Rondreis Hoogtepunten van Peru en Colombia

Het beste van twee prachtige landen
18 dagen

HOOGTEPUNTEN VAN PERU EN COLOMBIA: Het beste van twee prachtige landen

Ontdek de wonderen van Peru en Colombia in één reis. Deze schitterende 18-daagse gecombineerde rondreis is een aaneenschakeling van hoogtepunten door twee geweldige landen in Zuid-Amerika, van Lima tot Cartagena.

Peru – Een land van mysteries, legendes en oude culturen. Stap in het verleden en ontdek de verschillende tradities van het land, die nog steeds bewaard zijn gebleven. Maak kennis met de oude Incacultuur, waarbij Machu Picchu een van de hoogtepunten is. Omring u met indrukwekkende landschappen, bezoek grote steden en kleine koloniale dorpjes. Maak een boottocht over het Titicacameer, het heilige meer van de Inca’s. Ontdek de gastronomie en leer de vriendelijke en gastvrije bevolking kennen.

Colombia – Een divers land van koffie, cultuur en heel veel meer! Niet alleen voor de koffie, maar ook voor de schitterende natuur gaan we naar de Koffiedriehoek. De Cocoravallei, met zijn 60 meter hoge waxpalmbomen is hierbij zeker een van de hoogtepunten. Colombia heeft een flora & fauna, die zijn weerga niet kent. Genieten is het in het Andesgebergte van schilderachtige dorpjes en besneeuwde bergketens. Cultuur, historie en kunst in Colombia  komen tijdens deze reis ook ruimschoots aan bod. Kijk snel naar de van-dag-tot-dag beschrijving voor meer gedetailleerde informatie over de reis!

Of u nu van cultuur, avontuur of natuur houdt, in Peru en Colombia is het te doen!

Dag 1: Amsterdam – Lima
Vandaag vliegt u met KLM rechtstreeks naar Lima, de hoofdstad van Peru. Bij het vliegveld wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag kunt u in het hotel bijkomen van de vlucht, of deze ‘Stad van de Koningen’ zelf alvast verkennen.

Overnachting in Lima.

Dag 2: Lima
Na het ontbijt maakt u met de gids een stadstour door Lima. U bezoekt het historische centrum waar het regeringspaleis, de kathedraal, het aartsbisschoppelijk paleis en het 17e-eeuwse kloostercomplex van San Francisco zijn gevestigd. Op het terrein aldaar bevindt zich onder meer een tempel, een beroemde oude bibliotheek en twee kerken. Als hoogtepunt op het complex neemt u ook een kijkje in de catacomben (catacumbas): ondergrondse kelders met tombes en skeletten.

Vervolgens gaat u naar de woonwijken San Isidro en Miraflores. San Isidro – bekend als ‘The Garden District’ van Lima – heeft uitgestrekte groene gebieden en is een van de chiquere wijken. Het is een ambassade- en zakenwijk, waar ook veel kunstenaars wonen. Miraflores staat bekend om zijn winkelgebieden, bloemrijke parken en stranden met een fraai uitzicht op de oceaan.

De tour eindigt met een bezoek aan het Rafael Larco Herrera Museum, opgericht door Rafael Larco op 28 juli 1926 in Trujillo. Het museum herbergt de grootste privécollectie Peruaanse pre-Columbiaanse kunst ter wereld. Naast een uitgebreide collectie goud, zilver, sieraden, keramiek en andere voorwerpen uit de oudheid vindt u er ook een bijzondere verzameling erotisch aardewerk uit oude Peruaanse culturen.

Overnachting in Lima.
Ontbijt inclusief.

Dag 3: Lima – Cusco – Urubamba
In de ochtend wordt u opgehaald en naar het vliegveld van Lima gebracht voor de vlucht naar Cusco, waar u wordt verwelkomd en volgt de transfer naar uw hotel in de Heilige Vallei van de Inca’s.

Onderweg in de vallei  bezoekt u boeiende plaatsen als Chinchero, Maray en Maras. Chinchero is een typisch Indiaans dorpje in de Andes en werd door de Inca’s beschouwd als de bakermat van de regenboog. Het ligt op 3762 meter hoogte en biedt een betoverend uitzicht op besneeuwde bergketens. U vindt er Inca-architectuur, ruïnes en een koloniale kerk met sierlijk beschilderde plafonds. Chinchero is het centrum van het spinnen en weven van wol in Peru en staat bekend om zijn kleurrijke zondagsmarkt. Veel van de lokale bevolking draagt hier traditionele kledij.

