Rondreis Vietnam 2 weken

Hoogtepunten van Vietnam
15 dagen

RONDREIS HOOGTEPUNTEN VAN VIETNAM: Cultuur, natuur en strand

Tijdens deze mooie privé rondreis Vietnam in 2 weken maakt u zich vertrouwd met een betoverend Vietnam: een fascinerende mix van geschiedenis, cultuur, landschappen en vriendelijke bevolking. Vanaf het moment dat u in de historische hoofdstad Hanoi aankomt, bent u werkelijk ondergedompeld in traditie en cultuur.

In Hanoi brengt u een bezoek aan de Oude Wijk, het Ho Chi Minh-mausoleum, de Eén Pilaar Pagode, de Tempel van de Literatuur en het Hoan Kiemmeer met de Ngoc Son Tempel. Een natuurlijk wonder is Halong Bay met zijn duizenden rotseilandjes. Geniet hier tijdens een cruise van een prachtig panorama. Hoi An met zijn schitterende historische centrum, de Japanse overdekte brug en oude smalle straatjes is erg leuk om te verkennen.

Cultuur valt te bewonderen in de steden Hué, My Son en Danang. Bekijk in Ho Chi Minh City (Saigon) de historische architectuur en dompel je onder in de geschiedenis van de Vietnam-oorlog. In de Mekong-delta maakt u een leuke boottocht en ervaart u het dagelijkse leven van de bewoners in dit waterrijke gebied. De reis wordt afgesloten in de badplaats Phan Thiet, waar het goed toeven is aan de Zuid-Chinese Zee.

Ontdek nu een fascinerend Vietnam met LAZOA Travel!

Dag 1: Amsterdam – Hanoi
Vandaag vliegt u vanaf Schiphol – met overstap – naar Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. De volgende dag landt u op de internationale luchthaven Noi Bai.

Dag 2: Hanoi
Na aankomst op de luchthaven van Hanoi wordt u opgewacht door de gids en volgt transfer naar het hotel in de stad. Onderweg maakt u al kennis met het straatbeeld van Vietnam: smalle huizen, kooplieden aan de kant van de weg en heel veel brommertjes.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Hanoi.

Dag 3: Hanoi
De hoofdstad van Vietnam heeft ontelbare fascinerende culturele en historische bezienswaardigheden. In de ochtend brengen we een bezoek aan de Tempel van de Literatuur (Van Mieu Pagode). Deze eerste universiteit van Vietnam werd in 1076 opgericht om leden van keizerlijke families, mandarijnen en elite te onderwijzen. U gaat verder naar de nabijgelegen Eén Pilaar Pagode (daterend uit 1049), gevolgd door het mausoleum van de historische figuur en vader van het moderne Vietnam: Ho Chi Minh.

We rijden door naar het pittoreske West Lake en de boeddhistische pagode Tran Quoc uit de 6e eeuw. Vanaf hier transfer (of maak een wandeling langs het meer) naar de nabijgelegen taoïstische tempel van Quan Thanh gewijd aan Tran Vu, een van de belangrijkste goden in het taoïsme.

’s Middags gaan we naar het Ethnology Museum dat een goed beeld laat zien van de culturele verschillen en achtergronden van de diverse bevolkingsgroepen in Vietnam. We vervolgen de stadstour met een leuke wandeling door de oude wijk van Hanoi met zijn nauwe straatjes, bedrijvige markten en kleurrijke winkeltjes. Slalommend tussen alle geparkeerde brommertjes, kunt u hier alles vinden wat u zoekt. Een en ander speelt zich af rond het bekende Hoan Kiemmeer.

De dag wordt afgesloten met een waterpoppenshow (Roi Nuoc). Dit bijzondere poppenspel is alleen te bewonderen in Vietnam. De traditie van dit poppenspel gaat meer dan 1000 jaar terug. De poppen zijn gemaakt naar figuren uit diverse Vietnamese verhalen. Zo zien we dansende maagden, vuurspuwende draken, boeren en andere figuren op het podium dat zich in het water bevindt. Het geheel wordt begeleid door sfeervolle livemuziek en is een spektakel om te zien.

Overnachting in Hanoi.
Ontbijt inclusief.

Dag 4: Hanoi – Hoa Lu – Hanoi
Vroeg vertrek voor een rit van 2 uur door landelijk Noord-Vietnam naar de oude keizerlijke hoofdstad van Vietnam: Hoa Lu in de provincie Ninh Binh. U bezoekt de tempels gewijd aan keizer Dinh Tien Hoang van de Dinh dynastie (968-980) en keizer Le Dai Hanh van de Le dynastie (980-1009). In de late ochtend vertrekken we naar Tam Coc voor een traditionele Vietnamese lunch. Onderweg een stop om foto’s te maken van dorpjes en het prachtige landschap.

