Rondreis Java, Bali en Gili Trawangan

Cultuur, natuur en strand
17 dagen

RONDREIS JAVA, BALI EN GILI TRAWANGAN: Cultuur, natuur en strand

Andere culturen ontmoeten, genieten van tropische stranden, regenwouden, flora & fauna en heerlijk eten. LAZOA Travel heeft een mooie 17-daagse rondreis samengesteld, die u laat kennismaken met de schitterende eilanden Java, Bali en Gili Trawangan.

Op Java wordt gestart in de culturele hoofdstad Yogyakarta, die nog een vleugje van de sfeer van het Nederlandse koloniale verleden uitstraalt. U bezoekt de tempelcomplexen Borobudur en Prambanan, reist met auto en trein door schitterende tropische landschappen met rijstvelden en plantages, ziet de nog actieve vulkanen Bromo, Ije en Merapi en kunt genieten van de heerlijke Indonesische keuken.

Een ferrytocht brengt u op het eiland Bali, waar u nog een aantal interessante excursies te wachten staat. U bezoekt onder andere belangrijke tempels (pura’s), vulkanen en pittoreske dorpjes. Bali is beslist niet alleen het eiland van de zonvakanties, maar is ook doordrenkt met heel veel cultuur. De meerderheid van de bevolking hangt een Balinese variant van het hindoeïsme aan.

Vervolgens naar het schitterende tropische eiland Gili Trawangan. Ongerepte witte zandstranden en wuivende palmbomen domineren hier het landschap. Omringd door een azuurblauwe zee met prachtige koraalriffen, is het een paradijs voor snorkelaars en surfers. Het uitgaansleven is er prima met leuke bars, beachclubs en goede restaurants.

De reis eindigt met nog twee dagen aan het strand in de badplaats Sanur op Bali.

Wilt u genieten van cultuur, natuur en strand, dan is dit de perfecte reis!

Dag 1: Amsterdam – Yogyakarta
Vandaag vliegt u vanaf Schiphol – met tussenstop – naar Yogyakarta in Indonesië, waar u de volgende dag landt.

Dag 2: Yogyakarta
Na aankomst op de luchthaven van Yogyakarta wordt u opgewacht door de gids en chauffeur en volgt transfer naar het hotel in de stad.

Vanaf het vliegveld bezoekt u eerst nog een batikfabriekje en woont u een korte demonstratie bij van Wayang Kulit, de beroemde Javaanse lederen marionet. Vervolgens krijgt u een lunch aangeboden in een lokaal restaurant.

Daarna gaat u naar het hotel om in te checken. De rest van de dag is ter vrije besteding en kunt u zich ontspannen in het hotel of alvast op pad gaan om de stad te verkennen. Yogyakarta (meestal Jogja genoemd) is een bruisende stad in Midden-Java en telt ca. 650.000 inwoners. Het is een stad met een opmerkelijk historisch en cultureel erfgoed en is veruit de meest populaire bestemming op Java.

Overnachting in Yogyakarta.
Lunch inclusief.

Dag 3: Yogjakarta – Borobudur – Yogyakarta
Na het ontbijt gaat u langs de gezellige winkelstraat Malioboro naar de oudste markt van Yogyakarta: Pasar Beringharjo. Op de indrukwekkende overdekte markt wordt werkelijk van alles te koop aangeboden: exotische groenten, kruiden, specerijen, handwerkproducten, batikstoffen, kleding, traditionele medicijnen, Javaanse lekkernijen en nog heel veel meer. De gids kan u er alles over vertellen.

De historische en culturele tradities van Yogyakarta komen aan bod tijdens de stadstour. We beginnen met een bezoek aan de Kraton, het paleis van de sultan, gebouwd tussen 1756 en 1790. Het is een schitterend complex met een prachtig voorbeeld van 18e-eeuwse Javaanse paleisarchitectuur; de gebouwen zijn rijkelijk gedecoreerd met fraai houtsnijwerk.

Met de becak (fietstaxi) begeven we ons naar het Taman Sari Waterpaleis dat zich binnen het Kraton-complex bevindt. Het werd in 1758 gebouwd door sultan Hamengkubuwono I, met zwembaden voor zijn harem. Hoewel de tand des tijds goed zichtbaar is, kunt u zich een voorstelling maken van de pracht en praal die het destijds moet hebben gehad.

Nadat we hebben geluncht in een lokaal restaurant, maken we ons op voor een bezoek aan het UNESCO-werelderfgoed Borobudur, 42 km ten westen van Yogyakarta. Het tempelcomplex is een van de mooiste en grootste boeddhistische heiligdommen in de wereld, werd tussen 778 en 856 gebouwd en bestaat uit duizenden vulkanische en rivierstenen blokken.

