Halong Bay - Baai van de neerdalende Draak

Halong Bay, Baai van de neerdalende draak. Als er een gebied is in Vietnam dat u beslist gezien moet hebben, dan is het de baai van Halong, gelegen in de Golf van Tonkin. Het is een van de allermooiste natuurgebieden van heel Azië.

Volgens de Vietnamese mythe zouden de goden, toen ze in oorlog waren met indringers, een drakenfamilie uit de hemel hebben laten neerdalen om hen te helpen bij de verdediging van hun land. Toen de draken neerstreken begonnen ze bij het aanraken van het wateroppervlak te spuwen en hevig met hun staart te slaan. Hierdoor ontstonden hevige golven, waardoor de vijandelijke schepen zonken en de krijgers verdronken. De hevige golven zorgden er tevens voor dat grillige rotspartijen ontstonden.

Het spectaculaire landschap wordt gevormd door meer dan 2000 kalkstenen eilandjes. De grillig gevormde monolieten rijzen op uit zee, en geven een spectaculaire sprookjesachtige sfeer. Water, golven en wind hebben in de loop der tijden de zachte kalksteen uitgesleten, waardoor diepe grotten en spelonken zijn ontstaan.

Door de diverse vreemde vormen, en de fantasie van de Vietnamezen, hebben veel van deze rotsen ook een naam gekregen: olifant, vechtende haan en schildpad zijn er een paar van. Dit unieke prachtige landschap is sinds 1994 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Halong Bay is een van de meest populaire bestemmingen van Vietnam geworden. Tijdens een boottocht kunt u volop genieten van de schoonheid van deze baai. Indien u kiest voor een boottocht met overnachting dan kunt u de volgende morgen de schitterende zonsopgang in de baai meemaken. Halong Bay (een echte aanrader) is gelegen op zo’n 170 kilometer van de stad Hanoi en derhalve zo’n 3 uur rijden.

Interesse om Halong Bay zelf te bezoeken? Tijdens onderstaande individuele rondreizen brengt u onder andere een bezoek aan dit prachtige natuurgebied.

Rondreis Hoogtepunten van Vietnam – 15 dagen

Rondreis Vietnam van Noord naar Zuid – 15 dagen

Rondreis Vietnam Compleet – 21 dagen

Het Beste van Cambodja en Vietnam – 18 dagen