Na de lunch stapt u aan boord van een sampan. Terwijl het bootje langzaam door het water glijdt, kunt u genieten van het schilderachtige karstgebergte dat boven de groene rijstvelden uitsteekt. De bijnaam van het gebied ‘Halong on land’ is hier van toepassing.

Een klim op de nabijgelegen Ngu Nhac-berg brengt u bij de Bich Dong-pagode. Deze dateert uit 1428 en bestaat uit drie niveaus: Ha-pagode (onderste niveau), Trung-pagode (middelste niveau) en Thuong-pagode (bovenste niveau). Op de top van de berg heeft u een schitterend uitzicht op de groene vallei. U keert per sampan terug naar Tam Coc en gaat vervolgens weer naar Hanoi.

Overnachting in Hanoi.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 5: Hanoi – Halong Bay
Na het ontbijt vertrek naar Halong Bay. We rijden door de Rode Rivier-delta, waar u het dagelijkse leven van Vietnamese dorpsbewoners kunt gadeslaan terwijl ze de rijstvelden bewerken, hun varkens op de fiets naar de markt brengen en de velden ploegen met waterbuffels.

Rond 12.00 uur gaan we aan boord van een houten jonk voor een onvergetelijke boottocht door de baai van Halong, één van de mooiste natuurgebieden in Azië. De schitterende baai bestaat uit duizenden kleine eilandjes. Vreemd gevormde rotsen rijzen hier uit zee en laten, samen met de vissersboten, een prachtig panorama en adembenemend schouwspel zien.

De grillig gevormde rotseilanden zijn een speling van de natuur. De zachte kalksteen is in de loop van de tijden uitgesleten waardoor diepe spelonken en grotten zijn ontstaan, die bizarre vormen hebben aangenomen. Zo kunt u onder meer een schildpad, olifant en vechtende haan ontwaren. Tijdens de boottocht door de baai ziet u de meest indrukwekkende en ongerepte stukjes natuur. We gaan voor anker voor de nacht en terwijl de zon ondergaat, wordt aan boord een heerlijk diner geserveerd met verse zeevruchten, salades en fruit.

Overnachting op de jonk in Halong Bay.
Ontbijt, lunch en diner inclusief.

Dag 6: Halong Bay – Hanoi Airport – Danang – Hoi An
Geniet van een prachtige ochtend op het water met een schitterende zonsopgang boven de kalksteenformaties van Halong Bay. Terwijl de jonk terugvaart naar de haven, geniet u van een ontbijt aan boord en ziet u de ontelbare rotsformaties aan u voorbij glijden. Als u de jonk verlaat staan onze gids en chauffeur al klaar om u naar Hanoi te brengen.

Op weg naar de luchthaven bezoekt u het Thanh Chuong Viet Palace, het huis en de studio van Thanh Chuong, een van de meest prominente hedendaagse kunstenaars in Vietnam. Het paleis is een architectonisch juweeltje met Vietnamese traditionele culturele objecten, prachtig antiek en opmerkelijke structuren.

Na het bezoek gaan we naar het vliegveld voor een korte vlucht naar Danang. Bij aankomst in Danang wordt u opgewacht door de gids en rijdt u in 40 minuten naar Hoi An, een kuststad gelegen in de nabijheid van de schitterende Marmerbergen en erg populair bij toeristen.

Overnachting in Hoi An.
Ontbijt inclusief.

Dag 7: Hoi An – My Son – Hoi An
Vandaag bezoeken we in de ochtend My Son, de hoofdstad en het religieuze centrum van het voormalige Champa-koninkrijk. In de weelderige groene vallei zijn tientallen rode bakstenen torens en heiligdommen uit de periode tussen de 4e en 12e eeuw te bewonderen. U kunt er dwalen door de ruïnes van eeuwenoude tempels. My Son prijkt sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Op de terugweg naar Hoi An bezoekt u Tra Kieu voorheen bekend als Simhapura of de Lion Citadel de eerste hoofdstad van het Champa-koninkrijk tussen de 4e en 8e eeuw. Enkele sculpturen, die zich nu in het Cham Museum in Danang bevinden, komen hier vandaan.

Bij terugkeer in Hoi An gaat u met de gids op pad om het historische Hoi An te ontdekken. Ondanks de verwoestingen door de natuur en oorlogen, is het centrum van Hoi An grotendeels hetzelfde gebleven als in zijn hoogtijdagen. Verken de stad tijdens een wandeling, ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden en ook enkele van de verborgen straatjes en lokale ‘geheimen’.

Hoi An is een charmante, oude handelsstad met smalle straatjes, traditionele huizen en de ruim 400 jaar oude Japanse overdekte brug. Naast haar geschiedenis en cultuur beschikt het over een lang, schoon, wit zandstrand. Het oude centrum heeft een scala aan ambachtelijke winkels en ambachtslieden, waaronder de beste kleermakers van Azië. U kunt hier tegen gunstige prijzen schoenen en kleding op maat laten maken.