In Moray vindt u unieke cirkel- en trapvormige landbouwterrassen, die eruit zien als een Romeins amfitheater. De pre-Inca terrassen hebben ondergrondse irrigatiekanalen, verschillende bodemsoorten en tussen de boven- en onderkant (30 meter) verschilt de temperatuur maar liefst 15º C. Het doel van deze concentrische terrassen is niet echt bekend, maar algemeen wordt aangenomen dat deze door de Inca’s werden gebruikt als landbouwkundig onderzoekscentrum. Een uniek staaltje van vindingrijkheid en pracht.

Vervolgens gaan we naar Maras, waar meer dan 3000 zoutterrassen te bewonderen zijn met op de achtergrond het Andesgebergte als decor. Een netwerk van smalle kanalen vult vanuit een zoutwaterbron de verschillende terrassen met een laagje water van een paar centimeter. Het water is na een paar weken verdampt, het zout wordt bij elkaar geschraapt en is klaar voor de verkoop.

Overnachting in Urubamba.
Ontbijt inclusief.

Dag 4: Urubamba
Na het ontbijt gaan we naar het stadje Pisac en bezoeken daar de tempels van de Inca-citadel, het ceremoniële centrum en landbouwterrassen. Vervolgens naar de markt van Pisac. Het is een bekende markt onder inwoners en toeristen die zijn oorspronkelijke charme niet heeft verloren, ondanks het grote aantal bezoekers. Er zijn twee secties die kunnen worden bezocht: een lokaal gedeelte waar mensen van Pisac en omliggende dorpen hun groenten en fruit kopen en verkopen en een gedeelte waar veel handgemaakte producten zoals keramiek, alpacakleding en sieraden worden verkocht.

In de middag gaan we naar Ollantaytambo, wat het ‘laatste levende Incadorp van Peru’ wordt genoemd. U bezoekt het indrukwekkende fort vanwaar u een prachtig uitzicht over het dorp heeft. Ollantaytambo is een van de weinige plekken waar de Spanjaarden een slag tegen de Inca’s verloren. U ervaart de unieke manier van leven in de Heilige Vallei in een typisch huis dat al vele generaties in dezelfde handen is, vlakbij de ingang van de Ollantaytambo-ruïnes.

Overnachting in Urubamba.
Ontbijt inclusief.

Dag 5: Urubamba – Machu Picchu  –  Cusco
Machu Picchu: ‘De verloren stad van de Inca’s’ is niet alleen een van de ‘Nieuwe Zeven Wereldwonderen’, maar ook de grootste schat in de geschiedenis van Peru en het rijk van de Inca’s. Onontdekt door de Spanjaarden en in de loop der eeuwen vergeten, werd de stad in 1911 per ongeluk herontdekt door de Amerikaanse wetenschapper Hiram Bingham. Tot de dag van vandaag laten de ruïnes wetenschappers met talloze vragen en raadsels zitten over hoe het gebouwd is en met welk doel. De theorieën verschillen, maar één ding is zeker: Machu Picchu is een van de meest indrukwekkende en opwindende plekken in de wereld, subliem en majestueus op de top van de berg en omgeven door ondoordringbaar regenwoud. Sinds 1983 staat Machu Picchu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

U gaat vanuit Ollantaytambo met de trein naar Aguas Calientes, het dorp aan de voet van Machu Picchu. Hier ontmoet u de gids voor uw bezoek aan de wereldberoemde ruïnes. U bezoekt het centrale plein, de Tempel van de Drie Vensters, de halfronde toren, de heilige zonnewijzer en de begraafplaatsen. De gids zal u vertellen over de ontdekking en de verschillende theorieën over hoe en waarom Machu Picchu werd gebouwd. Na dit indrukwekkende bezoek gaat u met bus, trein en privétransfer naar uw hotel in Cusco.

Overnachting in Cusco.
Ontbijt inclusief.

Dag 6: Cusco
Vandaag staat een stadstour door Cusco op het programma. U bezoekt onder andere de kathedraal met meer dan 400 schilderijen van de Cusqueña-school en de zonnetempel Coricancha, het belangrijkste religieuze centrum van de Inca’s gewijd aan de zonnecultus. Volgens de kroniekschrijvers waren de muren en vloeren van deze tempel volledig bedekt met goud.

Vervolgens bezoekt u de nabijgelegen ruïnes van Cusco, waaronder de vestingtempel van Sacsayhuamán, een ommuurd complex aan de noordelijke rand van de stad. Zoals veel Inca-constructies, is het complex gemaakt van grote gepolijste stenen muren, met blokken zorgvuldig uitgehouwen om strak te passen zonder gebruik van cement.

Hierna bezoekt u de nabijgelegen heiligdommen van Kenko en de ingenieuze waterwerken van de Inca’s in Tambomachay. Ten slotte ziet u Puka Pukara, het ‘Rode fort’ in Quechua. De plaats wordt verondersteld een militaire buitenpost te zijn geweest op de route tussen Pisac en het keizerlijke Cusco.

Overnachting in Cusco.
Ontbijt inclusief.

Dag 7: Cusco – Puno
Vroeg in de morgen wordt u bij het hotel opgehaald en naar het busstation gebracht. U gaat met de toeristische bus van Cusco naar Puno. Onder begeleiding van een Engelssprekende gids voor alle internationale reizigers, maakt u een toeristische rit met onderweg verschillende stops bij interessante bezienswaardigheden. Zo bezoekt u in het dorp Andahuaylillas een kerk met fraaie kunstwerken, die behoren tot de Quechua-architectuur.

In Checacupe gaat u eerst naar een tempel voordat u naar de drie bruggen van dit stadje gaat. Dicht bij elkaar kruisen de bruggen uit verschillende Peruaanse tijdperken de rivier: de Incabrug, de koloniale brug en de republikeinse brug. De Incaruïnes van Raqchi is de volgende bestemming. Archeologen gaan ervan uit dat deze site bijna 2000 jaar oud is. De tempel van Wiracocha is de belangrijkste plaats van het complex.

De volgende stop is in Pucara, beroemd om zijn aardewerk en vooral de bekende ‘Toritos de Pucara’. In het Pucara Stone Museum vindt u een mooie collectie monolieten, sculpturen, keramieken en andere objecten uit de Pucara pre-Incacultuur (originele en replica’s). Ook de kerk op het centrale plein is een bezoek waard. De lunch in een lokaal restaurant is vandaag inbegrepen.

Na een lange dag en veel ervaringen rijker gaat u naar Puno. U wordt u opgehaald bij het busstation en naar het hotel gebracht. Puno is een charmante stad en is rijk aan archeologische overblijfselen en historische monumenten. De mensen zijn er nederig, arm en vriendelijk. Maar Puno is vooral bekend van het Titicacameer, het heilige meer van de Inca’s en een van de meest raadselachtige plaatsen ter wereld. Het ligt 3812 meter boven de zeespiegel en is daarmee het hoogste bevaarbare meer ter wereld.

Overnachting in Puno.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 8: Puno
Vandaag staat een boottocht over het Titicacameer op het programma. Het is het grootste meer van Zuid-Amerika, met een oppervlakte van 8340 km² en ligt in de Andes tussen Peru en Bolivia.

U bezoekt eerst de drijvende eilanden, waar de inheemse Uros-indianen hun huizen op gebouwd hebben. De eilanden zijn volledig van riet gemaakt en zijn verankerd, zodat ze niet weg kunnen drijven. Op een eiland woont een hele familie, die soms uit meerdere gezinnen bestaat. Niet alleen de eilanden zijn van riet gemaakt, maar ook de boten, huizen en uitkijktorens. Hier is echt alles riet wat de klok slaat!

Vervolgens vaart u verder naar het eiland Taquile. Een wandeling brengt u op het centrale plein, waar u kunt genieten van een heerlijke Peruaanse lunch. Het uitzicht op het meer en de besneeuwde bergen van de Boliviaanse Andes is adembenemend. Taquileños staan bekend om hun fijne handgeweven textiel en kleding. Uiteraard zijn deze artikelen te koop. Het eiland staat ook bekend om haar populatie breiende mannen. Taquileños hebben hun tradities en cultuur behouden en veel inwoners dragen traditionele kledij.

Overnachting in Puno.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 9: Puno – Lima
U wordt op een afgesproken tijd opgehaald en naar Juliaca Airport gebracht voor de vlucht naar Lima. Bij aankomst aldaar ontvangst en transfer naar het hotel. De rest van de dag heeft u de tijd om Lima nog even op eigen gelegenheid te bekijken, of te ontspannen bij het zwembad met het mooie uitzicht over de stad.

Overnachting in Lima.
Ontbijt inclusief.

Dag 10: Lima – Bogotá
Vandaag verlaat u Peru en vertrekt u naar de volgende schitterende bestemming: Colombia. U wordt naar de internationale luchthaven van Lima gebracht voor de vlucht naar Bogotá. Na de douane wordt u opgevangen door uw nieuwe gids en naar het hotel gebracht.

Bogotá – De Colombiaanse hoofdstad werd in 1538 gesticht door de Spanjaard Gonzalo de Quesada Jiménez onder de naam Santa Fe. In deze stad ziet u zowel de vervallen koloniale grootsheid als de bruisende vitaliteit van een moderne metropool.

Overnachting in Bogotá.
Ontbijt inclusief.

Dag 11: Bogotá
Na het ontbijt wordt u door de gids opgehaald voor een rondleiding door de hoofdstad Bogotá. U bezoekt de ochtendmarkt en de historische binnenstad La Candelaria. De huizen, kerken en gebouwen hier zijn in Spaans koloniale en barokstijl. Via het centrale plein Simon Bolivar wandelt u naar het goudmuseum, waar u de grootste gouden kunstcollectie van vóór de Spaanse overheersing kunt bewonderen. De collectie omvat zo’n 50.000 objecten, waarvan meer dan 30.000 van goud zijn.

Daarna brengt u een bezoek aan het Botero Museum, waar u een grote collectie beelden en schilderijen van de beroemde Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero kunt bezichtigen. Het museum bezit ook werken van onder andere Picasso, Dali, Monet en Matisse.

De middag is ter vrije besteding.

Overnachting in Bogotá.
Ontbijt inclusief.

Dag 12: Bogotá
In de ochtend wordt u opgehaald voor een bezoek aan de ondergrondse Zoutkathedraal van Zipaquirá, zo’n 50 kilometer ten noorden van Bogotá. De kathedraal ligt ongeveer 200 meter onder de grond in een oude zoutmijn en is uitgehouwen door mijnwerkers. Binnen vindt u monumentale kruizen, engelen, een Madonnabeeld en kleine kapellen.

Na het bezoek aan de Zoutkathedraal rijden we vervolgens naar een hoogte van 3100 meter om een kijkje te nemen bij de lagune van Guatavita. De flora en fauna rond het kratermeer is geweldig. U krijgt een lunch aangeboden in een boerendorp, waar u kunt rondkijken om een indruk te krijgen van het Colombiaanse boerenleven.

Op de terugweg naar Bogotá wordt een stop gemaakt om het voor de regio typische ‘arepas’ (maisbrood) te proeven.

Overnachting in Bogotá.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 13: Bogotá – Armenia – Alcalá
Na het ontbijt wordt u bij het hotel opgehaald voor een korte binnenlandse vlucht naar Armenia, een stad gelegen tussen de glooiende heuvels en groene valleien in het Andesgebergte. U arriveert in de populaire Koffiedriehoek, waar u een aantal dagen doorbrengt. Colombia is de derde grootste koffieproducent ter wereld.

We bevinden ons in het hart van de koffieregio, dus een bezoek aan een koffieplantage mag dan ook niet ontbreken. ’s Middags gaan we daar op bezoek en leert u het hele proces van plant tot kopje koffie en natuurlijk gaat u er de meest verse koffie proeven.

U overnacht in het dorpje Alcalá. Het dorp wordt omringd door koffieplantages en boerderijen, met op de achtergrond het machtige Andesgebergte. Neem rustig de tijd om dit idyllische dorpje met zijn smalle straatjes, kleurrijke huisjes en kleine winkeltjes te verkennen.

Overnachting in Alcalá.
Ontbijt inclusief.

Dag 14: Alcalá – Koffiedriehoek
Vandaag  rijdt u door het betoverende landschap in het koffiegebied naar de schitterende Cocoravallei met zijn enorme waxpalmbomen (Palma de Cera), die wel 60 meter hoog kunnen worden. Tijdens een korte wandeling krijgt u een indruk van de geweldige flora en fauna van de vallei, waarbij vooral de bijzondere vogels opvallen.

In de middag bezoekt u Salento, een idyllisch dorp met een typische architectuur. Vervolgens rijden we naar Filandia. Dit schilderachtige dorpje ligt op een heuvel en biedt met zijn uitkijkpunt een prachtig uitzicht op de Cordilleras (aaneengesloten bergketens). Op een heldere dag kunt u de met sneeuw bedekte bergtoppen van het National Park Los Nevados in de verte zien liggen.

Overnachting in Alcalá.
Ontbijt inclusief.

Dag 15: Alcalá – Armenia – Bogotá – Cartagena
Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het vliegveld van Armenia gebracht voor de vlucht, met overstap in Bogotá, naar Cartagena. Bij aankomst wordt u weer opgehaald en volgt de transfer naar het hotel.

Cartagena werd in 1533 gesticht door de Spanjaard Pedro de Heredia en was lange tijd de doorvoerhaven van goederen en ook slaven. Pas in 1822 werd Cartagena onafhankelijk. Het oude centrum van Cartagena is een historisch juweeltje en daarbuiten is de stad modern. De stranden en eilanden rond de stad maken Cartagena tot een populaire toeristische bestemming.

Overnachting in Cartagena.
Ontbijt inclusief.

Dag 16: Cartagena
Op deze dag maakt u kennis met Cartagena. Tijdens de stadstour bezoekt u het klooster La Popa en het Castillo San Felipe de Barajas, een fort in de stad Cartagena, gelegen op de heuvel van San Lázaro op een strategische locatie, die de toegang tot de stad over land en over zee overziet.

Het fort en het historische centrum van Cartagena, zijn sinds 1984 UNESCO werelderfgoed. U rijdt verder naar het oude stadscentrum en wandelt door de kleurrijke straten, kronkelende steegjes en over de belangrijkste pleinen van het oude Cartagena. Aan het einde van de tour bezoekt u het klooster San Pedro Claver.

Overnachting in Cartagena.
Ontbijt inclusief.

Dag 17:  Cartagena – Amsterdam
In de loop van de dag wordt u opgehaald en naar het vliegveld van Cartagena gebracht voor de rechtstreekse terugvlucht naar Amsterdam. Een geweldige reis zit er helaas weer op.

Ontbijt inclusief.

Dag 18: Amsterdam
Vandaag keert u terug op de luchthaven Schiphol.

Reisinformatie & tips:
> COLOMBIA        > PERU

Prijsindicatie bij 2 personen: € 4.699,00 per persoon.
Prijsindicatie bij 4 personen: € 4.199,00 per persoon.

De prijs is afhankelijk van de vertrekdag en uw persoonlijke wensen. Vraag via het contactformulier onderaan de pagina uw persoonlijke offerte aan.

Inclusief:

 • rechtstreekse vluchten Amsterdam-Lima en Cartagena-Amsterdam met KLM
 • binnenlandse vlucht Lima-Cusco
 • binnenlandse vlucht Juliaca-Lima
 • internationale vlucht Lima-Bogotá
 • binnenlandse vlucht Bogotá-Armenia
 • binnenlandse vlucht Armenia-Cartagena
 • bagagekosten (1 koffer en handbagage)
 • luchthavenbelastingen
 • brandstofheffing – veiligheidstoeslag
 • begeleiding bij de excursies door een Engelstalige privégids, m.u.v. de boottocht op het Titicacameer, die in groepsverband is
 • transfers over land per privéauto met chauffeur, m.u.v. het vervoer per toeristenbus van Cusco naar Puno
 • entreegelden bij genoemde excursies
 • (boot)transfers zoals beschreven
 • verblijf in uitstekende 4 en 5 sterrenhotels en een koffiefinca
 • hotelverzorging op basis van logies & ontbijt
 • overige genoemde maaltijden

Exclusief:

 • niet genoemde maaltijden
 • fooien
 • optionele excursies
 • reis- en annuleringsverzekering
 • reserveringskosten (€ 25,00 per boeking)
 • bijdrage garantiefonds GGTO (€ 7,50 per persoon per boeking)

Hieronder vindt u de hotels die LAZOA Travel voor deze reis heeft geselecteerd. Het zou kunnen dat een hotel tijdens uw reis niet beschikbaar is. U overnacht dan in een gelijkwaardig of beter hotel.

Lima – Hotel Jose Antonio Deluxe****

Rondreis Peru en Colombia         www.hotelesjoseantonio.com

Urubamba – Hotel Casa Andina Premium Valle Sagrado*****

Rondreis Peru en Colombia        www.casa-andina.com/destinos/valle-sagrado

Cusco – Hotel Costa Del Sol Ramada Cusco****

Rondreis Peru en Colombia        www.costadelsolperu.com/en/cusco

Puno – Hotel Casa Andina Premium****

Rondreis Peru en Colombia        www.casa-andina.com/destinos/puno

Bogotá – Best Western Plus 93 Park Hotel****

Rondreis Colombia    Rondreis Colombia Rondreis Colombia    Rondreis Peru en Colombiawww.hotelbestwestern93.com

Alcalá – Finca Campestre el Bosques del Saman

        Rondreis Peru en Colombiawww.bosquesdelsaman.com

Cartagena – Hotel Bantú by Faranda Boutique*****

Rondreis Peru en Colombia        www.bantuhotel.com

  VRAAG EEN OFFERTE AAN: