Peru

PERU is het derde grootste land van Zuid-Amerika en heeft een oppervlakte van ongeveer 1.300.000 vierkante kilometer. Gelegen ten zuiden van de evenaar grenst het land aan Ecuador en Colombia in het noorden, Brazilië en Bolivia in het oosten, Chili in het zuiden en de Stille Oceaan in het westen. Het aantal inwoners bedraagt ongeveer 32 miljoen en de bevolking bestaat uit Indigenas (50%), Mestizos (37%) en blanken (13%).

Peru is een land van oude culturen, waar de traditionele manier van leven van de inheemse bevolking nog steeds bestaat. Met zijn gevarieerde landschappen en prachtige natuur, nodigt het bezoekers uit om de kust, de hooglanden en het regenwoud te verkennen. Naast Machu Picchu (Verloren stad van de Inca’s) en de indrukwekkende ruïnes rondom Cusco, heeft Peru nog veel meer hoogtepunten. Zo zijn er de mysterieuze Nazcalijnen, het Titicacameer, de Colca Canyon en natuurlijk het interessante noorden van het land met zijn prachtige natuur en rijke archeologie.

Peru is een van de drie landen (na Brazilië en Colombia) met een rijk biodiversiteits-aanbod. De grootste diversiteit aan plantensoorten is te vinden in de vochtige, tropische laaglanden en naast de fruithellingen van de Andes. Er zijn veel bomen, klimplanten en tropische bloemen in Peru, maar typische woestijnvegetatie (struiken, gras, cactussen) bestaat ook in de kustgebieden.

Laten we ook de veelzijdige fauna in Peru niet vergeten. Lama’s en alpaca’s zijn te vinden in de hoogvlakte van het Titicacameer. In het Amazone-regenwoud vind je jaguars, poema’s, gordeldieren, aardvarkens, alligators en verschillende apensoorten. Condors (met een spanwijdte van wel 3 meter), papegaaien en flamingo’s zijn de vogelsoorten die je in Peru kunt spotten.

Een immense rijkdom aan bezienswaardigheden, een geweldige flora & fauna, een ongekende gastronomie en een gastvrije bevolking nodigen uit tot een bezoek aan dit schitterende land in Zuid-Amerika. De tijd is rijp om dit land nú te gaan verkennen! Zoek hieronder uw individuele rondreis Peru uit.

Huacachina oase Peru

Veelzijdig Peru

- Cultuur, mystiek en tropische jungle -
Individuele rondreis - 17 dagen

Een prachtige veelzijdige rondreis langs de schatten van Peru!

Machu Picchu Peru

Hoogtepunten van Peru en Colombia

- Twee prachtige landen -
Privérondreis - 18 dagen

De hoogtepunten van twee van de mooiste landen van Latijns-Amerika!