Overnachting in Hoi An.
Ontbijt inclusief.

Dag 8: Hoi An – Danang – Hué
In de loop van de dag verruilt u Hoi An voor de oude keizerlijke hoofdstad Hué. Hué is het cultureel en spiritueel centrum van Vietnam en bekend door haar prachtige architectuur en pagodes. De paleizen en graftombes herinneren aan de laatste dynastie van Vietnam. Het weerspiegelt de pracht en praal van de heersers van de dynastie evenals de littekens van vele jaren van onrust. De Citadel prijkt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

We rijden naar Danang voor een bezoek aan het Cham Museum. Het museum herbergt ’s werelds mooiste en grootste collectie van Cham beeldhouwkunst. Vervolgens brengt een rit over de schilderachtige Hai Van pas (wolkenpas) u bij het fotogenieke vissersdorpje Lang Co. Geniet tijdens de rit van schitterende landschappen en spectaculaire vergezichten. Houd uw camera in de aanslag!

Overnachting in Hué.
Ontbijt inclusief.

Dag 9: Hué
Vertrek rond 08.30 uur vanuit uw hotel. U bezoekt de keizerlijke Citadel, een groot complex met paleizen, tempels, pagodes, musea en prachtige lotusvijvers uit de Nguyen-dynastie. Binnen dit complex bevindt zich ook de Verboden Purperen Stad, die in veel opzichten doet denken aan de Verboden Stad in Peking.

We nemen de cyclo en rijden door de oude stad naar het Tinh Tam-meer, waar de keizers kwamen ontspannen. Het staat hier in de zomer vol met lotusbloemen en er zijn lokale coffeeshops rond het meer, waar veel studenten zich ophouden. We vertrekken naar de Thien Mu-pagode, het symbool van de stad Hué, met uitzicht op de parfumrivier. Gebouwd in 1601, vormt de 21 meter hoge toren het middelpunt van de pagode en vertegenwoordigt het zeven reïncarnaties van Boeddha. Op het complex is ook de blauwe Austin te zien van de boeddhistische monnik Thich Quang Duc, die op 11 juni 1963 naar Saigon reed en zichzelf op een kruispunt in brand stak. De beelden van de zelfverbranding gingen de hele wereld over.

Vervolgens brengen we nog een bezoek aan de graftombes van de keizers Minh Mang en Khai Dinh en maakt u een wandeling met de gids over de Dong Bamarkt, waar u leuke typische Vietnamese spulletjes en souvenirs kunt kopen.

Overnachting in Hué.
Ontbijt inclusief.

Dag 10: Hué – Ho Chi Minh City (Saigon)
Na het ontbijt transfer naar Hué Airport voor de vlucht naar Ho Chi Minh City. Na aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht door de gids en volgt transfer naar het hotel in de stad. Bij aankomst kunt u inchecken en even uitrusten voordat u aan de stadstour begint.

Ho Chi Minh City is de grootste en modernste stad van Vietnam met zijn schitterende Frans-koloniale gebouwen, boulevards en parken. Met de gids gaan we eerst naar Cholon (Chinatown) en bezoeken daar markten, winkels en de Thien Hau-pagode, gewijd aan de godin van de zee.

Het FITO Museum laat ons een verbazingwekkende verzameling zien van bijna 3000 items (waarvan sommige nog uit het stenen tijdperk), die relevant zijn geweest voor de ontwikkeling van de traditionele Vietnamese geneeskunde. De collectie bestaat onder meer uit messen, schalen, kasten en theepotten, maar ook uit bewaarde oude boeken en geschriften. Vervolgens gaan we door naar de Ben Thanhmarkt, waar het een drukte van belang is. Hier vindt u leuke kleine winkeltjes en stoepen vol met allerlei koopwaar.

In de middag verkent u nog een aantal hoogtepunten van Saigon, zoals de lokale bewoners de stad nog steeds noemen. U bezoekt het voormalige presidentiële paleis (Reunification Palace), waar op 30 april 1975 het einde van de Vietnamoorlog werd ingeluid. U wandelt vervolgens naar de meest bekende bezienswaardigheden van het koloniale Ho Chi Minh City: het oude postkantoor, Dong Khoi Street, het Continental Hotel, het operagebouw en het stadhuis.

Overnachting in Ho Chi Minh City.
Ontbijt inclusief.

