Rondreis Cambodja en Myanmar

De hoogtepunten van 2 fascinerende landen
17 dagen

INDIVIDUELE RONDREIS CAMBODJA EN MYANMAR: De hoogtepunten van twee fascinerende landen

Deze 17-daagse individuele rondreis Cambodja en Myanmar is een geweldige combinatie voor degenen die geïnteresseerd zijn in cultuur, architectuur en geschiedenis.

Cambodja en Myanmar, de vroegere koninkrijken van de Khmer en Mon, zijn twee hoekstenen van de Aziatische geschiedenis, die de meest oude en intrigerende cultuur van Zuidoost-Azië belichamen. Boeddhisme is een belangrijke creatieve bron van artistieke en intellectuele inspiratie en vindt, tot op de dag van vandaag, nog steeds krachtige uitdrukking in een schat aan exotische architectuur, iconografie en rituelen.

Cambodja – Een land met een bewogen geschiedenis en een machtige oude cultuur. Dat ervaart u vooral in Siem Reap en omgeving. U ziet boeddhistische kloosters, fraaie paleizen en mysterieuze tempelruïnes in een decor van prachtige landschappen. Angkor Wat, ’s werelds grootste religieuze tempelcomplex, is hierbij zeker het hoogtepunt. U maakt kennis met het trieste verleden door een bezoek aan het Genocide Museum en de Killing Fields in Phnom Penh.

Myanmar – De voormalige hoofdstad Yangon (Rangoon) is de introductie tot de vele kleuren en contrasten in het land: monniken in saffraan gekleurde gewaden, schitterende pagodes, gouden tempels en oude koninklijke steden zoals Bagan en Mandalay, maar ook het schilderachtige Inlemeer met zijn traditionele paalwoningen en tempels die uit het water rijzen.

Ontdek nu de fascinerende cultuur en geschiedenis in Cambodja en Myanmar!

Dag 1: Amsterdam – Siem Reap
Vandaag vliegt u – met overstap – naar de luchthaven van Siem Reap in Cambodja, waar u de volgende dag landt.

Dag 2: Siem Reap
Bij aankomst in Siem Reap wordt u verwelkomd door uw lokale Engelssprekende gids, die u naar het hotel zal begeleiden om in te checken.

Siem Reap is de uitvalsbasis voor het verkennen van de legendarische tempels van Angkor, de oude hoofdstad van het Khmer-rijk. ’s Middags bezoekt u de oude stad Angkor Thom met een lokale ‘remork’, het Cambodjaanse equivalent van de Thaise tuktuk. Angkor Thom is de laatste hoofdstad van het Khmer-rijk onder bewind van Jayavarman VII. De stad is omgeven door een 8 meter hoge muur. We betreden de stad bij de zuidelijke ingang, een indrukwekkende stenen poort met olifanten en vier gigantische gezichten. Aan elke kant van het toegangspad houdt een rij van 54 goden en demonen de heilige Naga-slang vast.

Vanaf hier gaat u verder naar de Bayon-tempel in het centrum. Dit meesterwerk uit de 12e eeuw staat bekend om zijn 54 torens met raadselachtige gezichten, die de 54 provincies van het Grote Khmer-rijk vertegenwoordigen. Het hier aanwezige ‘Terrace of the Elephants’ en het ‘Terrace of the Leper King’ met hun gecompliceerde bas-reliëfs zijn het bezoeken meer dan waard. Vervolgens bezoeken we Ta Prohm, gebouwd in het midden van de 12e tot de vroege 13e eeuw. De tempel is uniek omdat deze overwoekerd is door bomen en klimplanten.

’s Avonds geniet u van een welkomstdiner in het Embassy Restaurant, een exclusieve gastronomische ervaring.

Overnachting in Siem Reap.
Diner inclusief.

