Privé Rondreis Hoogtepunten van Cambodja

Cultuur, natuur en strand
15 dagen

PRIVÉ RONDREIS HOOGTEPUNTEN VAN CAMBODJA: Cultuur, natuur en strand

Tijdens deze 15-daagse privé rondreis Cambodja nemen wij u mee naar de mooiste en meest indrukwekkende plekken van Cambodja. U begint deze reis direct al met een hoogtepunt, namelijk een bezoek aan de mysterieuze tempelruïnes van Angkor, de oude hoofdstad van het machtige Khmer-rijk. Het gigantische tempelcomplex van Angkor Wat is hierbij zeker hét hoogtepunt, maar ook de andere tempels zijn een bezichtiging meer dan waard.

Daarna is het tijd voor de hoofdstad Phnom Penh. Dit wordt een emotioneel beladen dag, want u bezoekt het Tuol Sleng Genocide Museum (S21) en de Killing Fields (Choeung Ek), die heftige beelden oproepen uit de periode 1975-1979 toen de Rode Khmer hier een schrikbewind voerde en tussen de 1,7 en de 2 miljoen Cambodjanen de dood injoegen.

We verlaten de drukte van de grote stad en zoeken de rust op in de jungle van Tatai in de provincie Koh Kong. De bestemming daarna is het tropische eiland Koh Rong, gelegen voor de kust van Sihanoukville. Hier kunt u even bijkomen van de opgedane indrukken. Tenslotte brengen we nog een aantal dagen (met leuke excursies) door in Kampot en Kep, alvorens deze mooie privé rondreis Cambodja af te sluiten.

Een indrukwekkende reis met een goede combinatie van oude cultuur, natuur en recente geschiedenis!

Dag 1: Amsterdam – Siem Reap
Vandaag vliegt u – met overstap – naar de luchthaven van Siem Reap in Cambodja, waar u de volgende dag landt.

Dag 2: Siem Reap
Na aankomst op de luchthaven van Siem Reap wordt u opgewacht door een medewerker van de douane die uw visum voor Cambodja verzorgt. Hieraan zijn bij LAZOA Travel geen extra kosten verbonden. Als de douaneformaliteiten achter de rug zijn, maakt u kennis met uw gids en chauffeur, die u in uw privéauto naar het hotel brengen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Siem Reap.
Ontbijt inclusief.

Dag 3: Siem Reap
Een van de hoogtepunten van deze reis is een bezoek aan de tempels van Angkor. Ten tijde van het Khmerrijk was Angkor de grootste stad ter wereld met meer dan 1 miljoen inwoners (ter vergelijking: Londen had in die tijd 20.000 inwoners).

Vandaag gaat u een deel van de immense tempelcomplexen bezoeken. ’s Ochtends is eerst Angkor Wat, de meest indrukwekkende en bekendste tempel, aan de beurt. Deze wereldberoemde tempel is de trots van Cambodja en prijkt dan ook op de nationale vlag van het land.

’s Middags nemen we een kijkje bij Ta Prohm, een tempel overwoekerd door wortels van eeuwenoude Banyan-bomen. Angkor Thom is de volgende bestemming. In deze laatste (ommuurde) hoofdstad van het Khmer-imperium bezoeken we Bayon (de tempel van de mysterieuze stenen gezichttorens), ‘Terrace of the Elephants’ en ‘Terrace of the Leper King’.

Overnachting in Siem Reap.
Ontbijt inclusief.

Dag 4: Siem Reap
Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw gids voor een bezoek aan de tempel Banteay Srei, de ‘Tempel van de vrouwen’. Omdat alles zo verfijnd en gedetailleerd is, vermoedt men dat de inscripties en beeldhouwwerken door vrouwen gedaan zijn. De tempel werd in het jaar 967 gebouwd (herontdekt in 1914) als eerbetoon aan de hindoegod Shiva. Opgetrokken uit roodkleurig zandsteen wordt de tempel beschouwd als de mooiste uit het Angkor rijk. Prachtige sculpturen, gravures en houtsnijwerken zijn hier te bewonderen.

Vervolgens bezoek aan Banteay Samré, een hindoetempel in de Angkor Wat-stijl, vernoemd naar het Samré volk uit historisch Indochina.  Het is één van de kleinere tempels van Angkor, maar zeker niet minder interessant. De tempel is versierd met goed bewaard gebleven gravures van hindoeïstische mythologische verhalen en boeddhistische afbeeldingen. Het is niet bekend wanneer de tempel werd gebouwd, maar het vermoeden is rond de 12e eeuw.

In de middag maken we een boottocht om de drijvende dorpen van Kampong Phluk te bezoeken. De dorpen, met huizen gebouwd op palen, liggen in het Tonlé Sap-meer, omringd door prachtige flora en fauna met veel ‘wildlife’, waaronder krab-etende makaken.

Overnachting in Siem Reap.
Ontbijt inclusief.

Dag 5: Siem Reap – Phnom Penh
In de ochtend gaan we naar Theam’s House. Dit is de werkplaats, het huis en galerie van kunstenaar en designer Lim Muy Theam. Zijn mooie traditionele houten huis wordt omringd door een weelderige tropische tuin met vijvers, en is op zich al de moeite van het bezichtigen waard. Naast een verzameling Cambodjaanse kunst, zien we ook kunstenaars en ambachtslieden aan het werk bij het vervaardigen van schilderijen, keramieken, houtsnijwerken en meer.

Vervolgens bezoeken we de oude markt (Phsar Chas). Op deze traditionele markt wordt werkelijk van alles te koop aangeboden. Van etenswaren tot sieraden en nep-rolexen. Voor een leuk en goedkoop souvenir kunt u hier zeker terecht. En vergeet niet af te dingen!

Hierna wordt u naar de luchthaven van Siem Reap gebracht voor de vlucht naar Phnom Penh. Na aankomst in de hoofdstad wordt u naar uw hotel gebracht.

Overnachting in Phnom Penh.
Ontbijt inclusief.

Dag 6: Phnom Penh
Vandaag staat een indrukwekkende dag op het programma. Deze dag begint met een bezoek aan het prachtige Koninklijk Paleis, waar de koning resideert. Binnen het paleiscomplex bevindt zich de zilverpagode, die haar naam dankt aan een tegelvloer bestaande uit 5329 puur zilveren tegels van 1 kg zwaar. Ook bevindt zich hier een gouden Boeddhabeeld, ingelegd met 9584 diamanten en edelstenen. In de pagode worden koninklijke ceremonies gehouden.

Een aangrijpende ervaring is een bezoek aan het Tuol Sleng Genocide Museum (S21) en de Killing Fields (Choeung Ek), waar u veel te weten komt over de gruwelijkheden, die ten tijde van het schrikbewind van de Rode Khmer van Pol Pot in de jaren 1975-1979 hebben plaatsgevonden. U ervaart beelden, die zeker in uw geheugen gegrift zullen blijven staan. Het is een heftige ervaring, maar wel de realiteit!

Overnachting in Phnom Penh.
Ontbijt inclusief.

Dag 7: Phnom Penh – Tatai (Koh Kong)
Na het ontbijt wordt u door uw chauffeur en gids opgehaald voor de transfer naar de jungle in de provincie Koh Kong. Tijdens deze 5 uur durende rit door dorpjes en rijstvelden, krijgt u een goed beeld van het leven op én de schoonheid van het Cambodjaanse platteland. Na aankomst bij de pier in Tatai stapt u op de boot die u naar het drijvende hotel op de rivier brengt.

Overnachting in Tatai.
Ontbijt inclusief.

Dag 8: Tatai (Koh Kong)
Vandaag een dag ter vrije besteding. U kunt lekker relaxen op het terras voor uw villa tent, of kajakken over de rivier. Ook kunt u verschillende excursies boeken (niet inbegrepen).

Overnachting in Tatai.
Ontbijt inclusief.

Dag 9: Tatai (Koh Kong) – Koh Rong
Na het ontbijt vertrekken we naar Sihanoukville, een rit van ongeveer 4 uur. In de haven aldaar stapt u op de ferry die u naar het tropische eiland Koh Rong brengt. U checkt in bij uw strandresort, waarna de rest van de dag ter vrije besteding is. Tip: Zorg ervoor dat u genoeg contant geld meeneemt, omdat er (nog) geen pinmogelijkheden zijn op het eiland.

Koh Rong (78 km² groot) heeft alles wat je van een tropisch eiland mag verwachten: een relaxte sfeer, verblindend hagelwitte stranden en een helderblauwe zee. Op het rustieke eiland is nog geen massatoerisme, hoewel het de laatste jaren wel wat drukker wordt.

Overnachting op Koh Rong.
Ontbijt inclusief.

Dag 10: Koh Rong
Dag ter vrije besteding om op eigen gelegenheid het eiland te verkennen. Koh Rong (het tweede grootste eiland van Cambodja) is gezegend met enkele van de mooiste stranden in Zuidoost-Azië. Maak een mooie junglewandeling, een fietstocht of ga paardrijden. Watersporters kunnen gaan kajakken, snorkelen of duiken. Je duikbrevet halen is hier ook mogelijk. Ook zijn er verschillende boottours te boeken.

Een bijzondere ervaring is het zwemmen tussen lichtgevende plankton. In de zee rond Koh Rong bevindt zich een bepaald soort plankton dat oplicht wanneer er een snelle beweging in het water is. Overal om je heen zie je dan kleine lichtpuntjes. Er zijn speciale nachtelijke rondvaarten om dit fenomeen te aanschouwen.

Wilt u het allemaal wat rustiger aandoen? Aan het strand bevinden zich voldoende leuke bars en restaurants om relaxt van een heerlijke cocktail of verse kokosnoot te genieten.

Overnachting op Koh Rong.
Ontbijt inclusief.

Dag 11: Koh Rong – Kampot
In de ochtend neemt u de ferry terug naar het vasteland, waar u wordt opgewacht door uw gids en chauffeur, die u naar Kampot brengen. Kampot is een sfeervol plaatsje in het zuidoosten van Cambodja en is gelegen aan de gelijknamige rivier. Het is er gemoedelijk, gezellig en relatief rustig. Omdat de Fransen hier eeuwenlang de scepter hebben gezwaaid, vind je nog veel koloniale invloeden terug.

We maken een stadstour langs Frans koloniale huizen en gebouwen en een leuke boottocht over de Kampot-rivier.

Overnachting in Kampot.
Ontbijt inclusief.

Dag 12: Kampot – Kep
Vandaag gaan we naar het gezellige kustplaatsje Kep, op zo’n 20 km afstand van Kampot. Nog niet door toeristen overspoeld vindt u hier rustige stranden, waar u ’s avonds kunt genieten van de prachtige zonsondergang. Kep staat vooral bekend om zijn krab en in de restaurants aan het strand worden dan ook de heerlijkste krabgerechten geserveerd. Culinair genieten dus!

Onderweg naar Kep eerst nog een aantal interessante excursies. U bezoekt de zoutvelden (alleen tijdens het droge seizoen van oktober tot mei mogelijk) en vervolgens in een mooie omgeving het grottencomplex Phnom Chhnork, met daarin een goed bewaard gebleven 7e-eeuwse hindoetempel.

De dag wordt afgesloten met een bezoek aan een peperplantage waar de wereldberoemde Kampot-peper wordt verbouwd. Toen Cambodja nog een Frans protectoraat was, gebruikten alle Franse toprestaurants de Kampot-peper. U krijgt een leuke en leerzame rondleiding waarbij u ook nog allerlei verschillende pepers (rood, wit, zwart) kunt proeven.

Overnachting in Kep.
Ontbijt inclusief.

Dag 13: Kep – Koh Tonsay – Kep
Na het ontbijt vertrekken we naar de pier van Kep, waar u op de boot stapt voor een korte overtocht (ca. 20 minuten) naar het paradijselijke eiland Koh Tonsay, ook wel ‘Rabbit Island’ genoemd. Dit kleine eiland bestaat grotendeels uit oerwoud, er zijn geen wegen en de elektriciteits- en watervoorzieningen zijn er beperkt.

U kunt hier relaxen in een hangmat aan het strand, een duik nemen in de zee of een mooie wandeling maken. Of vraag een visser of local u rond te varen in de mooie omgeving. Rond het middaguur wordt een barbecue voor u verzorgd. In de loop van de middag vaart de boot weer terug naar Kep.

Overnachting in Kep.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 14: Kep – Phnom Penh – Amsterdam
Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald voor de transfer naar het vliegveld van Phnom Penh. Onderweg brengt u nog een bezoek aan de kalksteengrotten van Kampong Trach. Hier vindt u pagodes, een binnenmeer en diverse religieuze beelden. Er is ook een mooi uitkijkpunt. Het landschap rond de grotten is geweldig.

Afhankelijk van uw vluchttijd kan het programma van vandaag afwijken.

Ontbijt inclusief.

Dag 15: Amsterdam
Vandaag keert u terug op de luchthaven Schiphol. Uw mooie privé rondreis Cambodja is weer ten einde.

Reisinformatie & tips:
> CAMBODJA

Prijsindicatie bij 2 personen: € 2.999,00 per persoon.
Prijsindicatie bij 4 personen: € 2.849,00 per persoon.

De prijs van deze privé rondreis Cambodja is afhankelijk van de vertrekdag en uw persoonlijke wensen. Vraag via het contactformulier onderaan de pagina uw persoonlijke offerte aan.

Inclusief:

 • vlucht Amsterdam-Siem Reap en Phnom Penh-Amsterdam
 • binnenlandse vlucht Siem Reap-Phnom Penh
 • luchthavenbelastingen
 • brandstofheffing – veiligheidstoeslag
 • visum Cambodja (neem wel een recente pasfoto mee)
 • begeleiding door een Engelstalige gids van dag 2 t/m 14, m.u.v. het strandverblijf op Koh Rong
 • transfers over land per privéauto met chauffeur
 • entreegelden bij genoemde excursies
 • (boot)transfers zoals beschreven
 • verblijf in uitstekende hotels
 • hotelverzorging op basis van logies & ontbijt
 • overige genoemde maaltijden

Exclusief:

 • niet genoemde maaltijden
 • fooien
 • optionele excursies
 • reis- en annuleringsverzekering
 • reserveringskosten (€ 25,00 per boeking)
 • bijdrage garantiefonds GGTO (€ 7,50 per persoon per boeking)

> Privé rondreis Cambodja

Hieronder vindt u de hotels die LAZOA Travel voor deze privé rondreis Cambodja heeft geselecteerd. Het zou kunnen dat een hotel tijdens uw reis niet beschikbaar is. U overnacht dan in een gelijkwaardig of beter hotel.

Siem Reap – Victoria Angkor Hotel*****
       
www.victoriaangkorhotel.com

Phnom Penh – Villa Langka Boutique Hotel***
       
www.villalangka.com

Tatai (Koh Kong) – 4 Rivers Floating Lodge****
       
www.ecolodges.asia

Koh Rong – Sok San Beach Resort****
       
www.soksanbeachresort.com

Kampot – Boutique Kampot Hotel****
       
www.boutiquekampot.com

Kep – Veranda Natural Resort****
       
www.veranda-resort.asia

> Privé rondreis Cambodja

  VRAAG EEN OFFERTE AAN: