Boutique Rondreis Noord Thailand

Authentiek Thailand
17 dagen

BOUTIQUE RONDREIS NOORD THAILAND: Authentiek Thailand

Deze Boutique Rondreis Noord Thailand is er één met veel ervaringen en hoogtepunten. Ervaar de cultuur van Bangkok, bezoek oude Thaise steden en reis naar het noorden om spectaculaire hooggelegen dorpen te ontdekken, die rijk zijn aan cultureel erfgoed. Een mooie 17-daagse privérondreis, weg van de gebaande paden. Tijdens de reis verblijft u in authentieke en sfeervolle boutique hotels en lodges.

De reis begint in het bruisende Bangkok, waar u met de gids de belangrijkste culturele bezienswaardigheden bezoekt. Door naar Ayutthaya, de oude voormalige hoofdstad, met zijn paleizen, fraai aangelegde parken en tempelruïnes. In het Khao Yai National Park is het genieten van een geweldige flora & fauna en de mooiste watervallen. Lopburi was ooit een belangrijk deel van het Khmer-rijk. Sukhothai is een van de archeologische hoogtepunten van Thailand.

Vervolgens noordwaarts over een bergachtige route naar de provincie Chiang Rai. U verblijft hier in Lanjia Lodge, waar de bergstammen van de Hmong en Lahu uw gastheer zijn. Door naar de provincie Chiang Mai waar de steden Fang, Pai en Mae Hong Son op het programma staan. De reis eindigt in Chiang Mai, de tweede grootste stad van Thailand. U brengt hier een leuke dag door met een Thais gezin.

Ontdek een authentieke kant van Thailand met deze mooie rondreis!

Dag 1: Amsterdam – Bangkok
Non-stop lijnvlucht naar Thailand. De volgende dag landt u op de internationale luchthaven van Bangkok voor uw Boutique Rondreis Noord Thailand.

Dag 2: Bangkok
Na aankomst in Bangkok wordt u opgewacht door de lokale gids die u naar uw hotel brengt.

In de middag bezoekt u Wat Pho, een tempel die onderdak biedt aan de ‘Liggende Boeddha’ (lengte 46 meter). Vervolgens wordt het Grand Palace, ooit de koninklijke residentie, bezocht. Hier huist de Emerald Buddha, een nationaal vereerd beeld gemaakt van jade.

Overnachting in Bangkok.

Dag 3: Bangkok
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Wat Saket (De Gouden Berg), waar u getuige kunt zijn van de ochtendrituelen van de monniken. De tempel met gouden stoepa bevindt zich boven op een heuvel en is te bereiken via 344 traptreden. Onderweg naar boven veel kleine en grote klokken die u mag laten luiden. Boven aangekomen vindt u nissen met beelden en een grote Boeddha. Vanaf hier heeft u een fantastisch uitzicht over de skyline van Bangkok.

Daarna bezoekt u in het historische hart van Bangkok prachtige oude tempels en andere bezienswaardigheden. Bij Wat Ratchabophit is de mix van Thaise architectuur aan de buitenkant en een interieur in Europese stijl bijzonder. De tour gaat verder naar de Tiger God Shrine, een van de oudste taoïstische tempels in Bangkok en bekend als de meest populaire tempel onder de etnische Chinezen in Thailand.

U sluit de ochtend af met een heerlijke Thaise lunch in Steve Café & Cuisine en geniet van de schilderachtige sfeer aan de Chao Phraya-rivier. De middag is ter vrije besteding. Optioneel kunt u deelnemen aan een boottocht door de klongs van Bangkok.

Overnachting in Bangkok.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 4: Bangkok – Ayutthaya – Saraburi
De tocht van vandaag voert door een prachtig gebied naar Ayutthaya, de voormalige Thaise hoofdstad. Reisdoel is onder meer Bang Pa-in, de sprookjesachtige zomerresidentie van de Chakri-koningen. Gelegen in uitgestrekte idyllische parken vindt u hier fraaie paviljoens in Thaise, Europese en Chinese bouwstijlen. U bezoekt het Koninklijk Paleis en Wat Niwet Thammaprawat, een tempel met een opmerkelijke gotische architectuur en glas-in-loodramen.

‘s Middags is het tijd om in een tuktuk de prachtige oude tempels en ruïnes van het Ayutthaya Historical Park te verkennen. Wanneer u tussen de ruïnes rijdt, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, is het niet moeilijk om je de grandeur voor te stellen die ooit het Koninkrijk Ayutthaya was. In de late namiddag vertrek naar Saraburi.

Overnachting in Saraburi.
Ontbijt inclusief.

Dag 5: Saraburi – Khao Yai
Vandaag gaan we naar Khao Yai National Park, Thailand’s oudste nationale park. Bij aankomst brengt een wandeling van 3 km u bij een observatiepunt, dat een schitterend uitzicht biedt over de mooie omgeving en het meer. Het meer is een belangrijke waterbron voor veel diersoorten in het park en een perfecte plek om de dieren te kunnen spotten. Mogelijk ziet u Sambar-herten, apen, wilde olifanten en andere interessante dieren.

Daarna gaan we naar de beroemde Haew Suwat-waterval, bekend uit de film ‘The Beach’ met Leonardo DiCaprio. Er wordt in een lokaal restaurant geluncht. Na de lunch staat de Lonely Cliff op het programma, de hoogste berg van het park met een prachtig uitzicht op het tropisch regenwoud. Er zijn hier veel vogelsoorten te vinden.

’s Avonds kunt u genieten van een diner en wijnproeverij in GranMonte, een van de beroemde wijngaarden van Khao Yai en al diverse malen bekroond voor de beste wijnen.

Overnachting in Khao Yai.
Ontbijt, lunch en diner inclusief.

Dag 6: Khao Yai – Saraburi – Lopburi – Sukhothai
In de ochtend brengt u een bezoek aan de tempel van Boeddha’s voetafdruk (Wat Phra Phutthabat) in Saraburi. Vervolgens door naar Lopburi. Deze plaats was ooit een belangrijk deel van het Khmer-rijk en later het koninkrijk Ayutthaya. In Lopburi bezoekt u een tempel, die overspoeld wordt door veel brutale ‘stadsapen’ (makaken). Let hier dus goed op uw spullen!

In de middag gaan we naar Sukhothai, een reis van ruim vier uur. Bij aankomst brengt u een bezoek aan het Historical National Park, ooit een ommuurde stad omgeven door een gracht. De ruïnes van de tempelcomplexen in het park zijn nog in goede staat. Sukhothai is een van de archeologische hoogtepunten van Thailand. U verkent het park op de fiets en met een beetje fantasie kunt u zich voorstellen hoe het gebied was toen het nog een levendige oude metropool was.

Overnachting in Sukhothai.
Ontbijt inclusief.

Dag 7: Sukhothai
Na het ontbijt gaat u naar Ban Na Thon Chan Community, waar u kennismaakt met de lokale gemeenschap en een mooie mix van natuurlijk en cultureel erfgoed. De meeste dorpelingen zijn afstammelingen van het oude Lanna-koninkrijk. Hun dagelijks leven is gebaseerd op taken en gebruiken van de Lanna-cultuur, met als doel het unieke historische erfgoed van het gebied te behouden. We bezoeken lokale families en genieten van een heerlijke lunch bij een gastgezin. De middag is ter vrije besteding.

Overnachting in Sukhotai.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 8: Sukhothai – Nan
Vandaag gaan we naar Nan, een rit van ongeveer 300 km. Onderweg bezoekt u Phrae, een van de oudste authentieke Lanna-steden in Thailand. Phrae is vol met traditionele Thaise architectuur in de vorm van teakhouten huizen en prachtige tempels. We bezoeken Vongburi House, een groot teakhouten herenhuis, gebouwd in 1897 voor een familie die in het gebied een grote teakconcessie bezat. Het huis doet nu dienst als museum.

We vervolgen onze weg naar Nan en bezoeken na aankomst Wat Phumin, het Nationaal Museum en de Riverside Art Gallery, met schilderijen en sculpturen van de lokale kunstenaar Winai Prabripoo.

Overnachting in Nan.
Ontbijt inclusief.

Dag 9: Nan – Lanjia Lodge
Na het ontbijt verlaten we Nan voor een ontmoeting met de Malbri-stam, ook wel ‘Spirits of  the Yellow Leaves’ genoemd. Dit is een unieke kans om een van de meest mysterieuze en zeldzaamste etnische minderheden in Zuidoost-Azië te ontmoeten. Deskundigen schatten dat er nog maar 150 mensen leven in dit geïsoleerde gebied.

Over een bergachtige route rijden we naar Chiang Khong, waar u in de middag aankomt bij de Lanjia Lodge. Geniet van een welkomstdrankje en bekijk een presentatie over de verschillende stammen die in Thailand wonen, met een focus op de Hmong- en Lahu-stam.

Geniet ’s avonds van een uitgebreid diner met lokale delicatessen, gevolgd door een culturele show uitgevoerd door Hmong- en Lahu-dorpelingen.

Overnachting in Lanjia Lodge.
Ontbijt, lunch en diner inclusief.

Dag 10: Lanjia Lodge
Bereid u voor op een avontuurlijke dag. Na een vroeg ontbijt gaat u met de gids op stap naar omliggende dorpen van de Hmong- en Lahu-bevolking. Leer – samen met de sjamaan – meer over hun tradities, overtuigingen en gebruiken.

Transfer met een pick-up truck naar het dorp Baan Muang Karn, waar u aan boord gaat voor een cruise over de machtige Mekong-rivier naar de stad Chiang Khong. Hier wordt de lunch gebruikt in een restaurant aan de rivier. Na de lunch volgt u de gids door deze charmante grensstad en bezoekt u twee tempels voordat u naar het dorp Ban Had Krai gaat. Hier ontmoet u lokale vissers en hoort u hun verhalen.

Voordat u teruggaat naar de lodge is de laatste stop de Wat Phra Taht Jom Meng, een tempel gelegen op een bergtop met een schitterend uitzicht op de Mekong-rivier en Laos. Een perfecte manier om de dag af te sluiten. U bent op tijd terug in de lodge om te ontspannen en u krijgt wederom een maaltijd met de unieke aroma’s van de lokale keuken voorgeschoteld.

Overnachting in Lanjia Lodge.
Ontbijt, lunch en diner inclusief.

Dag 11: Lanjia Lodge – Fang
Na het ontbijt brengt een pick-up truck u bij een kleine waterval. Hier kunt u heerlijk zwemmen in een natuurlijke bron midden in het tropische woud. Geniet van een picknicklunch, die geserveerd wordt onder een bladerdak van weelderige groene bomen. Hierna keert u terug naar de lodge.

Na een verfrissing bij de lodge, rijdt u verder naar Fang in de provincie Chiang Mai. Check in bij het hotel en breng de rest van de middag door met fietsen of wandelen in de prachtige omgeving of bezoek plaatselijke tempels.

Overnachting in Fang.
Ontbijt, lunch en diner inclusief.

Dag 12: Fang – Pai
U krijgt een ontbijtbox mee en vertrekt vroeg in de ochtend. U bezoekt de markt in Fang en kunt lokale gerechten, fruit, drankjes en bloemen kopen als aalmoes voor de monniken. We gaan met de pick-up truck verder naar Doi Pu Muen, een berg- en hooglandgebied op 1306 meter boven de zeespiegel. Vanwege de hoge ligging is het hier het hele jaar door koel.

Bij aankomst op de berg stapt u uit en verkent u het dorp van de Lahu. De bevolking houdt zich voornamelijk bezig met de teelt van thee en koffie. We bezoeken theeplantages en drinken een kopje thee met de Lahu-mensen. Vervolgens bezoekt u de Pu Muen-waterval en geniet van een heel speciale bamboe lunch.

In de late namiddag rijdt u naar het district Pai in de provincie Mae Hong Son. Pai is een kleurrijk stadje met iets meer dan 2000 inwoners, gelegen in een beeldschoon bergdal. Het heeft een sterke culturele invloed van de Shan-bevolking uit Myanmar. ’s Avonds kunt u over de kleurrijke markt struinen. Niet alleen voor een snack, maar u kunt ook gaan voor een ambachtelijk souvenir.

Overnachting in Pai.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 13: Pai – Mae Hong Son
Vandaag reizen we verder naar Mae Hong Son. Onderweg stoppen we in het stadje Soppong om de historische Tham Lod-grot te bezoeken. De grot wordt verkend met een bamboevlot via een riviertje dat door de grot slingert. Onderweg ziet u 2500 jaar oude teakkistjes en grotschilderingen. De gidsen komen uit het lokale Shan-dorp.

Na het bezoek aan de grot gaan we door naar een lokaal restaurant voor de lunch. We reizen verder naar Mae Hong Son en stoppen onderweg nog bij het Tham Pla Park. Mae Hong Son is een van de meest afgelegen steden van Thailand en ligt in een schilderachtige omgeving met de Pai-rivier op de achtergrond. Mae Hong Son ligt aan de grens met Myanmar en als zodanig is de bevolking een smeltkroes van verschillende culturen en stammen. We bezoeken hier de tempels Wat Phra That Doi Kong Moo, Wat Chong Klang en Wat Chong Kham.

Overnachting in Mae Hong Son.
Ontbijt inclusief.

Dag 14: Mae Hong Son
Geniet van een vroeg ontbijt voordat u een mooie rit door de bergen maakt naar Pang Oung, ook wel bekend als het ‘Zwitserland van Thailand’. Het is een prachtige plek die het hele jaar door te bezoeken is en biedt een prachtig uitzicht op het schilderachtige meer dat genesteld is in de vallei en in de ochtenduren schittert in het zonlicht.

Vervolgens brengt u een bezoek aan Ban Rak Thai Village, een klein dorp met een Yunnan-Chinese cultuur. Ondanks dat de Chinezen eeuwen geleden naar Thailand kwamen, is hun cultuur nog steeds bepalend. We drinken hier een kopje thee en mengen ons onder de plaatselijke bevolking voordat u gaat lunchen. Na de lunch keert u terug naar Mae Hong Son.

Overnachting in Mae Hong Song.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 15: Mae Hong Son – Khun Yuam – Chiang Mai
U bezoekt in de vroege morgen de lokale markt waar specialiteiten als krekels, wormen en miereneieren worden verkocht.

Vertrek van Mae Hong Son naar Khun Yuam. Onderweg wordt gestopt om een aantal authentieke Mon-tempels te bekijken, waaronder Wat Muay Tor en Wat Tor Pae. Over een mooie route gaan we naar Mae Cham, een klein charmant stadje, waar u de lunch gebruikt. Vervolgens door naar Chiang Mai, de grootste stad van Noord-Thailand.

We bezoeken in de late namiddag Wat Palad (Wat Pha Lat), één van de drie tempels in het Doi Suthep National Park en vervolgens Wat Phra That Doi Suthep, een van de beroemdste tempels van Chiang Mai. De tempel is te bereiken via de Golden Naga-trap met 309 treden (of lift). Binnen het tempelcomplex vindt u onder meer een gouden stoepa, Boeddhabeelden, klokken, een museum en een kopie van de Emerald Buddha uit Bangkok. Boven geniet u van een adembenemend uitzicht over de vallei van Chiang Mai.

Overnachting in Chiang Mai.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 16: Chiang Mai – Hang Dong district – Chiang Mai
Het belooft een gedenkwaardige dag te worden. Ervaar een typische dag uit het leven van de gewone Thai. Geen toeristen, geen stadstour, maar gewoon thuis koken in een echte Thaise omgeving.

Meneer Prapat haalt u op en rijdt u in 20 minuten naar Hang Dong om de dag door te brengen met zijn gezin. Kleed u in lokale Thaise stijl en ontdek de architectuur van een traditioneel Thais huis en rijstschuur. De familie demonstreert het eeuwenoude traditionele Thaise mandenvlechten en wandelt met u rond in de kleine boomgaard om verse ingrediënten voor het kookspektakel van vandaag te verzamelen. Geniet samen met uw ‘adoptiefamilie’ van de heerlijke lunch die u samen gekookt hebt.

In de namiddag kunt u een wandeling door de buurt maken om producten uit de huisvlijtindustrie te bekijken voordat u terugkeert naar Chiang Mai.

Overnachting in Chiang Mai.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 17: Chiang Mai – Bangkok – Amsterdam
Vandaag komt er een einde aan deze bijzondere Boutique rondreis Noord Thailand. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Chiang Mai gebracht voor uw vlucht naar Bangkok en vervolgens naar Nederland.

Ontbijt inclusief.

Reisinformatie & tips:
> THAILAND

Prijsindicatie bij 2 personen: € 4.099,00 per persoon.
Prijsindicatie bij 4 personen: € 3.699,00 per persoon.

De prijs van deze Boutique rondreis Noord Thailand is afhankelijk van de vertrekdag en uw persoonlijke wensen. Vraag via het contactformulier onderaan de pagina uw persoonlijke offerte aan.

Inclusief:

 • non-stop lijnvlucht Amsterdam-Bangkok v.v.
 • binnenlandse vlucht Chiang Mai-Bangkok
 • luchthavenbelastingen
 • brandstofheffing – veiligheidstoeslag
 • excursies en transfers zoals beschreven
 • transfers met privéauto met chauffeur, tenzij anders aangegeven
 • begeleiding door een lokale Engelstalige gids
 • verblijf in leuke boutiquehotels en lodges
 • hotelverzorging op basis van logies & ontbijt
 • overige genoemde maaltijden

Exclusief:

 • niet genoemde maaltijden
 • fooien
 • optionele excursies
 • reis- en annuleringsverzekering
 • reserveringskosten (€ 25,00 per boeking)
 • bijdrage garantiefonds GGTO (€ 7,50 per persoon per boeking)

> Boutique rondreis Noord Thailand

Hieronder vindt u de hotels die LAZOA Travel voor deze Boutique rondreis Noord Thailand heeft geselecteerd. Het zou kunnen dat een hotel tijdens uw reis niet beschikbaar is. U overnacht dan in een gelijkwaardig of beter hotel.

Bangkok – Sala Rattanakosin****
       
Saraburi – Ndol Streamside Thai Villas****
       
Khao Yai – The Greenery Resort****
       

Sukhothai – Tharaburi Resort****
       
Nan – Nan Boutique Hotel & Resort***
       
Chiang Khong – Lanjia Lodge
       

www.asian-oasis.com/lanjia

Fang – Phumanee Lahu Home Hotel

       

www.phumaneehotel.com

Pai – Phu Pai Art Resort***
        www.phupairesort.com

Mae Hong Son – Fern Resort***
       
Chiang Mai – Makka Hotel****
       
> Boutique rondreis Noord Thailand

  VRAAG EEN OFFERTE AAN: