Avontuurlijke Rondreis Sri Lanka

Avontuur, cultuur en natuur
16 dagen

AVONTUURLIJKE RONDREIS SRI LANKA: Avontuur, cultuur en natuur

Deze unieke 16-daagse avontuurlijke rondreis Sri Lanka biedt u een geweldige mix aan cultuur, overweldigende natuur en veel avontuur. Boeiende excursies, leuke activiteiten en een aantal dagen strandvakantie is wat de reiziger te wachten staat. U overnacht in mooie hotels, basic chalets en een luxe tent en wordt tijdens de reis bijgestaan door uw eigen gids/chauffeur.

Sri Lanka is het land van een ongekend rijke cultuur en eeuwenoude boeddhistische geschiedenis. Uw gids/chauffeur neemt u daarvoor mee naar de koningsstad Anuradhapura, Sigiriya Rock Fortress en Dambulla Rock Temple.

Voor de natuurliefhebber is het genieten van heel veel flora en fauna tijdens een boottocht door het Muthurajawela-moeras, een 4×4 jeepsafari in het Wilpattu National Park, de trekking in Knuckles Mountain Range en een bezoek aan het Sinharaja regenwoud.

Leuk is de kennismaking met de lokale bevolking. In Hiriwadana krijgt u al een voorproefje, maar in Digana trekt u de hele dag op met de bewoners van dit typische Sri Lankaanse dorpje en leert zo hun gebruiken en gewoontes kennen.

Voor de meer avontuurlijke reiziger valt er ook genoeg te beleven. Wat te denken van een spectaculaire klim naar Adam’s Peak en wildwater activiteiten als raften en Waterfall abseilen. U hoeft zich tijdens de reis geen moment te vervelen.

Nog even een aantal dagen relaxen in de badplaats Ahangama om de indrukken van deze mooie reis te verwerken.

Een mooie en goed verzorgde rondreis, die borg staat voor een fantastische vakantie op Sri Lanka!

Dag 1: Amsterdam
Vandaag vertrekt u vanaf Schiphol naar Sri Lanka. De volgende dag landt u op de internationale luchthaven Bandaranaike.

Dag 2: Negombo
Na aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht door de chauffeur, die u naar uw hotel in Negombo brengt, een stad aan de westkust van het eiland. Na check-in bij het hotel is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt een bezoek brengen aan het 17e-eeuwse Nederlandse fort, de neoklassieke St. Mary’s kerk met prachtige plafondschilderingen, of de lagune die uitmondt in het door Nederlanders aangelegde kanaal. Of gewoon een beetje relaxen bij het zwembad of op het strand.

’s Avonds een ontspannen boottocht door het Muthurajawela-moeras. Al varend tussen mangrovebossen en graslanden is het hier genieten van een geweldige flora en fauna. Bijzondere planten- en vogelsoorten en dieren zoals krokodillen, varanen, schildpadden, apen etc. maken dit gebied bijzonder.

Overnachting in Negombo.
Afhankelijk van uw aankomsttijd kan het programma afwijken.

Dag 3: Negombo – Wilpattu
Na het ontbijt vertrekken we naar Wilpattu National Park, een schitterend natuurreservaat aan de noordwestkust van Sri Lanka.

Wilpattu National Park is met zijn oppervlakte van 131.693 hectare het grootste nationale park van Sri Lanka. Het gebied bestaat uit bossen, savannes en bijna 60 meren. Wat het park allemaal aan geweldige flora en fauna te bieden heeft, ervaart u morgen tijdens de 4×4 jeepsafari. Een bezoek aan het Wilpattu National Park is een echte beleving, een avontuur door de mooiste natuur van Sri Lanka.

Even buiten het nationale park ligt het Big Game Camp, uw verblijfplaats voor vandaag. ’s Avonds krijgt u een heerlijke barbecue aangeboden. Geniet bij het kampvuur en onder de sterrenhemel van heerlijke lekkernijen, voordat u uw luxe tent opzoekt voor de nachtrust.

Overnachting op de camping.
Ontbijt en barbecue inclusief.

Dag 4: Wilpattu – Anuradhapura
Vanmorgen vroeg op voor een 4×4 jeepsafari in het park. U trekt met een ranger een aantal uren door bossen, langs meren en over uitgestrekte savannes om op zoek te gaan naar olifanten, buffels, krokodillen, wilde zwijnen, lippenberen en bijzondere vogels. Mogelijk krijgt u ook nog luipaarden te zien. Dit wordt een avontuurlijke safari in een gebied dat nog niet overspoeld wordt door toeristen. Na de safari wordt op de camping het ontbijt geserveerd.

Het prachtige natuurgebied wordt verruild voor de grote stad. We gaan naar Anuradhapura, de oude hoofdstad van Sri Lanka (periode 5e eeuw vóór Christus en 9e eeuw ná Christus). De stad is het centrum van de boeddhistische beschaving. De oudste heiligdommen (sommige daterend uit de 3e eeuw voor Christus) zijn hier te vinden en worden bezocht.

Indrukwekkende witte stoepa’s, versierd met fraaie beelden, de Sri Maha Bodhi-boom (meer dan 2000 jaar oud), siertuinen, prachtig uitgevoerde stenen baden en vijvers, een irrigatiesysteem van stuwmeren en kanalen, zijn de attracties van Anuradhapura.

Overnachting in Anuradhapura.
Ontbijt en diner inclusief.

Dag 5: Anuradhapura – Sigiriya – Habarana
Na het ontbijt vertrek naar Habarana.

‘s Middags brengt u een bezoek aan Sigiriya Rock Fortress. Dit werelderfgoed werd in de periode 473-491 na Christus gebouwd door koning Kashyapa. De leeuwenrots met bovenop een citadel steekt 200 meter boven de bomen uit. De citadel is van ongekende schoonheid; de voet van de rots wordt omringd door een gracht, een wal en uitgestrekte (water) tuinen. De wereldberoemde fresco’s van de ‘hemelse meisjes’ van Sigiriya, die zich op een beschutte plek op de rots bevinden, kunnen worden benaderd via een wenteltrap. De fresco’s zijn geverfd in aardpigmenten.

Overnachting in Habarana.
Ontbijt en diner inclusief.

Dag 6: Habarana – Hiriwadana – Dambulla – Habarana
Na het ontbijt maken we ons op voor de ‘Hiriwaduna Village Experience’. In en rond het dorpje Hiriwaduna maken we een mooie wandeling, een leuke boottocht met een catamaran over het meer en een rit met een ossenkar door de jungle en rijstvelden. U bezoekt dit typisch Sri Lankaanse dorpje, maakt kennis met de lokale bevolking en leert het echte plattelandsleven kennen. 

Vervolgens een bezoek aan de rotstempel van Dambulla. Deze tempel werd gebouwd door Koning Walagambahu in de 1e eeuw vóór Christus. Dambulla Rock Temple behoort tot het werelderfgoed van UNESCO en is de meest indrukwekkende grottempel van Sri Lanka. Het complex van vijf grotten omvat meer dan 2000 m² aan muur- en plafondschilderingen en 150 Boeddhabeelden, waarvan de grootste is gehouwen uit een rots en 14 meter groot is.

Overnachting in Habarana.
Ontbijt en diner inclusief.

Dag 7: Habarana – Knuckles Range
Na het ontbijt verlaten we Habarana en gaan op weg naar alweer zo’n mooi berggebied in Sri Lanka: Knuckles bergketen.

Vandaag staat Knuckles Mountain Range op het programma. Een schitterend natuurgebied met grote bosformaties, een endemische flora en fauna en een adembenemend berglandschap. Het is een waar paradijs voor wandelaars. Het gebied staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Onder leiding van een gids maakt u een 4 uur durende trekking over bergachtige paden, door dichte wouden, over beekjes en langs watervallen, theeplantages en rijstvelden. Het is hier genieten van een schilderachtig landschap. Onderweg maken we een stop in het afgelegen dorpje Meemure dat alleen te voet te bereiken is. Maak kennis met de bevolking en zie hoe ze leven. Geniet hier van een heerlijke kop thee, gezoet met ‘juggery’, gemaakt van kokosmelk. Na een korte pauze gaan we het dorp verkennen en heeft u de mogelijkheid te zwemmen in het koele bergwater van een beek die door het dorp stroomt.

Het weer in het Knuckles Mountain Range is onvoorspelbaar en kan binnen enkele minuten zomaar omslaan. Een dichte mist kan de bergen in korte tijd onzichtbaar maken, terwijl een regenbui elk moment op de loer ligt. Neem voor de zekerheid een regenjas mee.

Verblijf en overnachting is midden in de natuur, in een basic bungalow met badkamer en ventilatoren. Er is alleen warm water en elektriciteit tijdens bepaalde uren van de dag. Dit alles maakt het wel een bijzondere ervaring.

Overnachting in de omgeving van Knuckles Range.
Ontbijt en diner inclusief.

Dag 8: Knuckles Range – Digana
Deze dag brengt u door bij een lokale familie op een locatie langs de oever van het Victoria-reservoir en staat in het teken van ‘Live like a local’. U trekt de hele dag op met de dorpelingen en leert hier het echte Sri Lankaanse leven kennen. Help ze bij hun dagelijkse werkzaamheden, ga varen met de vissers, maak een mooie wandeling, bereid samen met de familie een heerlijke maaltijd en bezoek een schooltje. Ervaar ook hoe deze mensen milieubewust bezig zijn.

Verblijf en overnachting in een eenvoudig chalet, maar schoon en doeltreffend ingericht en met spectaculair uitzicht. ’s Ochtends hoor je de vogels zingen; beter wakker worden is bijna niet voor te stellen.

Overnachting in Digana.
Ontbijt en diner inclusief.

Dag 9: Digana – Adam’s Peak
Na het ontbijt transfer naar Adam’s Peak. Vandaag (of eigenlijk vannacht) staat u voor een flinke sportieve opgave. U gaat namelijk Adam’s Peak beklimmen. Deze heilige berg is 2243 meter hoog en via 5500 traptreden is de top te bereiken. Adam’s Peak is een heilige plek voor boeddhisten, moslims, christenen en hindoes. De berg wordt veelal ’s nachts beklommen, zodat je op tijd boven bent om de prachtige zonsopkomst mee te maken, een bijna bovennatuurlijk schouwspel.

Overleg met uw gids wat de beste tijd is om te vertrekken. Afhankelijk van uw fitheid en de nodige rustpauzes onderweg, moet u rekenen op een tocht van rond de 4 uur en voor de terugweg op 2,5/3 uur. U zal zeker niet de enige zijn die deze fantastische tocht onderneemt.

Overnachting in de omgeving van Adam’s Peak.
Ontbijt en diner inclusief.

Dag 10: Adam’s Peak – Kitulgala – Ella
Na in de vroege uurtjes genoten te hebben van de magische zonsopgang op de top, klimt u weer naar beneden en bereikt u in de ochtenduren het hotel. Gebruik het ontbijt en rust nog even uit, voordat u in de middag in het hotel uitcheckt om naar Kitulgala te gaan.

Kitulgala is een klein stadje in het westen van Sri Lanka. Het ligt midden in het regenwoud en heeft twee keer per jaar te maken met moessonregen. Hiermee is het een van de natste plekken in Sri Lanka. Niettemin komt het dorpje tot leven in de eerste drie maanden van het jaar, vooral in februari, de droogste maand. Misschien onbekend, maar in de buurt van Kitulgala werd in 1957 op de Kelani-rivier een deel van de beroemde film ‘The Bridge on the River Kwai’ opgenomen. De betonnen funderingen van de brug zijn nog te zien.

’s Middags een ‘White Water Rafting’ op de Kelani-rivier. Een spectaculaire rafting, waarbij een aantal grote en kleine stroomversnellingen bedwongen moet worden. Dit spektakel is geschikt voor personen vanaf 10 jaar.

Overnachting in Ella.
Ontbijt en diner inclusief.

Dag 11: Ella
We maken ook kennis met Ella, een klein stadje in de provincie Uva, om daar de sfeer te proeven. Ella ligt op een hoogte van 1041 meter boven de zeespiegel, in een groene heuvelachtige omgeving. Het gebied heeft een rijke biodiversiteit.

Vandaag neemt u deel aan een aantal spectaculaire wildwater activiteiten, zoals waterfall abseilen en glijden/springen vanaf een rots het water in (confidence jump).

Overnachting in Ella.
Ontbijt en diner inclusief.    

Dag 12: Ella – Sinharaja
Na het ontbijt vertrekken we naar Sinharaja, gelegen in het zuidwesten van Sri Lanka. U brengt een bezoek aan het reservaat dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Het bosreservaat Sinharaja ligt in het zuidwesten van Sri Lanka. Het is het laatste levensvatbare primair tropisch regenwoud van Sri Lanka. Meer dan 60% van de bomen zijn inheems en velen hiervan worden beschouwd als zeer zeldzaam. Er is veel inheemse fauna – vooral vogels – in het reservaat, maar het is ook de thuisbasis van meer dan 50% van Sri Lanka’s inheemse soorten zoogdieren (het luipaard en de Indische olifant zijn bedreigde zoogdieren) en vlinders. Verder komen er veel soorten insecten, reptielen en zeldzame amfibieën voor. Het reservaat is bewoond; in het zuidwesten bevinden zich twee dorpen.

Overnachting in Sinharaja.
Ontbijt en diner inclusief.     

Dag 13 t/m 15: Sinharaja – Ahangama
Strandvakantie in de badplaats Ahangama. Hier kunt u nog een aantal dagen genieten van prachtige stranden, uitgaansleven en heerlijke drankjes. Surfers vinden hier de beste surfspots van het eiland.

Overnachtingen in Ahangama.
Ontbijt en diner inclusief.

Dag 16: Ahangama – Colombo – Amsterdam
Vandaag komt er helaas weer een einde aan uw avontuurlijke rondreis Sri Lanka. U wordt naar de luchthaven van Colombo gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. Afhankelijk van uw vlucht komt u vandaag of morgen in Amsterdam aan.

Reisinformatie & tips:
> SRI LANKA

Prijsindicatie bij 2 personen: € 1.999,00 per persoon
Prijsindicatie bij 4 personen: € 1.899,00 per persoon

De prijs van deze avontuurlijke rondreis Sri Lanka is afhankelijk van de vertrekdag en uw persoonlijke wensen. Vraag via het contactformulier onderaan de pagina uw persoonlijke offerte aan.

Inclusief:

 • lijnvlucht Amsterdam-Colombo v.v.
 • luchthavenbelastingen
 • brandstofheffing – veiligheidstoeslag
 • excursies en transfers zoals beschreven
 • transfers met privéauto met chauffeur, tenzij anders aangegeven
 • begeleiding door een Engelstalige gids/chauffeur van dag 2 t/m 13
 • verblijf in een leuke mix 3 en 4 sterrenhotels, een luxe tent en basic accommodatie
 • hotelverzorging op basis van halfpension
 • maaltijden zoals beschreven

Exclusief:

 • niet genoemde maaltijden
 • fooien
 • optionele excursies
 • reis- en annuleringsverzekering
 • reserveringskosten (€ 25,00 per boeking)
 • bijdrage garantiefonds GGTO (€ 7,50 per persoon per boeking)

> Avontuurlijke rondreis Sri Lanka

Hieronder vindt u de hotels die LAZOA Travel voor deze avontuurlijke rondreis Sri Lanka heeft geselecteerd. Het zou kunnen dat een hotel tijdens uw reis niet beschikbaar is. U overnacht dan in een gelijkwaardig of beter hotel.

Negombo – St. Lachlan Hotel & Suites****
       
www.stlachlanhotelnegombo.com

Wilpattu – Big Game Camping
       
www.srilankabiggamesafaris.com

Anuradhapura – The Lakeside Hotel at Nuwarawewa***
       
www.nuwarawewa.com

Habarana – The Other Corner****
       
www.tocsrilanka.com

Knuckles Range – Corberts Rest (bed op slaapzaal)
       
www.corbertsrest.com

Digana – Polwaththa Eco Lodge***
       
www.polwaththa-ecolodges.com

Adam’s Peak – Wathsala Inn
       
www.adamspeakhotels.com

Ella – Ella Adventure Park
       
www.ellajungleresort.lk

Sinharaja – Ratnaloka Tour Inns****
Ratnaloka Tour Inns    Ratnaloka Tour InnsRatnaloka Tour Inns    Ratnaloka Tour Inns
www.ratnaloka.com

Ahangama – Insight Resort****
       
www.insightresortsrilanka.com

> Avontuurlijke rondreis Sri Lanka

  VRAAG EEN OFFERTE AAN: