Medellin, Stad van de Eeuwige Lente

Medellin

Medellin, de hoofdstad van het departement Antioquia in Colombia, is een dynamische moderne stad. Het heeft het door drugsbaas Pablo Escobar gecreëerde imago van stad vol drugs en geweld van zich afgeschud en is veranderd in een levendige en welvarende stad, bekend om zijn progressieve sociale politiek, kunst, cultuur en festivals. De stad ligt in een vallei en wordt omgeven door heuvels.

Medellin heeft een tropisch moessonklimaat, maar omdat het zo’n 1500 meter boven zeeniveau ligt loopt de temperatuur vrijwel dagelijks op tot een heerlijke 25 graden. Vandaar de naam ‘Stad van de Eeuwige Lente’.

Er is een goed en goedkoop metrosysteem. Onderdeel van het metrosysteem zijn ook de kabelbanen die leiden naar de armere wijken die tegen de heuvels rond de stad liggen. Vanuit de kabelbanen heeft u een prachtig uitzicht over de stad.

El Poblado

El Poblado is dé uitgaanswijk van Medellin en ligt in het nieuwe gedeelte van de stad. Centraal in de wijk vindt u rondom het Parque Lleras tal van restaurants, barretjes en nachtclubs. Overdag is er een relaxte sfeer en ’s avonds kunt u hier uitstekend eten en uitgaan.

Plaza Botero

Een belangrijke toeristische attractie in Medellin is het Plaza Botero, vernoemd naar de beroemde Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero. Op het plein voor het museum van Antioquia staan 23 van zijn typische sculpturen, die Botero heeft gedoneerd aan het museum. Ook de twee fonteinen op het plein zijn door hem ontworpen.

Parque Berrío

Het belangrijkste park van de stad is Parque Berrío, vernoemd naar Pedro Justo Berrío, een belangrijk politicus uit de 19e eeuw. In 18e en 19e eeuw werden in dit park belangrijke politieke mededelingen gedaan en vonden er ook publieke executies plaats. In 1850 kregen 133 slaven hun vrijheidsbrief. Het park heeft met de kathedraal Senora de La Candelaria de eerste parochie van de stad. Veel belangrijke mensen wonen rond het park.

Comuna 13

Ooit was de wijk van Pablo Escobar een van de gevaarlijkste wijken ter wereld, nu is het een interessante wijk met straatkunst, dans en heerlijk streetfood. De wijk ligt tegen de heuvels om de stad, maar wees niet ongerust: Er is 384 meter aan roltrappen om de hoogteverschillen te overbruggen!

Interesse om Medellin zelf te bekijken? Tijdens onderstaande individuele rondreizen brengt u onder andere een bezoek aan de ‘Stad van de Eeuwige Lente’.

Rondreis Fascinerend Colombia – 18 dagen

Het Beste van Colombia in 2 weken – 14 dagen