Dag 11: Ho Chi Minh City – Mekong-delta – Ho Chi Minh City
We verlaten de drukte van Ho Chi Minh City en gaan op weg naar de Mekong-delta, ook wel de rijstschuur van Vietnam genoemd. Bij aankomst in Cai Be stapt u aan boord van de boot die u naar Tan Phong Island brengt. Daar begint u aan een schitterende fietstocht over schaduwrijke weggetjes, langs fruitplantages en door slaperige dorpjes. Bezoek lokale families die traditionele handwerkproducten maken. Geniet in de ambiance van een oud huis van een Vietnamese lunch, die bestaat uit specialiteiten uit de Mekong-delta.

Proef nog even de sfeer op de lokale markt voordat u weer aan boord gaat en verder vaart op de Mekong-rivier. Tijdens de boottocht bent u getuige van de bedrijvigheid op de rivier. Veel handelaren bieden hun waren aan op kleine bootjes (sampans), hetgeen een kleurrijk gezicht oplevert. U verlaat de boot een tijdje voor een bezoek aan een familiebedrijfje dat rijstwijn maakt. Ontmoet de gastheer om te leren over zijn dagelijkse leven. Na de cruise vertrekken we weer naar Ho Chi Minh City.

Overnachting in Ho Chi Minh City.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag  12 : Ho Chi Minh City – Phan Thiet
Vandaag brengt de chauffeur u van Ho Chi Minh City naar Phan Thiet, uw strandbestemming voor de komende dagen. De rit van 200 km gaat door een gebied van rubberplantages. Dichter bij Phan Thiet verandert het landschap in een woestijnachtig gebied met cactussen en vreemd uitziende drakenfruitbomen. Rond het middaguur komt u aan en checkt u in bij het resort. De rest van de dag kunt u ontspannen in het zwembad of op het zandstrand.

Overnachting in Phan Thiet.
Ontbijt inclusief.

Dag 13 en 14 : Phan Thiet
Twee volle dagen om heerlijk te genieten van zon, zee en strand. Phan Thiet (en omgeving) is een uitstekende locatie om te kitesurfen, windsurfen en om de magische rode en witte zandduinen te ontdekken, waar je kunt ‘sandboarden’. Voor golfliefhebbers zijn er in de buurt 18-holes golfbanen beschikbaar. Prima eten is het in een van de visrestaurants bij de pittoreske haven.

Overnachting in Phan Thiet.
Ontbijt inclusief.

Dag 15: Phan Thiet – Ho Chi Minh City – Amsterdam
Vandaag komt er een einde aan deze mooie rondreis Vietnam in 2 weken. Rond de middag wordt u door de chauffeur opgehaald en naar het vliegveld van Ho Chi Minh City gebracht voor uw vlucht terug – met overstap – naar Amsterdam, waar u afhankelijk van uw vluchttijden dezelfde dag, of de volgende dag landt.

Ontbijt inclusief.


Reisinformatie & tips:
> VIETNAM

Prijsindicatie bij 2 personen: € 2.399,00 per persoon.
Prijsindicatie bij 4 personen: € 2.199,00 per persoon.

De prijs van deze rondreis Vietnam 2 weken is afhankelijk van de vertrekdag en uw persoonlijke wensen. Vraag via het contactformulier onderaan de pagina uw persoonlijke offerte aan.

Inclusief:

 • lijnvlucht met overstap Amsterdam-Hanoi en Ho Chi Minh City-Amsterdam
 • binnenlandse vlucht Hanoi-Danang
 • binnenlandse vlucht Hué-Ho Chi Minh City
 • luchthavenbelastingen
 • brandstofheffing – veiligheidstoeslag
 • excursies en transfers zoals beschreven
 • transfers met privéauto met chauffeur, tenzij anders aangegeven
 • begeleiding door een Engelstalige gids, m.u.v. de stranddagen
 • verblijf in uitstekende 4 sterrenhotels
 • hotelverzorging op basis van logies & ontbijt
 • overige genoemde maaltijden

Exclusief:

 • niet genoemde maaltijden
 • fooien
 • optionele excursies
 • visum voor Vietnam
 • reis- en annuleringsverzekering
 • reserveringskosten (€ 25,00 per boeking)
 • bijdrage garantiefonds GGTO (€ 7,50 per persoon per boeking)

> Rondreis Vietnam 2 weken

Hieronder vindt u de hotels die LAZOA Travel voor deze rondreis Vietnam 2 weken heeft geselecteerd. Het zou kunnen dat een hotel tijdens uw reis niet beschikbaar is. U overnacht dan in een gelijkwaardig of beter hotel.

Hanoi – La Belle Vie Hotel****
        www.labelleviehotel.com

Halong Bay – Bai Tho Junk***

Hoi An – Royal Riverside Hotel****

Hué – Thanh Lich Boutique Hotel****

Ho Chi Minh City – Silverland Yen Hotel****

Phan Thiet – Allezboo Beach Resort & Spa****
       
> Rondreis Vietnam 2 weken
 

  VRAAG EEN OFFERTE AAN: