Ninh Binh Vietnam

Ninh Binh is een ideale startplaats voor reizigers die het zuidelijk deel van de Rode Rivier-delta willen verkennen. De stad zelf, die ongeveer 55.000 inwoners telt, heeft de bezoeker niet zoveel interessants te bieden; slechts een gedeeltelijk verwoeste kerk en een oude pagode. Maar de omgeving daarentegen is zeer de moeite waard met bezienswaardigheden als Tam Coc, Bich Dong, Hoa Lu, Phat Diem Cathedral en het natuurreservaat Van Long.

Tam Coc (of Drie Grotten), 10 kilometer ten zuidwesten van Ninh Binh-stad, wordt ook wel ‘Halong Bay op het land genoemd’. Waar in Halong Bay de kalkstenen rotsen uit zee verrrijzen, gebeurt dat in Tam Coc uit een zee van groene rijstvelden. Tijdens een bezoek aan Tam Coc verplaatst u zich in een bootje door het waterrijke landschap, waarbij er af toe gebukt moet worden om onder de lage grotten door te kunnen. Bich Dong (Jadespelonk) ligt 3 kilometer ten noorden van Tam Coc. Hier vindt u een unieke pagode, die is uitgehouwen in het karstgebergte.

Hoa Lu is een vroegere keizerlijke hoofdstad (van 968-1009) waar temperuїnes te bezichtigen zijn. De Phat Diem Cathedral, een van de bekendste kerken in Vietnam, vindt u in Phat Diem-stad, op zo’n 30 km ten zuidoosten van Ninh Binh. De kerk, gebouwd tussen 1875 en 1899, vertoont kenmerken van Europese gotische kerken en Chinees-Vietnamese tempelbouw. Het is een architectonisch hoogstandje.

Een bezoek aan het natuurreservaat Van Long mag zeker niet ontbreken als toeristen de provincie Ninh Binh bezoeken. Het is een schitterend gebied van meer dan 3.000 hectare met een geweldig rijke flora en fauna. In het gebied komen 457 soorten planten en 39 soorten vogels, amfibieën, reptielen en vissen voor. Het eco-toerisme staat in dit gebied hoog in het vaandel en wordt zelfs gesponsord door de Nederlandse Ambassade in Vietnam.

In kleine bamboe-bootjes is het in het reservaat genieten van een gevarieerd landschap en een geweldige natuur. De imposante bergen en kalme waterreservoirs bieden een oase aan rust. De omgeving is zo kalm en rustig, dat de geluiden van de roeiers en zwemmende vissen hoorbaar zijn, alsook het gezang van de vogels. De waterreservoirs zijn glashelder en de groene kleur van de waterplanten en het moeras geven het geheel een bijzonder aanzicht. Naast flora en fauna zijn er ook nog 32 schitterende grotten, die wachten om ontdekt te worden.

Interesse om Ninh Binh zelf te bezoeken? Tijdens onderstaande individuele rondreizen brengt u onder andere een bezoek aan dit prachtige natuurgebied.

 

Rondreis Hoogtepunten van Vietnam – 15 dagen

Het Beste van Cambodja en Vietnam – 18 dagen