Dag 3: Siem Reap
Na het ontbijt haalt de gids u op voor een bezoek aan de tempel Banteay Srei: de ‘Tempel van de vrouwen’. Omdat alles zo verfijnd en gedetailleerd is, vermoedt men dat de inscripties en beeldhouwwerken door vrouwen gedaan zijn. De tempel werd in het jaar 967 gebouwd (herontdekt in 1914) als eerbetoon aan de hindoegod Shiva. De roodkleurige kalkstenen tempel wordt beschouwd als de mooiste uit het Angkor-rijk. Prachtige sculpturen, gravures en houtsnijwerken zijn hier te bewonderen.

U gaat verder noordwaarts naar Kbal Spean, een van de vroegste hindoeïstische pelgrimsoorden in Cambodja. Een wandeling van 3 km heuvelopwaarts door de dichte jungle, wordt beloond met een prachtig uitzicht over het gebied van Kulen. Op de top zult u zich verbazen over de ‘Rivier van de 1000 Lingas’ met opmerkelijke beelden van hindoegoden, dieren en andere symbolen in de rivierbedding. Na terugkomst wordt er geluncht.

In de middag bezoekt u de legendarische Angkor Wat, gebouwd tijdens het bewind van koning Suryavarnan II in het begin van de 12e eeuw. In de tempel zijn de muren bedekt met steengravures en bas-reliëfs met afbeeldingen van de hindoeïstische mythologie en de oorlogen die Suryavarnan II voerde. Angkor Wat staat bekend om zijn 2000 Apsara-dansers die de tempel decoreren. Men denkt dat de bouw ongeveer 30 jaar heeft geduurd. Angkor Wat prijkt op de nationale vlag van Cambodja, omdat de tempel de ziel van het Khmer-volk symboliseert.

Overnachting in Siem Reap.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 4: Siem Reap – Phnom Penh
Na het ontbijt gaan we naar Phnom Penh. Tijdens de autorit van 6 uur wordt een stop gemaakt in de stad Skuon om te zien hoe hun specialiteit wordt verkocht: gefrituurde tarantula! Een favoriete snack van veel Cambodjanen, die hier op de markt stoppen om een zak met deze gefrituurde spinnen te kopen.

Phnom Penh was ooit een van de mooiste steden in het Verre Oosten, en ondanks haar recente turbulente geschiedenis heeft het nog steeds veel koloniale charme. De hoofdstad van Cambodja is een bruisende stad, gelegen aan de samenvloeiing van de machtige rivieren Mekong en Tonlé Sap. Brede boulevards en koloniale gebouwen weerspiegelen de glorieuze dagen van weleer en dragen bij aan de allure van de stad, waar Aziatische en westerse tradities op een fascinerende manier samenkomen.

Na de lunch is het tijd voor een tour door de stad. U bezoekt het Koninklijk Paleis waar zich de zilverpagode bevindt, die haar naam dankt aan een tegelvloer bestaande uit 5329 puur zilveren tegels van 1 kg zwaar. De volgende stop is het Nationaal Museum, gebouwd in traditionele Khmer-stijl. Het museum herbergt ’s werelds belangrijkste verzameling van artistieke, archeologische en religieuze Khmer-artefacten uit de 4e tot de 13e eeuw.

Overnachting in Phnom Penh.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 5: Phnom Penh
Deze ochtend krijgt u een inkijkje in de donkere geschiedenis van Cambodja. Een aangrijpende ervaring is het bezoek aan het Tuol Sleng Genocide Museum (S21) en de Killing Fields (Choeung Ek), waar u veel te weten komt over de gruwelijkheden, die tijdens het schrikbewind van de Rode Khmer van Pol Pot in de jaren 1975-1979 hebben plaatsgevonden. U ervaart beelden, die zeker in uw geheugen gegrift zullen blijven staan. Het is een heftige ervaring, maar wel de realiteit!

Na de tragiek over Cambodja’s verleden, is het tijd voor een glimlach. In de wijk Stung Meanchey zet de humanitaire organisatie ‘Pour un Sourire d’Énfant’ (voor de glimlach van een kind) zich in om straatkinderen, onder meer door scholing, een betere toekomst te bieden. In het trainingscentrum ‘Le Lotus Blanc’ brengen de kinderen hun lessen in praktijk door voor u een lunch te verzorgen. Opmerking: het trainingscentrum is gesloten tijdens zon- en feestdagen.

Geniet vervolgens van een sfeervolle riviercruise en zie hoe het populaire rivierfront tot leven komt in de vroege avond. U krijgt in het prachtige Malis Restaurant – een van de beste Khmer-restaurants van de stad – een diner geserveerd.

Overnachting in Phnom Penh.
Ontbijt, lunch en diner inclusief.

Dag 6: Phnom Penh – Yangon (Myanmar)
Vandaag verlaat u Cambodja en vertrekt u naar de volgende schitterende bestemming: Myanmar. U wordt naar het vliegveld van Phnom Penh gebracht voor de vlucht naar Yangon in Myanmar. Na aankomst op de luchthaven ontvangst door de gids en transfer naar het hotel. Yangon (voorheen Rangoon), is een relatief rustige en charmante stad. Het koloniale en spirituele erfgoed maakt het tot één van de meest fascinerende steden in Zuidoost-Azië.

U gaat met de gids naar de Shwedagon Pagode, de meest heilige boeddhistische tempel in Myanmar. Hoewel de oorsprong van de pagode onduidelijk is, gelooft de lokale bevolking dat deze 2500 jaar geleden werd gebouwd en verschillende keren werd gerenoveerd, voordat deze in de 15e eeuw zijn huidige vorm kreeg. De 8-zijdige centrale stoepa is 99 meter hoog, verguld met 50.000 kilo bladgoud en wordt omgeven door 64 kleinere stoepa’s.

Overnachting in Yangon.
Ontbijt inclusief.

Dag 7: Yangon – Heho – Nyaung Shwe (Inlemeer)
Na een vroeg ontbijt vertrek naar de luchthaven van Yangon voor een korte vlucht naar Heho. Vandaar een schilderachtige rit naar Nyaung Shwe, de toegangspoort tot het Inlemeer. Onderweg een stop bij het houten Shwe Yan Pyay-klooster, met prachtig houtsnijwerk en een collectie Boeddhabeelden.

Aangekomen bij de oever gaat u met de motorboot naar het Inlemeer, een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van Myanmar. U passeert dorpjes met paalwoningen en drijvende tuinen van de Inthar-bevolking. Vissers roeien hun bootjes met de unieke één-been-techniek. Bezoek de Phaung Daw Oo-pagode, een belangrijk heiligdom van het meer.

Ervaar de lokale ambachten van het Inlemeer en bezoek het dorp Inpawkhone. We stoppen bij een zijdeweverij en een sigarenfabriekje. Misschien is er nog tijd voor een korte wandeling door een van de dorpjes.

Overnachting in Nyang Shwe.
Ontbijt inclusief.

Dag 8: Inlemeer en In Dein
U bezoekt de bruisende ochtendmarkt van het meer voor een uniek inzicht in de lokale culturen van het gebied. Dorpelingen van omringende bergstammen komen naar de markt om hun waren te verhandelen. U bent getuige van de diverse bevolkingsgroepen, die op één plek samenkomen, meestal gekleed in hun traditionele kledij.

Vanaf het meer wordt een kleine rivier gevolgd, die leidt naar het dorp In Dein. Het dorp ligt aan de voet van de heuvels met een schitterend uitzicht op het Inlemeer. We verkennen de omgeving te voet en dwalen door het prachtige gebied van Alaung Sitthou, waar een enorme collectie oude stoepa’s het landschap domineert.

Overnachting in Nyaung Shwe.
Ontbijt inclusief.

Dag 9: Inlemeer – Heho – Mandalay
Geniet van een heerlijk ontbijt en een ontspannen ochtend in het hotel. Rond het middaguur transfer naar de luchthaven van Heho voor de korte vlucht naar Mandalay. Bij aankomst wordt u opgewacht door de gids, die u naar het hotel brengt. ’s Avonds gaat u naar Mandalay Hill om de zonsondergang mee te maken.

Overnachting in Mandalay.
Ontbijt inclusief.

Dag 10: Mandalay – Sagaing – Ava – Amarapura – Mandalay
Vandaag bezoekt u drie voormalige hoofdsteden van Myanmar (Birma): Sagaing, Ava (ook bekend als Inwa) en Amarapura.

Over de brug van de Irrawaddy-rivier gaan we naar Sagaing, waarvan de heuvel is bedekt met 600 witgeschilderde pagodes en kloosters. Het is de thuisbasis van meer dan 3000 monniken. We bezoeken de pagodes Swan Oo Pon Nya Shin en U Min Thone Sae alsmede een typisch Birmese markt en een pottenbakkersdorpje.

Vervolgens naar Ava, de hoofdstad van Myanmar van de 14e tot de 18e eeuw. Een korte tocht met de veerboot brengt ons bij het station, waar paard-en-wagen klaar staan om u naar het teakhouten Bagaya-klooster en de overblijfselen van het Koninklijk Paleis te brengen. Deze wijze van vervoer is een perfecte manier om het leven in dit landelijke gebied te ervaren. In Ava wordt de lunch gebruikt.

Op de terugweg naar Mandalay stoppen we bij Amarapura, ook een voormalige hoofdstad, wiens naam ‘Stad van onsterfelijkheid’ betekent. Hier bezoekt u een atelier, waar prachtige handgemaakte zijden producten gemaakt worden. Verder naar de iconische U Bein-brug. De brug (1,2 km lang) werd gebouwd uit 984 teakhouten palen van het verlaten Inwa-paleis. Geniet van een wandeling op de brug en het prachtige uitzicht over de omgeving. Laat in de middag terugkeer naar Mandalay.

Overnachting in Mandalay.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 11: Mandalay – Mingun – Mandalay
Vandaag wordt een dagje cultuur. Een boottocht over de Irrawaddy-rivier brengt ons naar Mingun. U bezoekt daar Mingun Pahtodawgyi, een enorme onvoltooide pagode en destijds bedoeld om de grootste pagode van het land te worden. Verder naar de prachtige witte Hsinbyume-pagode, waarvan de kenmerkende stijl moet lijken op de mythische berg Meru. Vervolgens gaan we naar de Mingun Bell, met een gewicht van 90 ton de tweede grootste klok ter wereld.

We keren terug naar Mandalay voor de lunch. Na de lunch een bezoek aan de Mahamuni-pagode, die een van de meest vereerde Boeddhabeelden van het land huisvest. In de loop der jaren is het beeld door gelovigen bedekt met veel bladgoud, waardoor het een ‘klonterige’ textuur heeft gekregen. Het is een plek om respect te betuigen aan Boeddha.

Mandalay staat bekend om zijn bekwame ambachtslieden. We bezoeken enkele traditionele ateliers van de stad om meer te weten te komen over de unieke huisvlijtindustrie. Zie hoe vaklieden de kunst verstaan van houtsnij-, kalaga- en bladgoudtechnieken, die door de eeuwen heen onveranderd zijn gebleven.

We vervolgen de tour door Mandalay met een bezoek aan de Kuthodaw-pagode, waarvan de 729 marmeren platen met boeddhistische geschriften de titel ‘World’s Biggest Book’ heeft opgeleverd en gaan verder naar het Shwenandaw-klooster, het enige overgebleven gebouw uit het 19e-eeuwse Koninklijk Paleis. Een groot teakhouten gebouw met prachtig houtsnijwerk.

Overnachting in Mandalay.
Ontbijt inclusief.

Dag 12: Mandalay – Monywa
Na het ontbijt vertrek voor een drie uur durende rit naar Monywa, een typisch Birmese stad aan de oevers van de Chindwin-rivier. Onderweg worden enkele stops ingelast om te ontspannen en foto’s te maken. Na aankomst in Monywa check-in bij het hotel en heeft u de tijd zich op te frissen, voordat u aan een tour door de stad begint.

In de middag een bezoek aan de Thanboddhay-pagode, een enorme boeddhistische tempel met meer dan 500.000 Boeddhabeelden. Dan naar de Boditahtaung-pagode, waar het grootste liggende Boeddhabeeld in Myanmar (lengte 100 meter) zich bevindt. Als dat nog niet indrukwekkend genoeg is, dan vindt u in de buurt de grootste staande Boeddha ter wereld: Laykyun Setkyar (hoogte 129 meter).

Nadat u al het fraais van Monywa hebt bekeken, gaat u naar de oever van de rivier om de zon te zien ondergaan. Daarna terugkeer naar het hotel.

Overnachting in Monywa.
Ontbijt inclusief.

Dag 13: Monywa – Po Win Taung – Pakkoku – Bagan
We gaan op weg naar Po Win Taung, ongeveer een uur rijden. Dit buitengewone complex bestaat uit 947 zandsteengrotten, die uit de heuvels zijn gegraven. Volgens archeologen bevatten de grotten de rijkste verzameling muurschilderingen en boeddhistische beelden in Zuidoost-Azië. Een paar honderd meter verderop vindt u Shwe Ba Taung, een interessant terrein waar kloosters en tempels zijn uitgehouwen uit rotsachtige, smalle kliffen.

Vervolgens gaan we richting Pakkoku over een rustige weg. We passeren traditionele dorpjes, waar we kunnen zien hoe boeren in palmbomen klimmen om sap te winnen voor de suikerproductie. Er wordt gestopt bij Kyet Su Kin Village waar u de kans krijgt meer te leren over de levensstijl en cultuur van de plattelandsbewoners.

De reis wordt hervat naar Pakkoku, waar we aan boord gaan van een boot voor een ontspannen cruise van twee uur stroomafwaarts naar Bagan. Na aankomst transfer naar het hotel.

Overnachting in Bagan.
Ontbijt inclusief.

Dag 14: Bagan
De excursies van vandaag bieden een goed inzicht in Bagan’s geschiedenis, cultuur en lokale levensstijl. We beginnen bij de Thagyar Pone-tempel, gelegen in een prachtige omgeving. Vervolgens gaat u naar de Ananda-tempel, een van de meest vereerde tempels in Bagan.

Door naar Myinkaba Village en de Gubyaukgyi-tempel, waarvan de laatste bekend staat om de prachtige schilderingen op de binnenmuren en decoratief pleisterwerk aan de buitenkant. In de buurt bevinden zich de Manuha-tempel en de Nanpaya-tempel, twee kleinere tempels met mooie Boeddhabeelden.

Hierna bezoeken we twee ateliers, waar beroemde producten van Bagan geproduceerd worden: lak- en houtsnijwerken. De vaklui gebruiken technieken, die generaties lang zijn doorgegeven om prachtige items te maken. Terugkeer naar het hotel voor een rustpauze. Laat in de middag een ontspannen rit met paard-en-wagen door het tempelgebied. De dag wordt afgesloten bij een uitzichtpunt om getuige te zijn van een spectaculaire zonsondergang.

Overnachting in Bagan.
Ontbijt inclusief.

Dag 15: Bagan
Vandaag heeft u de keuze uit drie interessante excursies :

 • Swe Daw Lay Su Legendary Tour: Ontdek een van de beroemdste legendes van Bagan, terwijl u in de voetsporen treedt van koning Anawrahta en zijn witte olifant. Per boot, auto en jeep bezoekt u vier mooie locaties, die de legende tot leven brengen.
 • Excursie naar Mount Popa & Salay: Begin met een ritje naar Chauk en bezoek de ochtendmarkt. Door naar het dorp Salay met zijn beroemde houten klooster. Dan over het platteland naar Mount Popa, een uitgedoofde vulkaan, waarvan men denkt dat dit de thuisbasis is van oude Birmese animistische geesten.
 • Biking + Community Tour: Ervaar landelijk Myanmar, haar cultuur en tradities op de fiets. Rijd door dorpjes, stop onderweg om thee te drinken en te kletsen met de lokale bevolking. Na de lunch verder naar Nyaung U. Zie ambachtslieden aan het werk tijdens de productie van Bagan-specialiteiten.

Overnachting in Bagan.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 16: Bagan – Yangon
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Nyaung U voor de vlucht naar Yangon. Bij aankomst ontvangst door de gids en transfer naar het hotel. U kunt zich even opfrissen want straks komt de gids u ophalen voor een stadstour.

U bezoekt het stadscentrum met zijn prachtige architectuur. De straten zijn gevuld met historische gebouwen, waarvan er vele een vervaagde koloniale charme hebben. Vanaf het postkantoor wandelen we naar de Sule-pagode midden in het centrum, langs het Strand Hotel, Mahabandoola Garden en het Onafhankelijkheidsmonument.

Vervolgens gaan we naar Little India en Chinatown, een kleurrijke kakofonie van restaurants, tempels en markten, die inzicht bieden in een heel andere kant van de Birmese samenleving. Aangekomen bij de Bogyoke-markt, voorheen Scott Market, struinen we door de vele kraampjes en winkels. Dit is de markt waar u moet zijn voor souvenirs en juwelen.

Overnachting in Yangon.
Ontbijt inclusief.

Dag 17: Yangon – Amsterdam
Vandaag komt er een einde aan uw individuele rondreis Myanmar en Cambodja en wordt u opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht – met overstap – terug naar Amsterdam, waar u afhankelijk van uw vluchttijden dezelfde dag, of de volgende dag landt.

Ontbijt inclusief.

Reisinformatie & tips:
CAMBODJA       > MYANMAR

Prijsindicatie bij 2 personen: € 3.499,00 per persoon.
Prijsindicatie bij 4 personen: € 3.299,00 per persoon.

De prijs voor deze individuele rondreis Myanmar en Cambodja is afhankelijk van de vertrekdag en uw persoonlijke wensen. Vraag via het contactformulier onderaan de pagina uw persoonlijke offerte aan.

Inclusief:

 • internationale vluchten met overstap Amsterdam-Siem Reap en Yangon-Amsterdam
 • internationale vlucht Phnom Penh-Yangon
 • binnenlandse vlucht Yangon-Heho
 • binnenlandse vlucht Heho-Mandalay
 • binnenlandse vlucht Nyaung U-Yangon
 • luchthavenbelastingen
 • brandstofheffing – veiligheidstoeslag
 • excursies en (boot)transfers zoals beschreven
 • transfers met privéauto met chauffeur, tenzij anders aangegeven
 • begeleiding door een lokale Engelstalige gids
 • verblijf in uitstekende hotels
 • hotelverzorging op basis van logies & ontbijt
 • overige genoemde maaltijden

Exclusief:

 • niet genoemde maaltijden
 • fooien
 • optionele excursies
 • visa voor Cambodja en Myanmar
 • reis- en annuleringsverzekering
 • reserveringskosten (€ 25,00 per boeking)
 • bijdrage garantiefonds GGTO (€ 7,50 per persoon per boeking)

> Individuele rondreis Myanmar en Cambodja

Hieronder vindt u de hotels die LAZOA Travel voor deze individuele rondreis Myanmar en Cambodja heeft geselecteerd. Het zou kunnen dat een hotel tijdens uw reis niet beschikbaar is. U overnacht dan in een gelijkwaardig of beter hotel.

Siem Reap – Tara Angkor Hotel****
   
    www.taraangkorhotel.com

Phnom Penh – Amanjaya Pancam Suites Hotel****
       
www.amanjaya-suites-phnom-penh.com

Yangon – Chatrium Hotel Royal Lake*****
        www.chatrium.com/chatrium/royallakeyangon

Nyaung Shwe – View Point Eco Lodge****
       
www.inleviewpoint.com

Mandalay – Hotel Shwe Pyi Thar****
       
www.hotelshwepyithar.com

Monywa – Win Unity Resort Hotel****
       
www.winunityhotels.com

Bagan – The Hotel@Tharabar Gate****
       
www.tharabargate.com

> Individuele rondreis Myanmar en Cambodja

  VRAAG EEN OFFERTE AAN: