Kampong Cham in Cambodja

Kampong Cham is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Na Phnom Penh en Battambang is het in grootte de derde stad van Cambodja. Het inwonertal ligt rond de 65.000. Met de ligging aan de Mekong-rivier, en niet ver verwijderd van de hoofdstad Phnom Penh (op 123 km), neemt Kampong Cham een belangrijke plaats in voor wat betreft handel en transport. Phnom Penh is over het water en de prima asfaltweg binnen 2,5 uur te bereiken. Voor welke wijze van vervoer ook wordt gekozen, het landelijke platteland en de riviergebieden bieden betoverende decors.

Kampong Cham is een bijzonder charmante stad met brede boulevards langs de Mekong-rivier. Omdat grote buitenlandse investeringen zijn uitgebleven, komt men in deze stad nauwelijks grote moderne gebouwen tegen. Daarentegen is het volop genieten van de Franse architectuur uit de koloniale periode. Van massatoerisme is hier nog geen sprake, het zijn grotendeels backpackers die de stad bezoeken. Ondanks hun armoede zijn de inwoners van Kampong Cham zeer vriendelijk en open ten opzichte van toeristen en heten hen dan ook van harte welkom.

Ook in Kampong Cham is het de moeite waard de plaatselijke markt(en) te bezoeken. Hier leert u het echte Cambodjaanse leven kennen. Het is een ideale plek voor contacten met de bewoners, zelfs als men geen Khmer spreekt.

In de omgeving van Kampong Cham bevindt zich een aantal leuke toeristische attracties. De Nokor Bachey tempel is daar één van. Deze historische plaats huisvest vier lange gebouwen uit de 11e eeuw. Het eerste gebouw is versierd met 8 draken, 6 leeuwen en 2 duivels. Het tweede gebouw bewaart 2 spectaculaire beelden van Te Cho Dam Din. Het derde gebouw is populair vanwege het 4- en 8-handen beeldhouwwerk van Preah Norey. Het vierde gebouw tenslotte onderscheidt zich van de andere drie gebouwen. Het verschaft toegang vanuit 12 richtingen. Middenin het gebouw bevindt zich een boeddhabeeld, dat naar het oosten, westen, noorden en zuiden wijst.

Verken de landelijke omgeving achterop een motorfiets, ga eens een biertje drinken aan de oever van de Mekong-rivier of maak een leuke boottocht, die u langs lieflijke dorpjes voert.

 

Interesse om Kampong Cham zelf te bezoeken? Tijdens onderstaande individuele rondreis brengt u onder andere een bezoek aan deze stad.Rondreis Authentiek Cambodja – 14 dagen