Rondreis Authentiek Cambodja in 2 weken

Ontdek het echte Cambodja
14 dagen

RONDREIS AUTHENTIEK CAMBODJA IN 2 WEKEN: Ontdek het echte Cambodja

Cambodja is een land vol met oude en moderne geschiedenis, verzadigd met prachtige religieuze monumenten, overladen met vriendelijke mensen en weelderige rijstvelden, graslanden en machtige rivieren. Dit is waarschijnlijk niet het beeld dat de meeste reizigers voor ogen hebben van Cambodja, maar dat zal na deze rondreis Cambodja in 2 weken door het schitterende land zeker veranderen.

De reis begint in de hoofdstad Phnom Penh, waar de koloniale charme van Frans-Indochina nog steeds aanwezig is. Hoewel de stad het epicentrum was van het Rode Khmer-regime in de late jaren zeventig, zijn de belangrijkste bezienswaardigheden onaangeroerd gebleven. De pracht van het Koninklijk Paleis, het Nationaal Museum en de met bomen omzoomde boulevard zijn hiervan slechts enkele voorbeelden.

Vanuit Phnom Penh gaan we noordwaarts naar de landelijke gebieden van Kampong Thom en Kratie. Pre-Angkoriaanse tempels, rijstvelden en graslanden domineren het landschap van deze steden. In de Mekong-rivier rond Kratie gaan we op zoek naar de bedreigde Irrawaddy-dolfijnen.

Drie dagen worden doorgebracht in Siem Reap, de toegangspoort tot de majestueuze tempels van Angkor. Gebouwd tussen de 9e en 13e eeuw, liggen honderden tempels in het gebied dat ooit diende als hoofdstad van het machtige Khmer-rijk. Geniet hier van de schoonheid van de tempels en laat uw gids vertellen over de wonderen van dit oude koninkrijk.

We reizen verder door landelijk Cambodja naar de tweede grootste stad van het land: Battambang. Gelegen aan de oever van de Sangker-rivier, heeft de stad nog steeds de rustige Franse charme van weleer. Het omliggende platteland laat Battambang echt schijnen, want het is gevuld met rijstvelden, houten paalwoningen, fruitboerderijen en (natuurlijk) tempels. We keren terug naar de stad waar de reis begon: Phnom Penh.

Een bijzonder interessante reis, die u veel van het echte Cambodja laat zien!

Dag 1: Amsterdam – Phnom Penh
Vandaag vliegt u – met overstap – naar de luchthaven van Phnom Penh in Cambodja, waar u de volgende dag landt.

Dag 2: Phnom Penh
Bij aankomst in Phnom Penh wordt u verwelkomd door uw lokale Engelssprekende gids, die u naar het hotel zal begeleiden om in te checken.

Phnom Penh was ooit een van de mooiste steden in het Verre Oosten, en ondanks haar recente turbulente geschiedenis heeft het nog steeds veel koloniale charme. De hoofdstad van Cambodja is een bruisende stad, gelegen aan de samenvloeiing van de machtige rivieren Mekong en Tonlé Sap. Brede boulevards en koloniale gebouwen weerspiegelen de glorieuze dagen van weleer en dragen bij aan de allure van de stad, waar Aziatische en westerse tradities op een fascinerende manier samenkomen.

Geniet van een sfeervolle riviercruise bij zonsondergang en kijk hoe Phnom Penh’s populaire rivierfront tot leven komt.

Vanavond wordt u getrakteerd op een heerlijk Khmer-welkomstdiner in Romdeng, een liefdadigheidsrestaurant waar voormalige straatkinderen de principes van gastvrijheid leren. Het restaurant is gevestigd in een koloniaal gebouw met een sfeervolle tuin in het centrum van de stad. Opmerking: Romdeng is gesloten tijdens zon- en feestdagen.

Overnachting in Phnom Penh.
Diner inclusief.

Dag 3: Phnom Penh

Vanochtend wordt u begroet door de chauffeur, die u meeneemt op een tour naar de meest opmerkelijke bezienswaardigheden in Phnom Penh in een cyclo, een origineel Phnom Penh-vervoermiddel en een leuke manier om deze levendige stad te verkennen. U bezoekt eerst Wat Phnom, gelegen op een heuveltop. De tempel bevat voorbeelden van Khmer-architectuur en een aantal religieuze beelden.

We volgen de levendige rivieroever naar het Koninklijk Paleis waar zich de zilverpagode bevindt, die haar naam dankt aan een tegelvloer bestaande uit 5329 puur zilveren tegels van 1 kg zwaar. Het paleis dateert uit 1886 en heeft een verzameling Boeddha’s in goud, zilver, kristal en brons, veel versierd met diamanten.

Later vandaag krijgt u een inkijkje in de donkere geschiedenis van Cambodja. Een aangrijpende ervaring is het bezoek aan het Tuol Sleng Genocide Museum (S21), waar u veel te weten komt over de gruwelijkheden, die tijdens het schrikbewind van de Rode Khmer van Pol Pot in de jaren 1975-1979 hebben plaatsgevonden. U ervaart beelden, die zeker in uw geheugen gegrift zullen blijven staan. Het is een heftige ervaring, maar wel de realiteit!

Als u interesse hebt, kunt u de nabijgelegen Russische markt bezoeken, een van de populairste markten van de stad. Hier vindt u prachtig geweven Khmer-zijde en katoen, zilveren sieraden, edelstenen en houtsnijwerken. Een leuk souvenir kopen zal hier niet moeilijk zijn.

Laat in de middag bezoekt u het oevergebied van Phnom Penh. Op de ‘Franse’ promenade vinden aan het begin van de avond allerlei activiteiten plaats, waaronder Khmer-dansen en bewegingslessen. Hier kunt u eventueel aan deelnemen. Ook voor heerlijke lokale gerechten kunt u hier terecht.

Overnachting in Phnom Penh.
Ontbijt inclusief.

Dag 4: Phnom Penh – Kampong Cham – Koh Trong/Kratie
Na het ontbijt verlaten we Phnom Penh en gaan we op weg naar Kampong Cham, een voormalige Franse handelspost. Het is een bijzondere charmante stad met brede boulevards, gelegen aan de Mekong-rivier. Hier is het volop genieten van de Franse architectuur uit de koloniale periode. Na een rondleiding door het stadscentrum gaan we verder naar de Wat Nokor Bachey, een boeddhistische tempel uit de 11e eeuw in het Angkor-tijdperk.

We vervolgen onze weg naar de provincie Kratie. Vanaf de stad Kratie varen we in 10 minuten naar het eiland Koh Trong, waar u incheckt bij het hotel. De rest van de middag is ter vrije besteding om het pittoreske eiland te ontdekken of te ontspannen in het hotel. De mensen hier zijn nog puur, vriendelijk en nieuwsgierig.

Overnachting op Koh Trong.
Ontbijt inclusief.

Dag 5: Koh Trong
We rijden noordwaarts langs de oevers van de Mekong-rivier, over een schilderachtige route met prachtig uitzicht. Het dorp Kampi is een van de beste plaatsen om de zeldzame Irrawaddy-dolfijnen langs de Mekong te bekijken. U stapt aan boord van een lokale boot, die u naar de leefgebieden van deze interessante dieren brengt. Zodra de eerste dolfijn is gespot zet de stuurman de motor uit en volgt u de dolfijnen (duur 1 tot 1,5 uur).

Vervolgens gaan we naar het dorp Sambo voor een bezoek aan Wat Sorsor Mouy Roy. De zogenaamde ‘100 pijlers pagode’ is een belangrijk historisch en cultureel gebouw en vrij beroemd om zijn legende met een prinses en een krokodil. In een lokaal restaurant wordt de lunch gebruikt.

In de middag keren we terug naar het eiland Koh Trong. Dit Mekong-eiland toont het typische Cambodjaanse dorpsleven, waar mensen in hun levensonderhoud grotendeels afhankelijk zijn van rijst- en fruitteelt. Bij aankomst kunt u beslissen of u de paardenkar wilt nemen of zelf op de fiets het eiland rond wilt rijden.

Op het eiland wacht u een speciale activiteit: een boomplantproject geïnitieerd door een lokale boer om het ooit dichtbeboste eiland opnieuw te cultiveren. U kunt bijdragen aan het project door uw eigen boom te planten. Na het planten gaan we verder met de paardenkar of fiets naar een Vietnamees drijvend dorp aan de zuidpunt van het eiland.

Overnachting op Koh Trong.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 6: Koh Trong – Kampong Thom
We laten het mooie eiland Koh Trong achter ons en gaan op weg naar de provincie Kampong Thom, een rit van 220 kilometer. Onderweg wordt gestopt bij Phnom Santuk Mountain en beklim je 980 treden naar de top om de pagode te bezoeken en voor een geweldig uitzicht over het landschap. Bij aankomst in Kampong Thom checkt u in bij het hotel en kunt u een fietstocht langs de rivier maken, of relaxen bij het zwembad van het hotel.

Overnachting in Kampong Thom.
Ontbijt inclusief.

Dag 7: Kampong Thom – Siem Reap
Vandaag gaan we naar Sambor Prei Kuk, een van de belangrijkste pre-Angkoriaanse locaties in het land en tevens een nieuw UNESCO-werelderfgoed. Sambor Prei Kuk werd gebouwd in de Chenla-periode tussen de 6e en 7e eeuw en er zijn meer dan 100 goed bewaarde tempels verspreid in het bos. De drie belangrijkste sites zijn verbonden door schaduwrijke paden. Geniet van een prachtige wandeling door de jungle met adembenemende uitzichten. Uw bezoek ondersteunt een op de gemeenschap gebaseerd toeristisch project.

In de dorpen rond het tempelcomplex worden oude ambachten uitgeoefend. Er wordt gewerkt met materialen zoals bamboe en rotan en we zien de ambachtslieden aan het werk. De gemeenschap runt de ‘Isanborei Craft Hut’ en verkopen hun producten als onderdeel van een toeristisch project. U krijgt hier de kans om bij te dragen aan de duurzaamheid en het levensonderhoud van de mensen. Als dank wordt een eenvoudige, maar zeer smakelijke lunch voor u bereid.

Na een leuk bezoek gaan we door naar Siem Reap, de toegangspoort tot de majestueuze tempels van Angkor. Bij aankomst checkt u in bij het hotel.

Overnachting in Siem Reap.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 8: Siem Reap
We gaan vroeg op pad voor een van de hoogtepunten van uw reis door Cambodja: een bezoek aan Angkor Wat bij zonsopgang. Kijken naar de eerste zonnestralen, die over het grootste religieuze bouwwerk ter wereld schijnen, zal u niet onberoerd laten. Geniet eerst van een ontbijt in Angkor Café tegenover Angkor Wat, voordat we de tempel bezoeken.

Het legendarische Angkor Wat werd gebouwd tijdens het bewind van koning Suryavarnan II in het begin van de 12e eeuw. In de tempel zijn de muren bedekt met steengravures en bas-reliëfs met afbeeldingen van de hindoeïstische mythologie en de oorlogen die Suryavarnan II voerde. Angkor Wat staat bekend om zijn 2000 Apsara-dansers die de tempel decoreren. Men denkt dat de bouw ongeveer 30 jaar heeft geduurd. Angkor Wat prijkt op de nationale vlag van Cambodja, omdat de tempel de ziel van het Khmer-volk symboliseert.

Vanaf Angkor Wat gaat u naar het platteland rond het waterreservoir West Baray, waar u waterbuffels kunt zien in moerassige vijvers, kinderen in schooluniformen op de fiets en ossenkarren die de oogst van de dag vervoeren. We bezoeken Angkor Silk Farm, 15 km ten westen van Siem Reap, waar u getuige kunt zijn van het hele proces van zijdecreatie: van het veredelingsproces van de zijderups tot het spinnen van de zijde, het verfproces en het creëren van de mooiste producten op de houten weefgetouwen. We sluiten de ochtend af en keren terug naar het hotel voor een pauze tijdens de middaghitte.

In de late middag bezoeken we de Ta Prohm-tempel, gebouwd in het midden van de 12e tot de vroege 13e eeuw. De tempel is uniek omdat deze overwoekerd is door bomen en klimplanten. Dit maakt Ta Prohm een van de meest pittoreske en memorabele van de Angkor-tempels. Als het druk is kunt u er ook voor kiezen om als alternatief het tempelcomplex van Preah Khan te bezoeken. Geniet ten slotte van een landelijke zonsondergang boven de rijstvelden en het prachtige landschap van de piramidale Pre Rup-tempel.

Overnachting in Siem Reap.
Ontbijt inclusief.

Dag 9: Siem Reap
Vanmorgen bezoekt u de oude stad Angkor Thom, de laatste hoofdstad van het grote Khmer-rijk onder bewind van Jayavarman II. De stad is omgeven door een 8 meter hoge muur. We betreden de stad bij de zuidelijke ingang, een indrukwekkende stenen poort met olifanten en vier gigantische gezichten. Aan elke kant van het toegangspad houdt een rij van 54 goden en demonen de heilige Naga-slang vast.

Vanaf hier gaat u verder naar de Bayon-tempel in het centrum. Dit meesterwerk uit de 12e eeuw staat bekend om zijn 54 torens met raadselachtige gezichten, die de 54 provincies van het Grote Khmer-rijk vertegenwoordigen. Het hier aanwezige ‘Terrace of the Elephants’ en het ‘Terrace of the Leper King’ met hun gecompliceerde bas-reliëfs zijn het bezoeken meer dan waard.

Later vandaag gaat u naar het Tonlé Sap-meer, waar u meer te weten komt over het leven op het water. Op weg daar naartoe rijden we langs uitgestrekte rijstvelden en door lokale dorpen, waar rijst en vis langs de weg wordt gedroogd. Vervolgens stapt u aan boord van een traditionele houten boot voor een tocht over het kanaal dat naar het Tonlé Sap-meer leidt.

Het kanaal heeft aan weerszijden huizen. Afhankelijk van uw bezoekperiode, hebben de huizen ofwel directe toegang tot het water of staan ze op palen hoog boven de grond, een fenomeen dat wordt veroorzaakt door de jaarlijks stijgende en teruglopende wateren van het Tonlé Sap-meer, het grootste meer van Zuidoost-Azië. Op het meer ziet u lokale vissers aan het werk.

Overnachting in Siem Reap.
Ontbijt inclusief.

Dag 10: Siem Reap
Na een vroeg ontbijt gaan we naar het afgelegen Beng Mealea, een tempel diep verscholen in de Cambodjaanse jungle. Tijdens de rit van een uur is het genieten van het prachtige Cambodjaanse landschap. Onderweg zal de Engelssprekende gids u de geschiedenis van de regio toelichten en wijzen op de bezienswaardigheden.

Na aankomst verkent u de ruïnes van Beng Mealea. Deze voorheen onontdekte tempel begint steeds populairder te worden, dus hoe eerder u aankomt des te minder drukte. Men denkt dat de tempel model heeft gestaan voor Angkor Wat. Geniet na de avontuurlijke verkenning van een heerlijk lunchpakket in een lokaal huis in de buurt van de tempel.

Vanaf hier reist u naar de ‘parel’ van het Angkor-gebied, de mooie tempel van Banteay Srei: de ‘Tempel van de vrouwen’. Omdat alles zo verfijnd en gedetailleerd is, vermoedt men dat de inscripties en beeldhouwwerken door vrouwen gedaan zijn. De tempel werd in het jaar 967 gebouwd (herontdekt in 1914) als eerbetoon aan de hindoegod Shiva. De roodkleurige kalkstenen tempel wordt beschouwd als de mooiste uit het Angkor-rijk. Prachtige sculpturen, gravures en houtsnijwerken zijn hier te bewonderen.

Op de terugweg is de mogelijkheid om bij lokale gemeenschappen te stoppen. De gids zal u helpen om met de lokale bevolking te communiceren om meer te weten te komen over hun manier van leven. Grijp de kans om te zien hoe rijstpapier wordt geproduceerd en om palmwijn en palmsuiker te proeven, populaire producten hier.

Overnachting in Siem Reap.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 11: Siem Reap – Battambang
Vandaag maakt u een van de mooiste boottochten in Cambodja. U wordt met een privéboot van Siem Reap naar Battambang gebracht. Aan boord krijgt u een lunchpakket. Opmerking: deze boottocht is alleen mogelijk in de hoogwaterperiode van juli tot december, omdat het waterniveau tijdens het droge seizoen te laag is en de overstaptijden extreem lang zijn. Van januari tot juni is er een alternatief over de weg; duur 6-7 uur.

Het Tonlé Sap-meer is een uitzonderlijk watersysteem. Het water van de belangrijkste afwatering, de Tonlé Sap-rivier, stroomt tijdens het groene seizoen over nabijgelegen velden en bossen en ondersteunt een buitengewoon rijk en divers ecosysteem. Het specifieke watersysteem vereist dat de mensen die op het meer leven hun leefomstandigheden aanpassen. Onderweg ziet u veel dorpen met paalwoningen.

’s Middags komt u aan in Battambang, de op een na grootste stad van Cambodja en in de oorlogsperiode een bolwerk van de Rode Khmer. De stad was daarom verboden voor de meeste reizigers. Net als de rest van dit prachtige land is Battambang allang weer open voor de buitenwereld. Een gevolg van haar isolatie en gebrek aan ontwikkeling, is dat Battambang enkele van de best bewaarde koloniale Franse gebouwen heeft. De stad was vroeger de rijstkom van Cambodja, maar tegenwoordig zijn er veel sinaasappel- en juteplantages.

In Battambang checkt u in bij uw hotel. De middag is ter vrije besteding om te ontspannen bij het zwembad van het hotel of door het charmante stadscentrum te wandelen.

Overnachting in Battambang.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 12: Battambang
Het platteland van Battambang maakt deze aangename rivierstad tot een ware traktatie. De stad ligt aan de Sangker-rivier, een rustig en klein water dat zich een weg baant door de provincie Battambang.

We gaan eerst richting Phnom Sampeau, wat een van de weinige heuvels is die opvalt in dit overwegend vlakke gebied. Vanaf de kleine tempel bovenaan heb je een fantastisch uitzicht over het typische landschap van rijstvelden en suikerpalmen. Phnom Sampeau is ook bekend van de beruchte ‘Killing Caves’, die wrede herinneringen oproepen aan het onrustige verleden van Cambodja. Sereniteit en onmenselijkheid op één plek maken dit een interessant bezoek.

Leuk is het maken van een rit met een bamboetrein, die wordt aangedreven door een motortje van een grasmaaier. Aangezien er slechts één spoorlijn is, moet er ingeval er een tegenligger komt, de minst geladen trein gedemonteerd worden en de passagiers afstappen om zo de weg vrij te maken voor de ander. Vervolgens wordt de hele boel weer gemonteerd. Een uitzonderlijk transportmiddel! Opmerking: de bamboetrein is soms niet in bedrijf zonder voorafgaande kennisgeving.

’s Middags maakt u een stop bij het Ancient House, het oudste houten Khmer-huis in Wat Kor Village, waar de meeste huizen meer dan 100 jaar oud zijn. De vrouw des huizes geeft u hier een rondleiding en laat onder andere zien hoe ze hun eigen rijst malen.

Uw gids leidt u door lokale dorpen en boerderijen op weg naar Wat Banan, een 11e-eeuwse tempel op een bergtop tussen weelderige rijstvelden en prachtige lotusvijvers. Klim naar de top en geniet van het uitzicht over het prachtige landschap en wandel door de oude tempel, die ook de thuisbasis is van heerlijk geurende bloeiende bomen.

Verder wordt u meegenomen naar enkele van de culturele dorpen rond Battambang, waar u leert hoe de lokale bevolking rijstpapier, prahok (typisch Cambodjaanse vispasta), grolan (kleefrijst gevuld met bamboe) en andere lekkernijen produceert. U bezoekt ook een weef- en handenarbeidcentrum.

Overnachting in Battambang.
Ontbijt inclusief.

Dag 13: Battambang – Kampong Chhnang – Oudong – Phnom Penh
Vroeg vertrek voor de reis van Battambang naar Phnom Penh. De eerste stop is Kampong Chhnang, bekend om zijn traditionele aardewerk. Hier zien we pottenbakkers aan het werk en ervaren ook de productie van traditionele rijstwijn.

We rijden door naar Oudong, de voormalige hoofdstad van Cambodja na de val van Angkor. Landelijke dorpjes en pagodes passerend, ziet u in de verte de tempelberg, met zijn tientallen stoepa’s, al opdoemen. Bij aankomst in Oudong geniet u van een traditionele Khmer-lunch. Beklim vervolgens de trap naar de bergtop en geniet van een prachtig uitzicht. De gids zal de geschiedenis van het gebied, evenals de religieuze cultuur van het Cambodjaanse volk, uitleggen.

Verder op weg naar Phnom Penh bezoeken we Koh Chen (Silver Island), dat te bereiken is via een nieuwe brug. De bewoners zijn gespecialiseerd in het smeden van zilver en koper en maken siervoorwerpen, die gebruikt worden bij traditionele ceremonies in pagodes of bij huwelijken. We wandelen door het dorp om de zilverwerkplaatsen in de huizen van lokale families te zien.

Vanaf hier is het niet ver meer naar Phnom Penh. Omdat dit uw laatste avond in Cambodja is, wordt u een authentiek afscheidsdiner aangeboden in het prachtige Malis-restaurant, waar topkoks de scepter zwaaien.

Overnachting in Phnom Penh.
Ontbijt, lunch en diner inclusief.

Dag 14: Phnom Penh – Amsterdam
In de loop van de dag wordt u opgehaald en naar het vliegveld van Phnom Penh gebracht voor uw vlucht terug – met overstap – naar Amsterdam, waar u afhankelijk van uw vluchttijden dezelfde dag, of de volgende dag landt. Een prachtige rondreis Cambodja in 2 weken zit er helaas weer op.

Ontbijt inclusief.

Reisinformatie & tips:
CAMBODJA

> Rondreis Cambodja 2 weken

Prijsindicatie bij 2 personen: € 3.399,00 per persoon.
Prijsindicatie bij 4 personen: € 2.999,00 per persoon.

De prijs voor deze rondreis Cambodja 2 weken is afhankelijk van de vertrekdag en uw persoonlijke wensen. Vraag via het contactformulier onderaan de pagina uw persoonlijke offerte aan.

Inclusief:

 • internationale vluchten met overstap Amsterdam-Phnom Penh v.v.
 • luchthavenbelastingen
 • brandstofheffing – veiligheidstoeslag
 • excursies en (boot)transfers zoals beschreven
 • transfers met privéauto met chauffeur, tenzij anders aangegeven
 • begeleiding door een lokale Engelstalige gids
 • verblijf in uitstekende hotels
 • hotelverzorging op basis van logies & ontbijt
 • overige genoemde maaltijden

Exclusief:

 • niet genoemde maaltijden
 • fooien
 • optionele excursies
 • visum voor Cambodja
 • reis- en annuleringsverzekering
 • reserveringskosten (€ 25,00 per boeking)
 • bijdrage garantiefonds GGTO (€ 7,50 per persoon per boeking)

> Rondreis Cambodja 2 weken

Hieronder vindt u de hotels die LAZOA Travel voor deze rondreis Cambodja 2 weken heeft geselecteerd. Het zou kunnen dat een hotel tijdens uw reis niet beschikbaar is. U overnacht dan in een gelijkwaardig of beter hotel.

Phnom Penh – Amanjaya Pancam Suites Hotel****
       
www.amanjaya-suites-phnom-penh.com

Koh Trong (Kratie) – Rajabori Villas Resort***
       
www.rajabori-kratie.com/en/home

Kampong Thom – Sambor Village Hotel***
       
www.samborvillage.asia

Siem Reap – Shinta Mani Shack****
       
www.shintamani.com/shack

Battambang – Bambu Hotel***
       
www.bambuhotel.com

> Rondreis Cambodja 2 weken

  VRAAG EEN OFFERTE AAN: