Myanmar

MYANMAR – voorheen bekend als Birma – is hard op weg een populaire reisbestemming in Zuidoost-Azië te worden, daarbij geholpen door een ongelooflijke schat aan bezienswaardigheden: gouden stoepa’s zo groot als wolkenkrabbers, ongerepte jungles, oude ruïnes, kleurrijke bergstammen, monniken in groten getale, rustige badplaatsen en authentieke steden.

De voormalige Britse kolonie is het grootste land van Zuidoost-Azië en grenst aan Bangladesh, India, China, Laos en Thailand. Sinds 2005 is Nay Pyi Taw de hoofdstad. Yangon (voorheen Rangoon) is de grootste stad van het land. Myanmar heeft een 2000 km lange kustlijn met hagelwitte stranden langs de Golf van Bengalen en de Andamanse Zee. Boeddhisten vertegenwoordigen 85% van de bevolking, de rest bestaat uit hindoes, moslims, christenen en animisten.

Myanmar is jarenlang vrijwel afgesloten geweest voor de buitenwereld. Toen in 2011 de grenzen opengingen, werden reizigers in eerste instantie nog beperkt tot het bezoeken van een handvol locaties: de prachtige tempels en pagodes van Bagan, de drijvende dorpen van het Inlemeer, de kloosters van Mandalay, en Yangon, de voormalige hoofdstad, met zijn koloniale relikwieën en torenhoge pagodes.

Sinds Myanmar een burgerregering heeft, wordt het land meer en meer ontsloten en kunnen bezoekers verder reizen dan de driehoek Bagan – Inle – Mandalay en zo genieten van nog meer moois dat een bezoek aan het land zo interessant maakt. Degenen die Myanmar bezoeken, ontdekken een fascinerende en vriendelijke cultuur op de drempel tussen traditie en moderniteit. Het biedt reizigers een glimp van het oude Verre Oosten.

Wacht niet te lang met een bezoek aan dit fascinerende land waar de gastvrije bevolking, gekleed in hun traditionele longyi (sarong) en de wangen ingesmeerd met thanakha, al klaar staat u te verwelkomen.

Zoek hieronder uw individuele rondreis Myanmar uit. Al onze rondreizen worden uitgevoerd met gids en privéchauffeur.

U-bein bridge Myanmar

Hoogtepunten van Myanmar

- Het oude Verre Oosten -
Individuele rondreis Myanmar
15 dagen


Een prachtige rondreis langs het beste wat dit fascinerende land te bieden heeft!

Pagode in Hpa-An Myanmar

Ultieme Rondreis Birma

- Myanmar van A tot Z -
Individuele rondreis Myanmar
29 dagen


Van grote steden tot kleine dorpjes. Bezoek authentiek Myanmar!

         en zóóóóó veel meer!

Angkor Wat Siem Reap Cambodja

Het Beste van Cambodja en Myanmar

-Twee fascinerende landen -
Individuele rondreis Myanmar
17 dagen

Twee van de meest fascinerende landen van Zuidoost-Azië in één prachtige reis!