Verder bezoeken we de nabijgelegen tempels Mendut en Pawon. Beide schitterende boeddhistische tempels stammen uit de 9e eeuw. Na deze indrukwekkende dag keren we terug naar Yogyakarta.

Overnachting in Yogyakarta.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 4: Yogyakarta – Kaliadem – Prambanan – Yogyakarta
Na het ontbijt rijden we naar het dorp Kaliadem voor een fietstocht van twee uur. We fietsen door het dorp dat een schitterend uitzicht biedt op de (nog actieve) Merapi-vulkaan. Het eindpunt is Candi Plaosan, een boeddhistisch tempelcomplex.

Ontspan na het fietsen in Prambanan Resto waar de lunch wordt geserveerd. Na de lunch gaat u verder naar het Hindoe-Javaanse tempelcomplex Prambanan, gebouwd tussen de 8e en 10e eeuw. De drie belangrijke hoofdtempels zijn gewijd aan de hindoe-drie-eenheid: Brahma, Vishnu en Shiva. Uw gids zal de geschiedenis en symboliek van de tempels uitleggen terwijl u rondloopt. Prambanan staat sinds 1991 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We keren terug naar het hotel in Yogyakarta.

Overnachting in Yogyakarta.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 5: Yogyakarta – Mojokerto – Tosari
Vandaag vroeg op. U krijgt een wake-up call om 05.30 uur. Door het hotel wordt een ontbijtbox verstrekt. Om 06.00 uur wordt u naar het treinstation van Yogyakarta gebracht voor een prachtige treinreis naar Mojokerto in Oost-Java. De gids vergezelt u tijdens de reis.

Reizen met de trein op Java is een geweldige gelegenheid om de lokale bevolking te ontmoeten en is ook de beste manier om te genieten van de vulkanische landschappen van Midden- en Oost-Java.

Bij aankomst in Mojokerto ontmoet u de lokale chauffeur voor de laatste etappe van de reis van vandaag. In 4 uur, met onderweg een lunchstop in een lokaal restaurant, wordt u naar het dorp Tosari aan de rand van de Tengger Caldera gebracht. Dit spectaculaire dorp is een van de toegangspoorten tot de vulkaan Bromo. Bij aankomst inchecken bij de lodge en opfrissen voor het diner.

Overnachting in Tosari.
Ontbijt, lunch en diner inclusief.

Dag 6: Tosari – Bromo – Banyuwangi
Vroeg in de ochtend opstaan om de zonsopkomst bij de vulkaan Bromo (2392 m) mee te maken. U rijdt per 4WD-jeep naar het uitkijkpunt op de berg Penanjakan, dat een prachtig uitzicht biedt op de Bromo-vulkaan en de omgeving. Een echt onvergetelijke ervaring en een van de meest fotogenieke gelegenheden die u in Azië kunt beleven. Kleed u warm aan voor dit avontuur en draag stevige wandelschoenen.

U gaat met de jeep verder naar de vulkaankrater, vaak nog bedekt door mist in de vroege ochtend. De mist, in combinatie met de asgrauwe grond, creëert een ongewone atmosfeer, vaak vergeleken met een maanlandschap. Een rit van 20 minuten te paard brengt u naar de Bromo-krater.

Na het geweldige spektakel gaat u terug naar de lodge voor het ontbijt. U checkt uit en gaat op weg naar Banyuwangi. Dit is een volledige dag rijden door mooie gebieden. Onderweg wordt geluncht en worden fotopauzes ingelast.

Overnachting in Banyuwangi.
Ontbijt, lunch en diner inclusief.

Dag 7: Banyuwangi – Mount Ijen – Banyuwangi
Vanmorgen vroeg op voor een excursie naar de vulkanische berg Ijen. Ontbijt in het hotel (of ontbijtbox) voordat u vertrekt met een 4WD-jeep. Na 90 minuten bereikt u het Paltuding basiskamp. Daarvandaan is het naar de top van de berg Ijen 3 km lopen. Op de top is een groot kratermeer omgeven door zwavelmijnen.

Neem bij het bereiken van de top (op 2385 m) de tijd om te genieten van het uitzicht op het kratermeer dat 200 meter diep is en ongeveer 36 miljoen kubieke meter stomend, zuur water bevat. Wees getuige van de behendigheid en kracht van de mijnwerkers terwijl ze de zware zwavelblokken verzamelen en naar de kraterrand sjouwen.

Opmerking:

 • De tocht vereist een redelijke conditie, goede wandelschoenen en warme kleding in verband met de lage ochtendtemperaturen.
 • Vanwege giftige zwaveldampen mag u niet naar de oever van het meer lopen.
 • Ijen is een actieve vulkaan en kan bij vulkanische activiteit gesloten zijn.

Als u bent teruggekeerd in het basiskamp gaan we op weg naar de voormalige Nederlandse plantage van Kaliklatak. Bij aankomst krijgt u een traditionele lunch, compleet met een selectie lokale koffie voordat u aan een tour begint om meer te weten te komen over de productie van cacao, koffie, peper en rubber met behulp van technieken die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Als afsluiting van de tour een afternoon tea op een uitkijkpunt met een fantastisch uitzicht waarbij u in de verte Bali kunt zien. Geniet vanavond van het diner in uw resort.

Overnachting in Banyuwangi.
Ontbijt, lunch en diner inclusief.

Dag 8: Banyuwangi – Ketapang – Gilimanuk (Bali) – Lovina
Na het ontbijt vertrekt u naar de haven van Ketapang om de veerboot te nemen voor een mooie tocht over de Straat Bali naar Gilimanuk aan de westkust van Bali. De overtocht duurt ongeveer 45 minuten plus 1 uur tijdsverschil tussen Java en Bali (op Bali is het 1 uur later).

Bij aankomst reist u door naar Lovina aan de schilderachtige noordkust van Bali. Lovina is een waar duik- en snorkelparadijs en staat bekend om zijn zwarte lavastranden en dolfijnen. Nadat u in dit slaperige stadje bent aangekomen, kunt u langs het strand wandelen of ontspannen op uw ligstoel onder de palmbomen.

Overnachting in Lovina.
Ontbijt inclusief.

Dag 9: Lovina  – Kintamani – Ubud
Geniet van een ontspannen begin van de dag voordat u rond 10.00 uur kennis maakt met de lokale Balinese gids en chauffeur. U begint de ochtend met een bezoek aan de Pura Beji, een tempel die beroemd is om zijn prachtige stenen beelden en omdat het de grootste ‘rijsttempel’ op Bali is. De tempel – omringd door fraaie tropische tuinen – is gewijd aan de rijstgodin Dewi Sri en wordt vooral vereerd door boeren in de omgeving.

We rijden over kronkelende bergwegen, voordat gestopt wordt bij de tempel Puncak Penulisan voor een geweldig 360-graden wolkgesluierd uitzicht over de vallei. De steile beklimming via de trappen is zeker de moeite waard. De tempel heeft een omvangrijke verzameling standbeelden van koningen en koninginnen uit de 10e-14e eeuw.

We bezoeken het kraterdorp Kintamani dat een spectaculair uitzicht biedt over het Batur-meer (Danau Batur) en de gelijknamige vulkaan. Mount Batur (1717 m) is de meest actieve vulkaan op Bali, die in de afgelopen twee eeuwen meer dan twintig keer is uitgebarsten. Tussen de bergen bevindt zich een diepblauw kratermeer. In Kintamani wordt de lunch gebruikt.

Vervolgens rijden we naar Ubud, het culturele centrum van Bali, en checken in bij het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Ubud.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 10: Ubud – Tegalagang – Padangtegal – Ubud
Geniet van het ontbijt voordat u naar het noorden reist naar de weelderige rijstterrassen van Tegalagang. We maken hier een tocht van twee uur door de rijstvelden en leren van de gids over subak-systemen voor rijstirrigatie, een kenmerkende manier van telen op Bali. De rustige groene paden, omzoomd door palmbomen, bieden verbazingwekkende fotografische mogelijkheden.

Daarna brengen we in Ubud een bezoek aan het Blanco Renaissance Museum. Antonio Blanco (1911-1999) is misschien wel de beroemdste kunstenaar die ooit op Bali heeft gewoond. Zijn voormalige huis is omgebouwd tot museum en bevat een uitgebreide verzameling werken. Het museum is een bewijs van zijn liefde voor Bali. Lunch in een lokaal restaurant met uitzicht op de Ubud-rivier.

’s Middags gaan we naar Monkey Forest (heilige apenbos) in Padangtegal. In het bos bevinden zich 3 tempels: Pura Dalem Agung, Pura Beji en Pura Prajapati. De gids zal u de betekenis van de tempels uitleggen. Let op: de brutale apen in het bos hebben heel veel interesse voor allerlei voorwerpen die bezoekers bij zich hebben.

De rest van de middag is ter vrije besteding. Ubud is een plaatsje van kunstenaars en ambachtslieden. In het centrum vindt u een bonte verzameling van kunstgalerieën en lokale markten. Het zal niet moeilijk zijn een leuk souvenir op de kop te tikken.

U wordt om 19.00 uur bij uw hotel opgehaald en gaat in een lokaal dorp genieten van traditionele Balinese dansen, een van de meest magische ervaringen die op Bali te beleven zijn.

Overnachting in Ubud.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 11: Ubud – Klungkung – Candidasa
Na het ontbijt begint de dag met een bezoek aan de traditionele markt van Ubud. Dit is de beste tijd om de markt te bezoeken, want deze staat dan vol met verse producten van over het hele eiland. Meng u onder de lokale bevolking wanneer ze fruit, groenten en kruiden kopen, evenals kleurrijke bloemen die de Balinezen gebruiken voor hun dagelijkse tempeloffers.

We rijden vervolgens naar het kleinste regentschap van Bali, Klungkung, om het voormalige koninklijk gerechtshof te bezoeken dat bekend staat als Kerta Gosa. Het hoogtepunt hier is een versierd plafond met een schilderij in Wayang-stijl dat de strijd tussen goed en kwaad uitbeeldt. Taman Gili Kerta Gosa is een uniek gebouw dat lijkt te drijven midden in een lotusvijver.

De excursie gaat verder langs kleine, schilderachtige wegen naar Pura Besakih, ook bekend als de ‘Moedertempel’ van Bali. De hindoeïstische tempel ligt op de flanken van de berg Agung, de hoogste vulkaan van Bali (3142 m). Het is de grootste en meest heilige berg op het eiland. Naast de schoonheid van de tempel, is het een van de beste plekken op Bali om traditionele cultuur en religieuze gebruiken te zien.

Tegen de achtergrond van Mount Agung, met een prachtig uitzicht op terrasvormige rijstvelden, wordt in het Maha Giri Restaurant de lunch gebruikt. Het volgende bezoek is aan Tirta Gangga dat ‘water uit de Ganges’ betekent. Dit heilige waterpaleis, een unieke combinatie van Balinese en Chinese stijlen, werd gebouwd in 1948 door de radja van Karangasem. Het beschikt over decoratieve vijvers, fonteinen, weelderige tuinen en natuurlijke zwembaden.

Vanaf hier rijdt u naar het nabijgelegen Taman Ujung Water Palace. Gebouwd in 1909 en ontworpen door Nederlandse en Chinese architecten, is het waterpaleis een van de meest indrukwekkende en unieke gebouwen die Bali te bieden heeft en is (nog) niet erg bekend onder toeristen. Het hele domein is prachtig en biedt een schitterend uitzicht op zee.

We sluiten deze enerverende dag af en rijden door de fraaie terrasvormige rijstvelden naar de minder bezochte oostkust van Bali om bij ons hotel in Candidasa aan te komen.

Overnachting in Candidasa.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 12: Candidasa – Padangbai – Gili Trawangan
U wordt opgehaald bij het hotel voor de transfer naar de nabijgelegen haven in Padangbai. Vanaf daar vertrekt u met een snelle boot naar de Gili-eilanden. De tocht duurt 1,5 uur.

Bij aankomst in het tropische paradijs van Gili Trawangan, wordt u verwelkomd door onze vertegenwoordiger en per cidomo (paardenkoetsje) naar het hotel gebracht. Er zijn geen auto’s op de Gili-eilanden en het beschikbare vervoer is per cidomo of fiets. Het eiland met parelwitte zandstranden en azuurblauwe zee heeft een vredige, rustige sfeer.

De middag en avond zijn ter vrije besteding om te ontspannen op het strand onder de wuivende palmbomen of een fietstocht te maken over het eiland. Mis de zonsondergang met uitzicht op Bali aan de westkant van het eiland niet.

Overnachting op Gili Trawangan.
Ontbijt inclusief.

Dag 13: Gili Trawangan
Vandaag zijn er geen geplande activiteiten, dus ontspan en geniet of maak een excursie. Opties omvatten snorkeltrips, bezoeken aan omliggende eilanden, duiken of een tocht op een boot met glazen bodem. De wateren rond de Gili-eilanden zijn niet alleen een van de helderste en blauwste wateren in Indonesië, maar zitten ook vol met koraal, een veelheid aan tropische vissen, zeeschildpadden en ander zeeleven.

Er hangt een prima sfeertje op Gili Trawangan. U vindt er veel leuke bars, beachclubs en tientallen goede restaurants.

Overnachting op Gili Trawangan.
Ontbijt inclusief.

Dag 14: Gili Trawangan – Sanur (Bali)
Na het ontbijt neemt u de boot terug naar Bali, waar u naar uw strandhotel in Sanur wordt gebracht.

Overnachting in Sanur.
Ontbijt inclusief.

Dag 15: Sanur
Dag ter vrije besteding. Geniet nog een volle dag van zon, zee, strand en lekker eten!

Overnachting in Sanur.
Ontbijt inclusief.

Dag 16: Sanur – Denpasar – Amsterdam
In de loop van de dag wordt u opgehaald en naar het vliegveld van Denpasar gebracht.

Ontbijt inclusief.

Dag 17: Amsterdam
Vandaag landt u op luchthaven Schiphol en komt er een einde aan een prachtige rondreis Java, Bali en Gili Trawangan.

Wilt u deze reis verlengen, dan is dat natuurlijk altijd mogelijk! Informeer bij LAZOA Travel naar de mogelijkheden.

Reisinformatie & tips:
> INDONESIË

Prijsindicatie bij 2 personen: € 2.799,00 per persoon.
Prijsindicatie bij 4 personen: € 2.549,00 per persoon.

Laat u niet afschrikken door de prijs. Bij LAZOA Travel is heel veel inclusief, zoals vele maaltijden en entreegelden, die u bij andere reisorganisaties ter plekke nog moet voldoen.

De prijs van deze Rondreis Java, Bali en Gili Trawangan is afhankelijk van de vertrekdag en uw persoonlijke wensen. Vraag via het contactformulier onderaan de pagina uw persoonlijke offerte aan.

Inclusief:

 • internationale vluchten met overstap Amsterdam-Yogyakarta en Denpasar-Amsterdam
 • luchthavenbelastingen
 • brandstofheffing – veiligheidstoeslag
 • excursies en transfers zoals beschreven
 • begeleiding door een lokale Engelstalige gids
 • verblijf in uitstekende hotels
 • hotelverzorging op basis van logies & ontbijt
 • overige genoemde maaltijden

Exclusief:

 • niet genoemde maaltijden
 • fooien
 • optionele excursies
 • reis- en annuleringsverzekering
 • reserveringskosten (€ 25,00 per boeking)
 • bijdrage garantiefonds GGTO (€ 15,00 per boeking)

> Rondreis Java Bali Gili

Hieronder vindt u de hotels die LAZOA Travel voor deze Rondreis Java, Bali en Gili Trawangan heeft geselecteerd. Het zou kunnen dat een hotel tijdens uw reis niet beschikbaar is. U overnacht dan in een gelijkwaardig of beter hotel.

Yogyakarta – Eclipse Hotel***
Eclipse Hotel Yogyakarta    Eclipse Hotel YogyakartaEclipse Hotel Yogyakarta    Eclipse Hotel Yogyakarta

Bromo – Bromo Cottages
Bromo Cottages    Bromo CottagesBromo Cottages    Bromo Cottages
www.bromocottages.com

Banyuwangi – Ketapang Indah Hotel****
Ketapang Indah Hotel    Ketapang Indah HotelKetapang Indah Hotel    Rondreis Java Bali Gili
www.ketapangindahhotel.com

Lovina – Puri Saron Baruna Beach Hotel***
Puri Saron Baruna Beach Hotel    Puri Saron Baruna Beach HotelPuri Saron Baruna Beach Hotel    Rondreis Java Bali Gili
www.purisaronlovina.com

Ubud – Rama Phala Resort & Spa****
Rama Phala Resort Ubud    Rama Phala Resort UbudRama Phala Resort Ubud    Eilandhoppen Indonesie
www.ramaphala.thephala.com

Candidasa – Pondok Bambu Resort****
Pondok Bambu Candidasa    Pondok Bambu CandidasaPondok Bambu Candidasa    Rondreis Java Bali Gili
www.pondokbambu.com

Gili Trawangan – Desa Dunia Beda Resort****
Rondreis Java Bali Gili    Desa Dunia Beda ResortDesa Dunia Beda Resort    Desa Dunia Beda Resort
www.desaduniabeda.com

Sanur – Respati Beach Hotel***
Eilandhoppen Indonesie    Respati Beach Hotel SanurRespati Beach Hotel Sanur    Respati Beach Hotel Sanur
www.respatibeachhotel.com

> Rondreis Java Bali Gili

  VRAAG EEN OFFERTE AAN: