Avontuurlijk en Tropisch Thailand

Rondreis Zuid Thailand

15 dagen

AVONTUURLIJK EN TROPISCH THAILAND: Rondreis Zuid Thailand

Deze 15-daagse rondreis Zuid Thailand neemt u vanaf Bangkok mee naar de zuidelijke tropische eilanden Koh Tao, Koh Phangan en Koh Samui in de Golf van Thailand. Tijdens de eerste dagen zal onze gids u meenemen naar een aantal belangrijke attracties in de hoofdstad Bangkok, waarbij gebruik wordt gemaakt van de verschillende vervoersmogelijkheden die deze metropool rijk is.

De volgende bestemming is de provincie Kanchanaburi, gelegen in het junglegebied van de River Kwai dat herinnert aan de verschrikkingen tijdens de aanleg van de legendarische Birmaspoorlijn. U bezoekt het oorlogsmuseum, de erebegraafplaats en vanzelfsprekend de ‘Bridge on the River Kwai’. U overnacht in een drijvend hotel op de beroemde rivier.

Hierna gaat de reis naar het zuiden en gaat u via Hua Hin naar de tropische eilanden Koh Tao, Koh Phangan en Koh Samui. U verblijft in 4 en 5 sterrenhotels en resorts.

Absoluut een prachtige reis door het mooie Thailand!

Dag 1: Amsterdam-Bangkok
Non-stop lijnvlucht naar Thailand. De volgende dag landt u op de internationale luchthaven van Bangkok.

Dag 2: Bangkok
Na aankomst in Bangkok wordt u opgewacht door de chauffeur, die u naar uw hotel brengt. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt gaan winkelen, Bangkok verkennen, of gewoon een beetje relaxen bij het zwembad.

Overnachting in Bangkok.

Dag 3: Bangkok
Vandaag laten wij u Bangkok zien en maken daarbij gebruik van verschillende lokale vervoerswijzen. Onze gids haalt u ’s morgens op bij het hotel en neemt u mee naar Jim Thompson House, een verzameling teakhouten paalwoningen in traditionele Thaise stijl. Daarna gaat u met de skytrain naar de Taksin-pier, waar u op de boot stapt voor een tocht over de Chao Phraya-rivier.

We stappen uit bij de pier van Tha Chang om het Grand Palace, ooit de koninklijke residentie, te bezoeken. Hier huist ook de Emerald Buddha, een nationaal vereerd beeld gemaakt van jade. Een rit in een tuktuk brengt ons bij de Wat Pho, een tempel die onderdak biedt aan de enorme ‘Liggende Boeddha’ (lengte 46 meter).

Aan het eind van de middag keren we met de taxi terug naar het hotel.

Overnachting in Bangkok.
Ontbijt inclusief.

Dag 4: Bangkok
Op deze dag brengt u een bezoek aan Chinatown en de klongs van Thonburi. Bangkok’s Chinatown herbergt de grootste Chinese gemeenschap van Thailand en concentreert zich voornamelijk rond Yaowarat Road. Geniet van een korte wandeling door een doolhof van smalle steegjes vol marktkramen. Hier wordt werkelijk van alles te koop aangeboden. Volgens kenners is hier het beste ‘streetfood’ van Bangkok te krijgen.

Hierna maken we een tocht per typisch Thaise longtailboot door de klongs (kanalen) van Thonburi en stoppen onderweg om de majestueuze ‘Tempel van de Dageraad’ (Wat Arun) te bezoeken.

U wordt teruggebracht naar uw hotel, waarna u de rest van de dag ter vrije besteding heeft.

Overnachting in Bangkok.
Ontbijt inclusief.

Dag 5: Bangkok – River Kwai
Vroeg vertrek naar Kanchanaburi, gelegen in het prachtige natuurgebied van de River Kwai. Het wordt een indrukwekkende dag. Ons eerste bezoek is aan het Thailand-Burma Railway Centre, een interactief museum dat een zo breed mogelijk beeld toont over de bouwgeschiedenis van de beruchte Birmaspoorlijn ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Vervolgens bezoeken we de erebegraafplaats, waar ook veel Nederlanders begraven liggen die tijdens de aanleg van de ‘Dodenspoorlijn’ zijn omgekomen. Het eerste wat je ziet als je het ereveld oploopt, is een groot marmeren kruis ter nagedachtenis aan de vele slachtoffers. Een bezoek aan de wereldberoemde brug over de River Kwai mag niet op het programma ontbreken.

Varend door een schitterend junglegebied wordt u per longtailboot naar een drijvend hotel op de River Kwai gebracht, waar u de komende twee nachten verblijft. Bij aankomst krijgt u een lunch aangeboden, waarna we met de boot stroomopwaarts varen om het nabijgelegen Mon Tribal Village te bezoeken, een dorp bevolkt door een etnische Mon-stam. Aan het eind van de middag keren we terug naar het hotel voor het diner.

Overnachting in het drijvende hotel op de River Kwai.
Ontbijt, lunch en diner inclusief.

Dag 6: River Kwai
Na het ontbijt pakken we weer de longtailboot, die ons meeneemt op een spannende tocht naar Saiyoke Yai Waterfall & National Park. Geniet hier van de mooie natuur en prachtige watervallen.

We keren terug naar het hotel voor de lunch, waarna de Lawa grot wordt bezocht, een grot met fraaie  stalagmieten, stalactieten en boeddhistische afbeeldingen.

Diner en overnachting in het drijvende hotel op de River Kwai.
Ontbijt, lunch en diner inclusief.

Dag 7: River Kwai – Hua Hin
Na het ontbijt verlaten we ons hotel en brengen een bezoek aan het Hellfire Pass Memorial, waar u luncht in een lokaal restaurant. U maakt als laatste excursie in Kanchanaburi nog een treinrit over de ‘Death Railway’. De indrukwekkende rit langs de brede rivier en bergen zal blijvende beelden in uw geheugen achterlaten.  Na aankomst op het Thakilenstation wordt u opgehaald en naar Hua Hin gebracht voor een nacht verblijf in deze gezellige badplaats, waar zelfs de Koning van Thailand een verblijf heeft.

Overnachting in Hua Hin.
Ontbijt en lunch inclusief.

Dag 8: Hua Hin – Koh Tao
Deze ochtend brengt uw chauffeur u naar de haven van Chumpon voor de bootovertocht naar het prachtige schildpadeiland Koh Tao. Bij aankomst wordt u opgewacht en volgt transfer naar het resort. De rest van de middag en avond heeft u de tijd om het schitterende eiland te verkennen. Koh Tao is slechts enkele kilometers in doorsnede, zodat u te voet een heel eind kunt komen. Snorkelen en duiken zijn hier populaire bezigheden. Ook ‘s avonds is het heel gezellig en sfeervol op het eiland.

Overnachting op Koh Tao.
Ontbijt inclusief

Dag 9: Koh Tao
Dag ter vrije besteding. Wordt het een relaxte dag of gaat u snorkelen, zwemmen of duiken? In het kristalheldere water is het volop genieten van prachtig koraal en een grote verscheidenheid aan kleurrijke vissen.

Overnachting op Koh Tao.
Ontbijt inclusief.

Dag 10: Koh Tao – Koh Phangan
Vandaag staat al weer het volgende tropische eiland op het programma: Koh Phangan. Na aankomst met de boot wordt u opgewacht en naar uw resort gebracht. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

Overnachting op Koh Phangan.
Ontbijt inclusief.

Dag 11: Koh Phangan
Vandaag kunt u genieten van de mooie stranden die Koh Phangan rijk is of een kijkje nemen in het schitterende binnenland van dit paradijselijke eiland. Het uitgaansleven op Koh Phangan is erg gezellig.

Overnachting op Koh Phangan.
Ontbijt inclusief.

Dag 12: Koh Phangan – Koh Samui
Na het ontbijt vertrekt u voor de laatste keer per boot. Deze keer gaat de reis naar het tropische vakantieoord Koh Samui. Na aankomst wordt u naar uw resort gebracht waar u de rest van uw vakantie kunt genieten van heel veel faciliteiten!

Overnachting op Koh Samui.
Ontbijt inclusief.

Dag 13 en 14: Koh Samui
Twee dagen ter vrije besteding. Indien u dat wilt, kunt u deelnemen aan een leuke (optionele) excursie. Er valt op Koh Samui voldoende te beleven. 

Overnachting op Koh Samui.
Ontbijt inclusief.

Dag 15: Koh Samui – Bangkok – Amsterdam
Vandaag zit deze mooie rondreis Zuid Thailand er weer op en wordt u opgehaald voor de transfer naar het vliegveld van Koh Samui voor uw vlucht naar Bangkok en vervolgens naar Nederland.

Ontbijt inclusief.

Reisinformatie & tips:
> THAILAND

Prijsindicatie bij 2 personen: € 2.199,00 per persoon
Prijsindicatie bij 4 personen: € 2.099,00 per persoon

De prijs van deze rondreis Zuid Thailand is afhankelijk van de vertrekdag en uw persoonlijke wensen. Vraag via het contactformulier onderaan de pagina uw persoonlijke offerte aan.

Inclusief:

 • non-stop lijnvlucht Amsterdam-Bangkok v.v.
 • binnenlandse vlucht Koh Samui-Bangkok
 • luchthavenbelastingen
 • brandstofheffing – veiligheidstoeslag
 • excursies en (boot)transfers zoals beschreven
 • transfers met privéauto met chauffeur tot de ferry naar Koh Tao, tenzij anders aangegeven. Op Koh Samui ook transfers met privéauto
 • begeleiding door een Engelstalige gids van dag 2 t/m 8
 • verblijf in uitstekende hotels/resorts
 • hotelverzorging op basis van logies & ontbijt
 • maaltijden zoals beschreven

Exclusief:

 • niet genoemde maaltijden
 • fooien
 • optionele excursies
 • reis- en annuleringsverzekering
 • reserveringskosten (€ 25,00 per boeking)
 • bijdrage garantiefonds GGTO (€ 7,50 per persoon per boeking)

> Rondreis Zuid Thailand

Hieronder vindt u de hotels die LAZOA Travel voor deze rondreis Zuid Thailand heeft geselecteerd. Het zou kunnen dat een hotel tijdens uw reis niet beschikbaar is. U overnacht dan in een gelijkwaardig of beter hotel.

Bangkok – Aetas Hotel*****
      
www.bangkok.aetashotels.com

River Kwai – The Float House****
       
www.thefloathouseriverkwai.com

Hua Hin – Rest Detail Hotel*****
       
www.restdetailhotel.com

Koh Tao – The Tarna Align Resort****
       
www.tarnaalignkohtao.com

Koh Pha Ngan – Chantaramas Resort & Spa****
       
www.chantaramas.com

Koh Samui – Paradise Beach Resort****
       
www.samuiparadisebeach.com

> Rondreis Zuid Thailand

  VRAAG EEN OFFERTE AAN: