Rondreis Myanmar 2 weken

Hoogtepunten van Myanmar
15 dagen

RONDREIS MYANMAR 2 WEKEN: Hoogtepunten van Myanmar

Myanmar (voorheen Birma) is een schitterend land in Zuidoost-Azië. Na de politieke omwenteling in de afgelopen jaren, geniet Myanmar een steeds meer toenemende populariteit. Een fascinerende boeddhistische cultuur, koloniale erfenis en etnische diversiteit is wat het land te bieden heeft. U ervaart dat allemaal tijdens deze 15-daagse privérondreis.

Tijdens deze rondreis Myanmar 2 weken houden we rekening met de culturele en geografische rijkdom van het land. Zonder gedoe beleven we de hoogtepunten van het land met de oude Birmese hoofdstad Yangon (Rangoon), de oude koningsstad Mandalay en het grandioze tempelgebied van Bagan. De regio rond het schilderachtige Inlemeer wordt zeker niet vergeten.

Ook andere bestemmingen krijgen de nodige aandacht, zoals de steden Monywa, Bago, Sagaing, Ava en Amarapura, waar zich de nodige tempels, stoepa’s, kloosters en ruīnes uit verschillende tijdperken bevinden. Een bezoek aan de Golden Rock is ook een hoogtepunt van deze reis. Verder maakt u kennis met een diepgelovig volk en leert u meer over hun levensstijl en cultuur. Ambachtslieden laten zien welke mooie producten ze maken.

Een mooie kennismaking met een land dat op de drempel staat een populaire bestemming in Zuidoost-Azië te worden!

Dag 1: Amsterdam – Yangon
Vandaag vliegt u vanaf Schiphol – met overstap – naar Yangon in Myanmar. De volgende dag landt u op Yangon International Airport, waar u begint aan uw rondreis Myanmar.

Dag 2: Yangon
Na aankomst op de luchthaven ontvangst door de gids en transfer naar het hotel. Nadat u zich heeft opgefrist, haalt de gids u op voor een tour naar een aantal bezienswaardigheden. Yangon (voorheen Rangoon), is een relatief rustige en charmante stad. Het koloniale en spirituele erfgoed maakt het tot één van de meest fascinerende steden in Zuidoost-Azië.

U gaat u met de gids naar de Chauk Htat Gyi-pagode met zijn liggende Boeddha van 65 meter. Een bezoek aan de pagode is een introductie tot het boeddhisme in Myanmar. U vindt er mooie muurschilderingen die het leven van Boeddha weergeven en de plaatselijke bevolking komt hier bijeen om te bidden.

Theedrinken is een belangrijk onderdeel van het leven in Myanmar. Bezoek een theewinkel en begeef u tussen families en vrienden, die samenkomen voor de sociale contacten. De rondleiding wordt vervolgd naar het Kandawgyi Park. In het meer schittert in de zon het bijzondere Karaweik Paleis dat de vorm heeft van een gouden draak.

Verder naar de Shwedagon Pagode, de meest heilige boeddhistische tempel in Myanmar. Hoewel de oorsprong van de pagode onduidelijk is, gelooft de lokale bevolking dat deze 2500 jaar geleden werd gebouwd en verschillende keren werd gerenoveerd, voordat deze in de 15e eeuw zijn huidige vorm kreeg. De 8-zijdige centrale stoepa is 99 meter hoog, verguld met 50.000 kilo bladgoud en wordt omgeven door 64 kleinere stoepa’s.

Overnachting in Yangon.

Dag 3: Yangon – Kyaikhtiyo (Golden Rock)
We gaan op weg naar de Kyaikhtiyo-pagode (bekend als de Golden Rock), een rit van ongeveer 5 uur. In het basiskamp van Kyaikhtiyo stapt u over in een open truck, die u naar de gouden rots brengt. Een immense rots bedekt met bladgoud en balancerend aan de rand van een diepe afgrond. Volgens de legende houdt de rots zijn evenwicht door een zorgvuldig geplaatste haar van Boeddha. Het is een belangrijk bedevaartsoord in Myanmar.

Overnachting in Kyaikhtiyo bij de Golden Rock.
Ontbijt inclusief.

Dag 4: Kyaikhtiyo – Bago – Yangon
Vanmorgen bestaat de mogelijkheid om de gouden rots opnieuw te bezoeken om te zien hoe de opkomende zon zijn stralen op de rots werpt. Vóór zonsopgang verzamelen lokale pelgrims zich bij de rots om offers te brengen. Een unieke en onvergetelijke ervaring, die u eigenlijk niet mag missen.

We keren terug naar het basiskamp en rijden vervolgens naar Bago, de voormalige hoofdstad van het Mon-koninkrijk. Hier bezoekt u de lokale markt, de Shwethalyaung-tempel (met een 55 m lange liggende Boeddha), de Shwemawdaw-pagode (114 m hoog) en een Mon-dorp.

Op de terugweg naar Yangon, een stop bij het oorlogskerkhof in Taukkyan. De begraafplaats bevat de graven van 6374 militairen, gestorven in de Tweede Wereldoorlog tijdens de slag in Birma. Op het oorlogsmonument prijken de namen van bijna 27.000 geallieerde soldaten, die in de oorlog het leven lieten en waarvan het graf onbekend is.

Overnachting in Yangon.
Ontbijt inclusief.

Dag 5: Yangon – Heho – Nyaung Shwe (Inlemeer)
Na een vroeg ontbijt, vertrek naar de luchthaven van Yangon voor een korte vlucht naar Heho. Van daar een schilderachtige rit naar Nyaung Shwe, de toegangspoort tot het Inlemeer. Onderweg een stop bij het houten Shwe Yan Pyay-klooster, met prachtig houtsnijwerk en een collectie Boeddhabeelden.

Aangekomen bij de oever gaat u met de motorboot naar het Inlemeer, een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van Myanmar. U passeert dorpjes met paalwoningen en drijvende tuinen van de Inthar-bevolking. Vissers roeien hun bootjes met de unieke één-been-techniek. Bezoek de Phaung Daw Oo-pagode, een belangrijk heiligdom van het meer.

Ervaar de lokale ambachten van het Inlemeer en bezoek het dorp Inpawkhone. We stoppen bij een zijdeweverij en een sigarenfabriekje. Misschien is er nog tijd voor een korte wandeling door een van de dorpjes.

Overnachting in Nyang Shwe.
Ontbijt inclusief.

Dag 6: Inlemeer en In Dein
U bezoekt de bruisende ochtendmarkt van het meer voor een uniek inzicht in de lokale culturen van het gebied. Dorpelingen van omringende bergstammen komen naar de markt om hun waren te verhandelen. U bent getuige van de diverse bevolkingsgroepen, die op één plek samenkomen, meestal gekleed in hun traditionele kledij.

Vanaf het meer wordt een kleine rivier gevolgd, die leidt naar het dorp In Dein. Het dorp ligt aan de voet van de heuvels met een schitterend uitzicht op het Inlemeer. We verkennen de omgeving te voet en dwalen door het prachtige gebied van Alaung Sitthou, waar een enorme collectie oude stoepa’s het landschap domineert.

Overnachting in Nyaung Shwe.
Ontbijt inclusief.

Dag 7: Inlemeer – Heho – Mandalay
Geniet van een heerlijk ontbijt en een ontspannen ochtend in hotel. Rond het middaguur transfer naar de luchthaven van Heho voor de korte vlucht naar Mandalay. Bij aankomst wordt u opgewacht door de gids, die u naar het hotel brengt.

Overnachting in Mandalay.
Ontbijt inclusief.

Dag 8: Mandalay – Sagaing – Ava – Amarapura – Mandalay
Vandaag bezoekt u drie voormalige hoofdsteden van Myanmar (Birma): Sagaing, Ava (ook bekend als Inwa) en Amarapura.

Over de brug van de Irrawaddy-rivier gaan we naar Sagaing, waarvan de heuvel is bedekt met 600 witgeschilderde pagodes en kloosters. Het is de thuisbasis van meer dan 3000 monniken. Bezoek de pagodes Swan Oo Pon Nya Shin en U Min Thone Sae alsmede een typisch Birmese markt en een pottenbakkersdorpje.

Vervolgens naar Ava, de hoofdstad van Myanmar van de 14e tot de 18e eeuw. Een korte tocht met de veerboot brengt ons bij het station, waar paard-en-wagen klaar staan om u naar het teakhouten Bagaya-klooster en de overblijfselen van het Koninklijk Paleis te brengen. Deze wijze van vervoer is een perfecte manier om het leven in dit landelijke gebied te ervaren.

Op de terugweg naar Mandalay stoppen we bij Amarapura, ook een voormalige hoofdstad, wiens naam ‘Stad van onsterfelijkheid’ betekent. Hier bezoekt u een atelier waar prachtige handgemaakte zijden producten gemaakt worden. Verder naar de iconische U Bein-brug. De brug (1,2 km lang) werd gebouwd uit 984 teakhouten palen van het verlaten Inwa-paleis. Geniet van een wandeling op de brug en het prachtige uitzicht over de omgeving. Laat in de middag terugkeer naar Mandalay.

Overnachting in Mandalay.
Ontbijt inclusief.

Dag 9: Mandalay – Mingun – Mandalay
Vandaag wordt een dagje cultuur. Een boottocht over de Irrawaddy-rivier brengt ons naar Mingun. U bezoekt daar Mingun Pahtodawgyi, een enorme onvoltooide pagode en destijds bedoeld om de grootste pagode in het land te worden. Verder naar de prachtige witte Hsinbyume-pagode, waarvan de kenmerkende stijl moet lijken op de mythische berg Meru. Vervolgens de Mingun Bell, met een gewicht van 90 ton de tweede grootste klok ter wereld.

We keren terug naar Mandalay voor de lunch. Na de lunch een bezoek aan de Mahamuni-pagode, die een van de meest vereerde Boeddhabeelden van het land huisvest. In de loop der jaren is het beeld door gelovigen bedekt met veel bladgoud, waardoor het een ‘klonterige’ textuur heeft gekregen. Het is een plek om respect te betuigen aan Boeddha.

Mandalay staat bekend om zijn bekwame ambachtslieden. We bezoeken enkele traditionele ateliers van de stad om meer te weten te komen over de unieke huisvlijtindustrie. Zie hoe vaklieden de kunst verstaan van houtsnij-, kalaga- en bladgoudtechnieken, die door de eeuwen heen onveranderd zijn gebleven.

We vervolgen de tour door Mandalay met een bezoek aan de Kuthodaw-pagode, waarvan de 729 marmeren platen met boeddhistische geschriften de titel ‘World’s Biggest Book’ heeft opgeleverd en gaan verder naar het Shwenandaw-klooster, het enige overgebleven gebouw uit het 19e-eeuwse Koninklijk Paleis. Een groot teakhouten gebouw met prachtig houtsnijwerk.

Overnachting in Mandalay.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 10: Mandalay – Monywa
Na het ontbijt vertrek voor een drie uur durende rit naar Monywa, een typisch Birmese stad aan de oevers van de Chindwin-rivier. Onderweg worden enkele stops ingelast om te ontspannen en foto’s te maken. Na aankomst in Monywa check-in bij het hotel en heeft u de tijd zich op te frissen, voordat u aan een tour door de stad begint.

In de middag een bezoek aan de Thanboddhay-pagode, een enorme boeddhistische tempel met meer dan 500.000 Boeddhabeelden. Dan naar de Boditahtaung-pagode, waar het grootste liggende Boeddhabeeld in Myanmar (lengte 100 meter) zich bevindt. Als dat nog niet indrukwekkend genoeg is, dan vindt u in de buurt de grootste staande Boeddha ter wereld: Laykyun Setkyar (hoogte 129 meter).

Nadat u al het fraais van Monywa hebt bekeken, gaat u naar de oever van de rivier om de zon te zien ondergaan. Daarna terugkeer naar het hotel.

Overnachting in Monywa.
Ontbijt inclusief.

Dag 11: Monywa – Po Win Taung – Pakkoku – Bagan
We gaan op weg naar Po Win Taung, ongeveer een uur rijden. Dit buitengewone complex bestaat uit 947 zandsteengrotten, die uit de heuvels zijn gegraven. Volgens archeologen bevatten de grotten de rijkste verzameling muurschilderingen en boeddhistische beelden in Zuidoost-Azië. Een paar honderd meter verderop vindt u Shwe Ba Taung, een interessant terrein waar kloosters en tempels zijn uitgehouwen uit rotsachtige, smalle kliffen.

Vervolgens gaan we richting Pakkoku over een rustige weg. We passeren traditionele dorpjes, waar we kunnen zien hoe boeren in palmbomen klimmen om sap te winnen voor de suikerproductie. Er wordt gestopt bij Kyet Su Kin Village, waar u meer te weten komt over de levensstijl en cultuur van de plattelandsbewoners.

De reis wordt hervat naar Pakkoku, waar we aan boord gaan van een boot voor een ontspannen cruise van twee uur stroomafwaarts naar Bagan. Na aankomst transfer naar het hotel.

Overnachting in Bagan.
Ontbijt inclusief.

Dag 12: Bagan
De excursies van vandaag bieden een goed inzicht in Bagan’s geschiedenis, cultuur en lokale levensstijl. We beginnen bij de Thagyar Pone-tempel, gelegen in een prachtige omgeving. Vervolgens gaat u naar de Ananda-tempel, een van de meest vereerde tempels in Bagan.

Door naar Myinkaba Village en de Gubyaukgyi-tempel, waarvan de laatste bekend staat om de prachtige schilderingen op de binnenmuren en decoratief pleisterwerk aan de buitenkant. In de buurt bevinden zich de Manuha-tempel en de Nanpaya-tempel, twee kleinere tempels met mooie Boeddhabeelden.

Hierna bezoeken we twee ateliers, waar beroemde producten van Bagan geproduceerd worden: lak- en houtsnijwerken. De vaklui gebruiken technieken, die door generaties zijn doorgegeven om prachtige items te maken. Terugkeer naar het hotel voor een rustpauze. Laat in de middag een ontspannen rit met paard-en-wagen door het tempelgebied. De dag wordt afgesloten bij een uitzichtpunt om getuige te zijn van een spectaculaire zonsondergang.

Overnachting in Bagan.
Ontbijt inclusief.

Dag 13: Bagan
Vandaag heeft u de keuze uit drie interessante excursies:

 • Swe Daw Lay Su Legendary Tour: Ontdek een van de beroemdste legendes van Bagan, terwijl u in de voetsporen treedt van koning Anawrahta en zijn witte olifant. Per boot, auto en jeep bezoekt u vier mooie locaties, die de legende tot leven brengen.
 • Excursie naar Mount Popa & Salay: Begin met een ritje naar Chauk en bezoek de ochtendmarkt. Door naar het dorp Salay met zijn beroemde houten klooster. Dan over het platteland naar Mount Popa, een uitgedoofde vulkaan, waarvan men denkt dat dit de thuisbasis is van oude Birmese animistische geesten.
 • Biking + Community Tour: Ervaar landelijk Myanmar, haar cultuur en tradities op de fiets. Rijd door dorpjes, stop onderweg om thee te drinken en te kletsen met de lokale bevolking. Na de lunch verder naar Nyaung U. Zie ambachtslieden aan het werk tijdens de productie van Bagan-specialiteiten.

Overnachting in Bagan.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 14: Bagan – Yangon
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Nyaung U voor de vlucht naar Yangon. Bij aankomst ontvangst door de gids en transfer naar het hotel. U kunt zich even opfrissen want straks komt de gids u ophalen voor een stadstour.

U bezoekt het stadscentrum met zijn prachtige architectuur. De straten zijn gevuld met historische gebouwen, waarvan er vele een vervaagde koloniale charme hebben. Vanaf het postkantoor wandelen we naar de Sule-pagode midden in het centrum, langs het Strand Hotel, Mahabandoola Garden en het Onafhankelijkheidsmonument.

Vervolgens gaan we naar Little India en Chinatown, een kleurrijke kakofonie van restaurants, tempels en markten, die inzicht bieden in een heel andere kant van de Birmaanse samenleving. Aangekomen bij de Bogyoke-markt, voorheen Scott Market, struinen we langs de vele kraampjes en winkels. Dit is de markt waar u moet zijn voor souvenirs en juwelen.

Overnachting in Yangon.
Ontbijt inclusief.

Dag 15: Yangon – Amsterdam
Vandaag is de laatste dag van uw rondreis in Myanmar. U wordt opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht – met overstap – terug naar Amsterdam, waar u afhankelijk van uw vluchttijden dezelfde dag, of de volgende dag landt. Een geweldige reis is helaas weer ten einde.

Ontbijt inclusief.

Reisinformatie & tips:
> MYANMAR

> Rondreis Myanmar 2 weken

Prijsindicatie bij 2 personen: € 2.899,00 per persoon.
Prijsindicatie bij 4 personen: € 2.749,00 per persoon.

De prijs van deze rondreis Myanmar 2 weken is afhankelijk van de vertrekdag en uw persoonlijke wensen. Vraag via het contactformulier onderaan de pagina uw persoonlijke offerte aan.

Inclusief:

 • internationale vluchten met overstap Amsterdam-Yangon v.v.
 • binnenlandse vlucht Yangon-Heho
 • binnenlandse vlucht Heho-Mandalay
 • binnenlandse vlucht Nyaung U-Yangon
 • luchthavenbelastingen
 • brandstofheffing – veiligheidstoeslag
 • excursies en transfers zoals beschreven
 • transfers met privéauto met chauffeur, tenzij anders aangegeven
 • begeleiding door een lokale Engelstalige gids
 • verblijf in uitstekende hotels
 • hotelverzorging op basis van logies & ontbijt
 • overige genoemde maaltijden

Exclusief:

 • niet genoemde maaltijden
 • fooien
 • optionele excursies
 • visum voor Myanmar
 • reis- en annuleringsverzekering
 • reserveringskosten (€ 25,00 per boeking)
 • bijdrage garantiefonds GGTO (€ 7,50 per persoon per boeking)

> Rondreis Myanmar 2 weken

Hieronder vindt u de hotels die LAZOA Travel voor deze rondreis Myanmar 2 weken heeft geselecteerd. Het zou kunnen dat een hotel tijdens uw reis niet beschikbaar is. U overnacht dan in een gelijkwaardig of beter hotel.

Yangon – Chatrium Hotel Royal Lake*****
       
www.chatrium.com/chatrium/royallakeyangon

Kyaikhtiyo – Mountain Top Hotel***
       
www.mountaintop-hotel.com

Nyaung Shwe – View Point Eco Lodge****
       
www.inleviewpoint.com

Mandalay – Hotel Shwe Pyi Thar****
       
www.hotelshwepyithar.com

Monywa – Win Unity Resort Hotel****
       
www.winunityhotels.com

Bagan – The Hotel@Tharabar Gate****
       
www.tharabargate.com

> Rondreis Myanmar 2 weken

  VRAAG EEN OFFERTE AAN: