnen. Olifanten zal geen probleem zijn, maar misschien spot u ook wel luipaarden in de dichte struiken waar de dieren zich verschuilen.

Overnachting in Yala.
Ontbijt en diner inclusief.

Dag 11: Yala – Galle – Ahangama
Na het ontbijt vertrek naar Ahangama aan de zuidkust van Sri Lanka. Onderweg brengen we een bezoek aan Galle. Veel in deze stad herinnert nog aan de tijd dat de Nederlanders hier in de 17e en 18e eeuw de scepter zwaaiden. Het wemelt hier van Nederlands-koloniale gebouwen, huizen en kerken. Zelfs Nederlandse straatnaambordjes vind je op veel plekken terug.

We bezoeken in Galle het 17e-eeuwse Nederlandse fort en Nederlands museum. Daarna reizen we door naar Ahangama om nog een aantal dagen aan het strand door te brengen.

Overnachting in Ahangama.
Ontbijt en diner inclusief.

Dag 12 t/m 14: Ahangama
Strandvakantie in de badplaats Ahangama. Hier kunt u nog een aantal dagen genieten van prachtige stranden, uitgaansleven en heerlijke drankjes. Surfers vinden hier de beste surfspots van het eiland.

Overnachtingen in Ahangama.
Ontbijt en diner inclusief.

Dag 15: Ahangama – Colombo – Amsterdam
Een mooie Sri Lanka rondreis met privéchauffeur is weer ten einde. Transfer naar de luchthaven van  Colombo voor de terugvlucht naar Nederland. Afhankelijk van uw vlucht komt u vandaag of morgen in Amsterdam aan.

Reisinformatie & tips:
> SRI LANKA

Prijsindicatie bij 2 personen: € 1.899,00 per persoon
Prijsindicatie bij 4 personen: € 1.799,00 per persoon

De prijs van deze Sri Lanka rondreis met privéchauffeur is afhankelijk van de vertrekdag en uw persoonlijke wensen. Vraag via het contactformulier onderaan de pagina uw persoonlijke offerte aan.

Inclusief:

 • lijnvlucht Amsterdam-Colombo v.v.
 • luchthavenbelastingen
 • brandstofheffing – veiligheidstoeslag
 • excursies en transfers zoals beschreven
 • transfers met privéauto met chauffeur, tenzij anders aangegeven
 • begeleiding door een Engelstalige gids/chauffeur van dag 2 t/m 11
 • verblijf in uitstekende 4 en 5 sterrenhotels
 • hotelverzorging op basis van halfpension
 • maaltijden zoals beschreven

Exclusief:

 • niet genoemde maaltijden
 • fooien
 • optionele excursies
 • reis- en annuleringsverzekering
 • reserveringskosten (€ 25,00 per boeking)
 • bijdrage garantiefonds GGTO (€ 7,50 per persoon per boeking)

> Sri Lanka rondreis met privéchauffeur

Hieronder vindt u de hotels die LAZOA Travel voor deze Sri Lanka rondreis met privéchauffeur heeft geselecteerd. Het zou kunnen dat een hotel tijdens uw reis niet beschikbaar is. U overnacht dan in een gelijkwaardig of beter hotel.

Negombo – St. Lachlan Hotel & Suites****
       
www.stlachlanhotelnegombo.com

Habarana – Sungreen Resort & Spa*****
       
www.sungreenhabarana.com

Kandy – Thilanka Hotel*****
       
www.thilankahotel.com

Nuwara Eliya – Heaven Seven Hotel****
        www.heavensevenhotels.com/nuwara-eliya-hotel

Yala – Arana by Forest Trails ****
       
www.foresttrails.lk/pages/arana-yala.htm

Ahangama – Insight Resort****
       
www.insightresortsrilanka.com

> Sri Lanka rondreis met privéchauffeur

  VRAAG EEN OFFERTE AAN: