Hoi An

Eens was Hoi An een belangrijke havenstad, maar door verzanding van de haven in de 19e eeuw moest Hoi An deze functie afstaan aan Danang. Toch is de sfeer van weleer hier bewaard gebleven en dat zien we vooral terug in het schitterende historische centrum. Veel oude steegjes met Chinese huizen en rommelige winkeltjes die heel schilderachtig aandoen. Het is alsof je hier door een groot openluchtmuseum wandelt. Enkele van de typische oude huizen zijn ingericht als museum en open voor bezoekers. De buurt is autovrij (helaas niet vrij van brommers). Het oude stadscentrum is sinds 1999 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Een andere bezienswaardigheid in het historisch centrum is de overdekte Japanse Brug uit de 16e eeuw, lokaal bekend als de ‘Chùa Cầu’ (of Pagodebrug). Deze brug – die in 1593 werd gebouwd door de Japanse handelsgemeenschap – verbindt de Japanse en Chinese wijken met elkaar. Aan beide zijden van de brug staan wachten, in de vorm van 2 uit hout gesneden honden en apen.

Om Hoi An’s belangrijkste attracties te bezoeken bestaat de mogelijkheid om een ticket met 5 coupons te kopen. Elk van de coupons geeft dan recht van toegang tot een museum, tempel, oud huis en andere attracties.

Hoi An geniet een grote bekendheid vanwege de vele kleermakers en schoenmakers, die tegen lage prijzen maatkleding en schoenen vervaardigen of herstellen. De kwaliteit is gerelateerd aan de prijs.

Aan de oevers van de Thu Bon-rivier is er elke dag markt; er is er een overdekt en openlucht gedeelte. Vooral tijdens de vroege ochtenduren is het een drukte van belang, wanneer de Vietnamezen hun etenswaren inkopen. Een lokale specialiteit is een noedelsoep die bereid wordt met water uit een plaatselijke bron.

Ook de wijde omgeving is schitterend. Ten noorden liggen de Marmerbergen, waarvandaan je een schitterend panorama hebt over de kust. Te midden van het junglegebied liggen de tempelruïnes van My Son, daterend uit de tijd van het Champa-rijk.     

Interesse om Hoi An zelf te bezoeken? Tijdens onderstaande individuele rondreizen brengt u onder andere een bezoek aan dit pittoreske stadje.

Rondreis Hoogtepunten van Vietnam – 15 dagen

Rondreis Vietnam van Noord naar Zuid – 15 dagen

Rondreis Vietnam Compleet – 21 dagen

Het Beste van Cambodja en Vietnam – 18 dagen