Cartagena de Indias

Cartagena de Indias (of kortweg Cartagena) brengt de charme van de koloniale architectuur, de opwinding van een levendig nachtleven, fascinerende festivals en weelderige landschappen samen om de reiziger een perfecte vakantie-ervaring te bieden. De stranden van de stad lonken en nodigen uit om tot rust te komen en te genieten van de verfrissende bries en het warme water van de Caribische Zee. Maar dat is niet alles wat Cartagena te bieden heeft. De stad heeft ook een uitstekende keuken en een bloeiende hotel- en toeristische infrastructuur.

Deze fantastische bestemming heeft de geheimen van de geschiedenis binnen de muren, op de balkons, en in de smalle stenen loopbruggen die de schrijver Gabriel García Márquez inspireerde en die in 1982 de Nobelprijs voor de Literatuur ontving. Omlijst door zijn prachtige baai, is Cartagena een van de mooiste, goed bewaard gebleven steden van Amerika. Een juweel die momenteel een van de drukst bezochte toeristische bestemmingen in Colombia is.

Cartagena
Cartagena

Wat is er te doen in Cartagena?

Tijdens een verblijf moet zeker gebruik worden gemaakt van de mogelijkheid om meer te weten te komen over het architectonische en culturele erfgoed van Cartagena, te beginnen met een bezoek aan het historische centrum van de stad. Het historische centrum van Cartagena, waarvan de schoonheid en het cultureel belang ervoor zorgden dat het in 1984 door de UNESCO tot Werelderfgoed werd verklaard, is omgeven door kilometers oude muren.

Naast de honderden jaren geschiedenis achter de geplaveide straten van het gebied, kunt u Castillo de San Felipe de Barajas ontdekken, een prachtig kasteel uit de 17e eeuw. Er is ook een aantal oude kerken en populaire monumenten die u kunt bezoeken, zoals het monument gewijd aan India Catalina, Los Zapatos Viejos en Los Pegasos.

Tijdens de wandeling door de stad kun je genieten van de lokale muziek en ritmes die de straten vullen en van de handwerken die de lokale winkels sieren. Wanneer de nacht over de stad valt, is de charme van het koloniale gebied van Cartagena perfect voor het maken van een ritje met paard en wagen, een ervaring die je terug in de tijd brengt.

Castillo de San Felipe
Koloniale architectuur Cartagena

Terug in de tijd met koloniaal Cartagena

Een van de vele charmes van Cartagena is dat je het gevoel hebt de 21ste eeuw achter je te laten om de prachtige koloniale architectuur te ontdekken. Dankzij het prachtig goed bewaard gebleven historische centrum is een bezoek aan Cartagena als een reis terug in de tijd. Het herkennen van koloniaal Cartagena is gemakkelijk, omdat het wordt omringd door muren die de contouren van de oude stad aangeven.

Vergeet niet om een moment te nemen om te genieten van de schoonheid van de koloniale huizen, die ooit onderkoningen en kolonisten huisvestten, terwijl je langs de iconische monumenten van het historische centrum toert. Een monument dat u zeker aan uw lijst van stops moet toevoegen is de Torre del Reloj (klokkentoren), een juweel uit het koloniale tijdperk en door BBC Travel bestempeld als een van de mooiste in zijn soort.

Na de stop bij Torre del Reloj kunt u een bezoek brengen aan de Portal de los Dulces, waar u kunt genieten van lokale zoetigheden. Hierna gaat u naar de Parroquia San Pedro Claver, een kerk uit 1603. De kerk staat bekend als het huis van een jezuïtenpriester, die zijn leven wijdde aan de bescherming van slaven. De volgende stop tijdens de tour door koloniaal Cartagena is het Zenú Gold Museum dat belast is met het behoud van vele stukken pre-columbiaans goudwerk.

Las Bóvedas is een prachtig gebouw met vele bogen en koepels en is gelegen tussen de forten Santa Clara en Santa Catalina. Het is een perfecte plek om charmante ambachtelijke werken en lokale antiquiteiten te kopen.

Een tour door historisch Cartagena kan worden afgesloten met een bezoek aan het fantastische Plaza de Santa Domingo dat, hoewel het de koloniale uitstraling van de stad heeft behouden, ook het middelpunt is van een aantal bars en restaurants waar u zich kunt vermaken, ontspannen en genieten van een verfrissende cocktail of gerechten uit de gevarieerde keuken van Cartagena kunt proeven.

Maar je ‘date’ met de geschiedenis zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan het iconische Castillo de San Felipe, het grootste militaire bouwwerk, gebouwd door de Spaanse kroon in Amerika. Verken tunnels, galerijen en ontsnappingsroutes die je terug in de tijd brengen om het spannende verleden van het koloniale Cartagena te ontdekken. Meer dan alleen een geschiedenisles, een bezoek aan het Castillo de San Felipe zal uw verblijf in Colombia echt onvergetelijk maken.

Torre del Reloj
Cartagena 2

Andere activiteiten

Cartagena is een bruisende stad met een overvloed aan perfecte activiteiten voor elke toerist. Een voorbeeld van het brede scala aan activiteiten die Cartagena te bieden heeft, is de gevarieerde keuken van de stad. Bezoekers die houden van het proeven van nieuwe, exotische gerechten zullen blij zijn met de vele lokale en internationale eetgelegenheden van Cartagena. Dankzij de rijke etnische achtergrond weerspiegelen lokale Cartageneros-gerechten de invloed van de Afrikaanse, inheemse en Europese keukens.

De toegang van de stad tot de Caribische Zee en de prachtige stranden, bieden de perfecte plek voor rust in het voortdurend aangename klimaat. De witte zandstranden zijn ideaal om te genieten van een cocktail of lokaal gerecht, zonnebaden, ontspannen of deelnemen aan watersporten. De beste stranden in de regio Cartagena zijn te vinden op de eilanden Rosario, Barú en San Bernardo.

Naast de historische invloeden van Cartagena, heeft de stad een levendig heden dat deels tot uiting komt in de belangrijke evenementen van wereldklasse die het organiseert. Zo wordt in januari het ‘Hay Festival’ gehouden, in maart het ‘International Film Festival’ en zijn in november de verkiezingen voor ‘Miss Colombia’.

Kom het ritme van het Colombiaanse Caribische gebied voelen. Het zal een ervaring zijn die je je leven lang zult herinneren!

Rosario
Cartagena

Interesse om Cartagena zelf te bekijken? Tijdens onderstaande individuele rondreizen brengt u onder andere een bezoek aan deze fascinerende stad.

Rondreis Fascinerend Colombia – 18 dagen

Het Beste van Colombia in 2 weken – 14 dagen

Hoogtepunten van Peru en Colombia – 18 dagen