Rondreis Fascinerend Colombia

Cultuur, natuur en prachtige steden
18 dagen

RONDREIS FASCINEREND COLOMBIA: Cultuur, natuur en prachtige steden

Tijdens deze 18-daagse privé rondreis Colombia nemen wij u mee op een zeer uitgebreide en gevarieerde reis door het prachtige Colombia. U begint met de hoofdstad Bogotá en de bijzondere Zoutkathedraal van Zipaquirá en gaat daarna richting het zuiden, door de Tatacoawoestijn, naar het archeologische gebied van San Agustín, met zijn eeuwenoude sculpturen.

Daarna gaat de reis verder, tussen de vulkanen door, naar de ‘Witte Stad’ Popayán en de ‘Stad van de Salsa’ Cali, om vervolgens de Koffiedriehoek aan te doen. Hier brengt u onder andere een bezoek aan de prachtige Cocoravallei met zijn enorme palmbomen. Het is ook een gebied van talrijke koffieplantages. Colombia is de derde grootste koffieproducent ter wereld.

Medellín staat bekend om het drugskartel van Pablo Escobar, maar zoals u zult zien heeft de stad een grote transformatie ondergaan en is de ‘Stad van de Eeuwige Lente’ tegenwoordig een prachtige, veilige en voor toeristen zeer interessante stad. U eindigt uw rondreis in de stad Cartagena aan de Caribische kust, met zijn warme klimaat en prachtige historische centrum.

Pluspuntje aan deze reis: KLM vliegt vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Bogotá en terug vanaf Cartagena weer rechtstreeks naar Amsterdam.

Een schitterende reis met veel variatie van oude cultuur, natuur en prachtige steden!

Dag 1: Amsterdam – Bogotá
Vandaag vliegt u met KLM rechtstreeks naar Bogotá. Nog dezelfde dag landt u in het begin van de middag op de luchthaven El Dorado. U wordt hier opgehaald en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag kunt u in het hotel bijkomen van de vlucht, of de stad zelf alvast verkennen.

Overnachting in Bogotá.

Dag 2: Bogotá
Na het ontbijt wordt u door de gids opgehaald voor een rondleiding door de hoofdstad Bogotá. U bezoekt de ochtendmarkt en de historische binnenstad La Candelaria. De huizen, kerken en gebouwen hier zijn in Spaans koloniale en barokstijl. Via het centrale plein Simon Bolivar wandelt u naar het goudmuseum, waar u de grootste gouden kunstcollectie van vóór de Spaanse overheersing kunt bewonderen. De collectie omvat zo’n 50.000 objecten, waarvan meer dan 30.000 van goud zijn.

Daarna brengt u een bezoek aan het Botero Museum, waar u een grote collectie beelden en schilderijen van de beroemde Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero kunt bezichtigen. Het museum bezit ook werken van onder andere Picasso, Dali, Monet en Matisse.

Als u het museum uitkomt, staat de auto met chauffeur klaar om u naar het standbeeld van Guadelupe, op een van de heuvels aan de oostkant van de stad, te brengen. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad.

Overnachting in Bogotá.
Ontbijt inclusief.

Dag 3: Bogotá
In de ochtend wordt u opgehaald voor een bezoek aan de ondergrondse Zoutkathedraal van Zipaquirá, zo’n 50 kilometer ten noorden van Bogotá. De kathedraal ligt ongeveer 200 meter onder de grond in een oude zoutmijn en is uitgehouwen door mijnwerkers. Binnen vindt u monumentale kruizen, engelen, een Madonnabeeld en kleine kapellen.

Na het bezoek aan de Zoutkathedraal rijden we vervolgens naar een hoogte van 3100 meter om een kijkje te nemen bij de lagune van Guatavita. De flora en fauna rond het kratermeer is geweldig. U krijgt een lunch aangeboden in een boerendorp, waar u kunt rondkijken om een indruk te krijgen van het Colombiaanse boerenleven.

Op de terugweg naar Bogotá wordt een stop gemaakt om het voor de regio typische ‘arepas’ (maisbrood) te proeven.

Overnachting in Bogotá.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 4: Bogotá Villavieja
Vandaag vliegt u naar Neiva, waar u wordt opgehaald en naar Villavieja gebracht wordt. U maakt een wandeling door het stadje dat is gesticht in 1550 en waar de tijd heeft stilgestaan. U gaat op bezoek bij een lokale familie en leert hoe de in Colombia geliefde crackers gemaakt worden. In een klein museum zult u versteld staan van wat de locals allemaal van ‘totuma’ (een soort pompoen) maken.

Aan het eind van de middag wordt u per tuktuk naar de Tatacoawoestijn gebracht. Hier vindt u een verrassend mooi geërodeerd landschap dat bestaat uit een rood (Cuzco) en grijs gedeelte (Los Hoyos). In het rode gedeelte treft u veel grote cactussen en mooie landschappen aan, in het grijze gedeelte is het landschap grimmiger. Zie het geheel als Colombia’s antwoord op de Grand Canyon.

Overnachting in Villavieja.
Ontbijt inclusief.

Dag 5: Villavieja San Agustín
U rijdt langs de langste rivier van het land, de Magdalena-rivier, naar het archeologische gebied van San Agustín. Hier bezoekt u het archeologische park waar in een junglelandschap de grootste verzameling religieuze monumenten en megalithische beeldhouwwerken in Zuid-Amerika te vinden is.

De sculpturen stellen goden en mythische dieren voor en ze zijn vakkundig afgebeeld in stijlen die variëren van abstract tot realistisch. De kunstwerken tonen de creativiteit en verbeelding van een noordelijke Andes-cultuur, die bloeide van de 1e tot de 8e eeuw na Christus. Sinds 1995 staat het archeologisch gebied op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Overnachting in San Agustín.
Ontbijt inclusief.

Dag 6: San Agustín
Vandaag gaat u naar het archeologisch park Alto de los Ídolos. Het is een verlengstuk van het archeologische park van San Agustin. Gelegen op een heuveltop vindt u hier graftombes, kleine tempels en stenen beelden van mensen en mythische dieren. De graftombes hebben iets weg van de hunebedden in Drenthe. Hier vindt u ook het hoogste beeld (7 meter) van de regio.

Overnachting in San Agustín.
Ontbijt inclusief.

Dag 7: San Agustín Popayán
De rit naar Popayán duurt ongeveer 6 uur. U rijdt door het prachtige berglandschap van National Park Puracé (in de Andesregio), een van de mooiste parken in Colombia met zijn rivieren, vulkanen, watervallen en zwavelhoudende bronnen.

De flora en fauna in dit gebied is overweldigend. Hoge vulkanen domineren het landschap, waaronder de Azúcar (5000 m hoog) en de nog actieve Puracé-vulkaan (4580 m hoog). Het is een thuis voor zowel de kleine kolibrie als de machtige Andescondor met een spanwijdte van wel 3 meter. Aan het eind van de middag komt u aan in Popayán.

Overnachting in Popayán.
Ontbijt inclusief.

Dag 8: Popayán
Popayán staat bekend om zijn prachtige koloniale architectuur en zijn bijdrage aan het Colombiaanse culturele en politieke leven. Popayán is ook bekend als de ‘Witte Stad’ vanwege de krijtwitte kleur van de meeste koloniale huizen en plaatsen in het centrum van de stad, waar ook meerdere kerken en kloosters zich bevinden. Sinds 2005 staat Popayán op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

U wandelt door het historische en koloniale centrum van Popayán en bezoekt een inheemse familie. Bent u hier op dinsdag, dan wordt een bezoek gebracht aan de kleurrijke markt in het bergdorp Silvia, waar de Guambiano-indianen hun zelfgemaakte producten verkopen.

Overnachting in Popayán.
Ontbijt inclusief.

Dag 9: Popayán – Cali
Na het ontbijt vertrekt u naar Cali, de stad van de Salsa. U voelt hier de vriendelijkheid van de mensen en waardering voor de schoonheid van het landschap. De stad straalt 24 uur per dag Salsa uit, vanwege de voorliefde voor de Afro-Caribische muziek.

In de middag staat een stadstour met een leuke wandeling door het centrum op het programma. U kunt hier genieten van prachtige kerken, parken en theaters. Vanaf het uitkijkpunt Sebastián de Belalcázar heeft u een panoramische blik over de stad en we bezoeken een sociaal dansproject voor kinderen.

Overnachting in Cali.
Ontbijt inclusief.

Dag 10: Cali Salento
U verlaat Cali en maakt een mooie rit door de suikerrietvelden naar de Koffiedriehoek, die een spectaculair panorama van uitersten biedt. Van koffieplantages tegen de berghellingen tot diepe valleien en met sneeuw bedekte bergtoppen. De Koffiedriehoek strekt zich grofweg uit tussen de drie steden: Bogotá, Medellín en Cali. Het hele gebied staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

U overnacht in het dorpje Salento, in het hart van de koffieregio. Het dorp wordt omringd door koffieplantages en boerderijen, met op de achtergrond het machtige Andesgebergte. Neem ’s middags de tijd om dit idyllische dorpje, met zijn smalle straatjes, kleurrijke huisjes en kleine winkeltjes, wandelend te verkennen.

Overnachting in Salento.
Ontbijt inclusief.

Dag 11: Salento
U rijdt door een prachtig landschap naar de schitterende Cocoravallei met zijn enorme waxpalmbomen (Palma de Cera), die wel 60 meter hoog kunnen worden. Tijdens een korte wandeling krijgt u een indruk van de geweldige flora en fauna van de vallei, waarbij vooral de bijzondere vogels opvallen.

We bevinden ons in een gebied van koffieplantages, dus een bezoek aan een koffieboerderij mag dan ook niet ontbreken. Hier leert u het hele proces van plant tot kopje koffie en natuurlijk gaat u er de meest verse koffie proeven.

Overnachting in Salento.
Ontbijt inclusief.

Dag 12: Salento Medellín
U verlaat de Koffiedriehoek en rijdt door de uitlopers van het Andesgebergte naar Medellín.

Medellín heeft een opmerkelijke transformatie doorgemaakt en is nu een van de belangrijkste steden voor het bedrijfsleven, de politiek, de mode en het nachtleven. Medellín staat bekend als de ‘Stad van de eeuwige lente’ en is ook de geboortestad van kunstenaar Fernando Botero, wiens afbeeldingen van het Colombiaanse leven, mensen en wereldkwesties overal ter wereld te zien zijn.

Een donatie van standbeelden door Botero zelf, wordt getoond op een van de belangrijkste pleinen van de stad. De stad is ook beroemd om zijn kabelbanen, een opmerkelijk stukje techniek, een teken van hoe de lokale overheid een voorheen onderontwikkeld deel van de stad nieuw leven heeft ingeblazen.

Overnachting in Medellin.
Ontbijt inclusief.

Dag 13: Medellín
Vandaag staat een spannende tour door de geschiedenis en het heden van Medellín op het programma. U leert meer over de transformatie van deze fascinerende metropool. U gaat met de kabelbaan naar de wijk Santo Domingo, ooit een berucht gebied van bendegeweld in Medellín. U bezoekt de meest bekende toeristische plekken zoals het Plaza Botero, Parque Berrio en Comuna 13, vroeger een wijk van geweld en conflicten. Hier is fraaie graffitikunst te bewonderen.

Overnachting in Medellín.
Ontbijt inclusief.

Dag 14: Medellín Cartagena
Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het vliegveld van Medellín gebracht voor de vlucht naar Cartagena. Bij aankomst wordt u weer opgehaald en volgt de transfer naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Cartagena werd in 1533 gesticht door de Spanjaard Pedro de Heredia en was lange tijd de doorvoerhaven van goederen en ook slaven. Pas in 1822 werd Cartagena onafhankelijk. Het oude centrum van Cartagena is een historisch juweeltje en daarbuiten is de stad modern. De stranden en eilanden rond de stad maken Cartagena tot een populaire toeristische bestemming.

Overnachting in Cartagena.
Ontbijt inclusief.

Dag 15: Cartagena
Op deze dag maakt u kennis met Cartagena. Tijdens de stadstour bezoekt u het klooster La Popa en het Castillo San Felipe de Barajas, een fort in de stad Cartagena, gelegen op de heuvel van San Lázaro op een strategische locatie, die de toegang tot de stad over land en over zee overziet.

Het fort en het historische centrum van Cartagena, zijn sinds 1984 UNESCO werelderfgoed. U rijdt verder naar het oude stadscentrum en wandelt door de kleurrijke straten, kronkelende steegjes en over de belangrijkste pleinen van het oude Cartagena. Aan het einde van de tour bezoekt u het klooster San Pedro Claver.

Overnachting in Cartagena.
Ontbijt inclusief.

Dag 16: Cartagena
Dag ter vrije besteding om bij te komen van een prachtige reis.

Overnachting in Cartagena.
Ontbijt inclusief.

Dag 17: Cartagena Amsterdam
Vandaag komt er een einde aan uw rondreis Colombia. In de loop van de dag wordt u opgehaald en naar het vliegveld van Cartagena gebracht voor de rechtstreekse terugvlucht naar Amsterdam.

Ontbijt inclusief.

Dag 18: Amsterdam
U keert terug op de luchthaven Schiphol.

Reisinformatie & tips:
> COLOMBIA

> Rondreis Colombia

Prijsindicatie bij 2 personen: € 4.199,00 per persoon.
Prijsindicatie bij 4 personen: € 3.699,00 per persoon.

De prijs van deze rondreis Colombia is afhankelijk van de vertrekdag en uw persoonlijke wensen. Rechtstreekse vluchten met KLM zijn mogelijk bij vertrek op zondag, dinsdag, donderdag en zaterdag. Bij vertrek op zaterdag is de reis een dag korter of langer. Uiteraard is het ook mogelijk (en vaak goedkoper) om op iedere dag van de week met een overstap te vliegen. Vraag via het contactformulier onderaan de pagina uw persoonlijke offerte aan.

Inclusief:

 • rechtstreekse vluchten Amsterdam-Bogotá en Cartagena-Amsterdam met KLM
 • binnenlandse vlucht Bogotá-Neiva
 • binnenlandse vlucht Medellín-Cartagena
 • luchthavenbelastingen
 • brandstofheffing – veiligheidstoeslag
 • begeleiding bij de excursies door een Engelstalige gids
 • transfers over land per privéauto met chauffeur
 • entreegelden bij genoemde excursies
 • transfers zoals beschreven
 • verblijf in een mix van uitstekende 4 en 5 sterrenhotels, een lodge en een hacienda
 • hotelverzorging op basis van logies & ontbijt
 • overige genoemde maaltijden

Exclusief:

 • niet genoemde maaltijden
 • fooien
 • optionele excursies
 • reis- en annuleringsverzekering
 • reserveringskosten (€ 25,00 per boeking)
 • bijdrage garantiefonds GGTO (€ 7,50 per persoon per boeking)

> Rondreis Colombia

Hieronder vindt u de hotels die LAZOA Travel voor deze rondreis Colombia heeft geselecteerd. Het zou kunnen dat een hotel tijdens uw reis niet beschikbaar is. U overnacht dan in een gelijkwaardig of beter hotel.

Bogotá – Best Western Plus 93 Park Hotel****

   
www.hotelbestwestern93.com

Villavieja – Boutique-Hotel Yararaka***

   
www.yararakahotel.com

San Agustin – Akawanka Lodge****

   
www.akawankalodge.com

Popayán – Hotel Dann Monasterio*****

   
www.hotelesdann.com/dann-popayan

Cali – Hotel Obelisco****

   
www.hotelobeliscocali.com

Salento – Hotel Terrazas de Salento****

  www.instagram.com/hotel_terrazas_salento

Medellín – Hotel Du Parc Royal*****

   
www.hotelduparc.com

Cartagena – Alfiz Hotel Boutique ****

   
www.alfizhotel.com

> Rondreis Colombia

  VRAAG EEN OFFERTE AAN: