Rondreis Het Beste van Colombia in 2 weken

Cultuur, natuur en luxe aan het strand
14 dagen

HET BESTE VAN COLOMBIA IN 2 WEKEN: Cultuur, natuur en luxe aan het strand

Tijdens deze rondreis Colombia in 2 weken ziet u het beste wat het land te bieden heeft en eindigt u in heerlijke luxe op het schiereiland Isla Barú, gelegen voor de kust van Cartagena.

Het begint allemaal in de Colombiaanse hoofdstad Bogotá en bij de bijzondere Zoutkathedraal van Zipaquirá. Vervolgens gaat u naar de Koffiedriehoek, waar u onder andere de prachtige Cocoravallei met zijn enorme palmbomen bezoekt. Je zou denken dat het alleen maar koffie is wat de klok slaat in dit gebied, maar niets is minder waar. U wordt verrast met een geweldige flora en fauna, koloniale dorpjes en vriendelijke mensen.

Medellín staat bekend om het drugskartel van Pablo Escobar, maar zoals u zult zien heeft de stad een grote transformatie ondergaan en is de ‘Stad van de Eeuwige Lente’ tegenwoordig een prachtige, veilige en voor toeristen zeer interessante stad. Na Medellín reist u verder naar Cartagena aan de Caribische kust, met zijn warme klimaat en prachtige historische centrum.

Als geweldige afsluiter van deze reis gaat u vanuit Cartagena met de boot naar het luxehotel Las Islas Barú, waar u drie nachten in een prachtige bungalow met eigen zwembad of jacuzzi verblijft. Isla Barú is een typisch tropische bestemming aan de Caribische Zee met schitterende lagunes, hagelwitte stranden en kristalhelder water.

Pluspuntje aan deze reis: KLM vliegt vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Bogotá en terug vanaf Cartagena weer rechtstreeks naar Amsterdam.

Een rondreis met mooie hoogtepunten van Colombia en een heerlijke tropische afsluiter!

Dag 1: Amsterdam – Bogotá
Vandaag vliegt u met KLM rechtstreeks naar Bogotá. Nog dezelfde dag landt u in het begin van de middag op de luchthaven El Dorado. U wordt hier opgehaald en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag kunt u in het hotel bijkomen van de vlucht, of de stad zelf alvast verkennen.

Overnachting in Bogotá.

Dag 2: Bogotá
Na het ontbijt wordt u door de gids opgehaald voor een rondleiding door de hoofdstad Bogotá. U bezoekt de ochtendmarkt en de historische binnenstad La Candelaria. De huizen, kerken en gebouwen hier zijn in Spaans koloniale en barokstijl. Via het centrale plein Simon Bolivar wandelt u naar het goudmuseum, waar u de grootste gouden kunstcollectie van vóór de Spaanse overheersing kunt bewonderen. De collectie omvat zo’n 50.000 objecten, waarvan meer dan 30.000 van goud zijn.

Daarna brengt u een bezoek aan het Botero Museum, waar u een grote collectie beelden en schilderijen van de beroemde Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero kunt bezichtigen. Het museum bezit ook werken van onder andere Picasso, Dali, Monet en Matisse.

Als u het museum uitkomt staat de auto met chauffeur klaar om u naar het standbeeld van Guadelupe, op een van de heuvels aan de oostkant van de stad, te brengen. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad.

Overnachting in Bogotá.
Ontbijt inclusief.

Dag 3: Bogotá
In de ochtend wordt u opgehaald voor een bezoek aan de ondergrondse Zoutkathedraal van Zipaquirá, zo’n 50 kilometer ten noorden van Bogotá. De kathedraal ligt ongeveer 200 meter onder de grond in een oude zoutmijn en is uitgehouwen door mijnwerkers. Binnen vindt u monumentale kruizen, engelen, een Madonnabeeld en kleine kapellen.

Na het bezoek aan de Zoutkathedraal rijden we vervolgens naar een hoogte van 3100 meter om een kijkje te nemen bij de lagune van Guatavita. De flora en fauna rond het kratermeer is geweldig. U krijgt een lunch aangeboden in een boerendorp, waar u kunt rondkijken om een indruk te krijgen van het Colombiaanse boerenleven.

Op de terugweg naar Bogotá wordt een stop gemaakt om het voor de regio typische ‘arepas’ (maisbrood) te proeven.

Overnachting in Bogotá.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 4: Bogotá Salento
Na het ontbijt wordt u bij het hotel opgehaald voor een korte binnenlandse vlucht naar Pereira, een stad gelegen tussen de glooiende heuvels en groene valleien aan de rand van de Andes. U arriveert in de populaire Koffiedriehoek, waar u een aantal dagen doorbrengt.

We bevinden ons in het hart van de koffieregio, dus een bezoek aan een koffieboerderij mag dan ook niet ontbreken. ’s Middags gaan we daar op bezoek en leert u het hele proces van plant tot kopje koffie en natuurlijk gaat u er de meest verse koffie proeven.

U overnacht in het dorpje Salento. Het dorp wordt omringd door koffieplantages en boerderijen, met op de achtergrond het machtige Andesgebergte. Neem rustig de tijd om dit idyllische dorpje met zijn smalle straatjes, kleurrijke huisjes en kleine winkeltjes te verkennen.

Overnachting in Salento.
Ontbijt inclusief.

Dag 5: Salento
U rijdt door een prachtig landschap naar de schitterende Cocoravallei met zijn enorme waxpalmbomen (Palma de Cera), die wel 60 meter hoog kunnen worden. Tijdens een korte wandeling krijgt u een indruk van de geweldige flora en fauna van de vallei, waarbij vooral de bijzondere vogels opvallen.

‘s Middags bezoekt u het pittoreske Filandia. Dit schilderachtige dorpje ligt op een heuvel en biedt met zijn uitkijkpunt een prachtig uitzicht op de Cordilleras (aaneengesloten bergketens). Op een heldere dag kunt u de met sneeuw bedekte bergtoppen van het Nationaal Park Los Nevados in de verte zien liggen.

Overnachting in Salento.
Ontbijt inclusief.

Dag 6: Salento Medellín
U verlaat de Koffiedriehoek en rijdt door de uitlopers van het Andesgebergte naar Medellín.

Medellín heeft een opmerkelijke transformatie doorgemaakt en is nu een van de belangrijkste steden voor het bedrijfsleven, de politiek, de mode en het nachtleven. Medellín staat bekend als de ‘Stad van de eeuwige lente’ en is ook de geboortestad van kunstenaar Fernando Botero, wiens afbeeldingen van het Colombiaanse leven, mensen en wereldkwesties overal ter wereld te zien zijn.

Een donatie van standbeelden door Botero zelf, wordt getoond op een van de belangrijkste pleinen van de stad. De stad is ook beroemd om zijn kabelbanen, een opmerkelijk stukje techniek, een teken van hoe de lokale overheid een voorheen onderontwikkeld deel van de stad nieuw leven heeft ingeblazen.

Overnachting in Medellin.
Ontbijt inclusief.

Dag 7: Medellín
Vandaag staat een spannende tour door de geschiedenis en het heden van Medellín op het programma. U leert meer over de transformatie van deze fascinerende metropool. U gaat met de kabelbaan naar de wijk Santo Domingo, ooit een berucht gebied van bendegeweld in Medellín. U bezoekt de meest bekende toeristische plekken zoals het Plaza Botero, Parque Berrio en Comuna 13, vroeger een wijk van geweld en conflicten. Hier is fraaie graffitikunst te bewonderen.

Overnachting in Medellín.
Ontbijt inclusief.

Dag 8: Medellín Cartagena
Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het vliegveld van Medellín gebracht voor de vlucht naar Cartagena. Bij aankomst wordt u weer opgehaald en volgt de transfer naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Cartagena werd in 1533 gesticht door de Spanjaard Pedro de Heredia en was lange tijd de doorvoerhaven van goederen en ook slaven. Pas in 1822 werd Cartagena onafhankelijk. Het oude centrum van Cartagena is een historisch juweeltje en daarbuiten is de stad modern. De stranden en eilanden rond de stad maken Cartagena tot een populaire toeristische bestemming.

Overnachting in Cartagena.
Ontbijt inclusief.

Dag 9: Cartagena
Op deze dag maakt u kennis met Cartagena. Tijdens de stadstour bezoekt u het klooster La Popa en het Castillo San Felipe de Barajas, een fort in de stad Cartagena, gelegen op de heuvel van San Lázaro op een strategische locatie, die de toegang tot de stad over land en over zee overziet.

Het fort en het historische centrum van Cartagena, zijn sinds 1984 UNESCO werelderfgoed. U rijdt verder naar het oude stadscentrum en wandelt door de kleurrijke straten, kronkelende steegjes en over de belangrijkste pleinen van het oude Cartagena. Aan het einde van de tour bezoekt u het klooster San Pedro Claver.

Overnachting in Cartagena.
Ontbijt inclusief.

Dag 10: Cartagena – Isla Barú
U wordt bij het hotel opgehaald en naar de pier van Cartagena gebracht, waar u op de boot stapt die u naar uw luxehotel op het paradijselijke schiereiland Isla Barú brengt. Hier verblijft u een aantal dagen aan de Playa Blanca. Na aankomst in het tropische oord is de rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting in Barú.
Ontbijt inclusief.

Dag 11: Isla Barú
Word wakker en loop of zwem naar het restaurant voor een heerlijk ontbijt. De rest van de dag kunt u ontspannen in uw eigen privézwembad of jacuzzi, tot rust komen op het privéstrand of een bezoek brengen aan de spa. Er zijn ook verschillende activiteiten te ondernemen zoals snorkelen, jetskiën, duiken en kajakken door de mangroven (niet inbegrepen).

Overnachting in Barú.
Ontbijt inclusief.

Dag 12: Isla Barú
Geniet nog een volle dag van alle luxe; morgen gaat u alweer naar huis.

Overnachting in Barú.
Ontbijt inclusief.

Dag 13: Isla Barú Cartagena – Amsterdam
In de loop van de dag brengt de boot u weer terug naar de pier van Cartagena, waar u wordt opgehaald en naar het vliegveld wordt gebracht voor uw rechtstreekse vlucht terug naar Amsterdam. Een heerlijke reis zit er helaas weer op.

Ontbijt inclusief.

Dag 14: Amsterdam
Vandaag keert u terug op de luchthaven Schiphol.

Reisinformatie & tips:
> COLOMBIA

Prijsindicatie bij 2 personen: € 3.999,00 per persoon.
Prijsindicatie bij 4 personen: € 3.799,00 per persoon.

De prijs voor deze rondreis Colombia 2 weken is afhankelijk van de vertrekdag en uw persoonlijke wensen. Rechtstreekse vluchten met KLM zijn mogelijk bij vertrek op zondag, dinsdag, donderdag en zaterdag. Bij vertrek op zondag is de reis een dag korter of langer. Uiteraard is het ook mogelijk (en vaak goedkoper) om op iedere dag van de week met een overstap te vliegen. Vraag via het contactformulier onderaan de pagina uw persoonlijke offerte aan.

Inclusief:

 • rechtstreekse vluchten Amsterdam-Bogotá en Cartagena-Amsterdam met KLM
 • binnenlandse vlucht Bogotá-Pereira
 • binnenlandse vlucht Medellín-Cartagena
 • luchthavenbelastingen
 • brandstofheffing – veiligheidstoeslag
 • begeleiding bij de excursies door een Engelstalige gids
 • transfers over land per privéauto met chauffeur
 • entreegelden bij genoemde excursies
 • (boot)transfers zoals beschreven
 • verblijf in uitstekende 4 en 5 sterrenhotels
 • hotelverzorging op basis van logies & ontbijt
 • overige genoemde maaltijden

Exclusief:

 • niet genoemde maaltijden
 • fooien
 • optionele excursies
 • reis- en annuleringsverzekering
 • reserveringskosten (€ 25,00 per boeking)
 • bijdrage garantiefonds GGTO (€ 7,50 per persoon per boeking)

Hieronder vindt u de hotels die LAZOA Travel voor deze rondreis Colombia 2 weken heeft geselecteerd. Het zou kunnen dat een hotel tijdens uw reis niet beschikbaar is. U overnacht dan in een gelijkwaardig of beter hotel.

Bogotá – Best Western Plus 93 Park Hotel****

   
www.hotelbestwestern93.com

Salento – Hotel Terrazas de Salento****

   
www.instagram.com/hotel_terrazas_salento

Medellín – Hotel Du Parc Royal*****

   
www.hotelduparc.com

Cartagena – Alfiz Hotel Boutique ****

   
www.alfizhotel.com

Barú – Hotel Las Islas Barú*****

   
www.lasislas.com.co

> Rondreis Colombia 2 weken

  VRAAG EEN OFFERTE AAN: